Sennebogen își extinde portofoliul cu o nouă macara telescopică pe șenile de 100 t

MEq
By MEq februarie 4, 2022 19:06

Sennebogen își extinde portofoliul cu o nouă macara telescopică pe șenile de 100 t

Conceptul de macara pe șenile cu braț telescopic Sennebogen s-a impus cu succes de mulți ani pe numeroase piețe în întreaga lume. Sennebogen își extinde acum portofoliul extins de macarale telescopice cu un nou model de vârf și marchează, de asemenea, o mică aniversare.

De 30 de ani, Sennebogen este un brand de succes pe piața internațională a macaralelor telescopice mobile și pe șenile (din 1992), iar clienții din industria construcțiilor și a închirierii de macarale din întreaga lume au încredere în fiabilitatea produselor sale. Acum, la împlinirea a 30 de ani, Sennebogen introduce un nou model de 100 t – o macara care se va poziționa între modelele existente și va fi o soluție interesantă pentru companiile de construcții și de închiriere. Cu portofoliul său actual de produse de la 16 la 130 t capacitate, Sennebogen acoperă deja o gamă largă de aplicații, în care macaralele pe șenile cu braț telescopic (în special) oferă multe avantaje la ridicarea, mutarea și poziționarea sarcinilor mari.

Noul model Sennebogen 6103 E este o macara telescopică cu o capacitate de încărcare de 100 t, cu o lungime maximă a brațului de până la 62 m, special concepută pentru aplicații solicitante Pick and Carry. Noul utilaj este echipat cu un motor diesel de 186 kW Stage V, care antrenează puternicul tren de rulare pe șenile al macaralei de 100 t, precum și troliul principal și auxiliar (forță de tracțiune de 100 kN fiecare), permițând viteze ale cablului de 125 m/min. Datorită unei game largi de soluții de echipamente, macaraua poate fi configurată pentru a îndeplini o gamă largă de cerințe specifice în inginerie civilă specială sau inginerie hidraulică, de exemplu cu limitarea zonei de lucru, securitate și un pachet de funcționare în regim de temperatură scăzută sau folosind uleiuri organice.

Brațul cu 5 secțiuni al noii 6103 E are o lungime maximă de 46,8 m în configurație standard. Înălțimea poate fi optimizată opțional până la 62 m folosind un vârf variabil (fly jib) și o extensie. Sistemul de braț permite astfel înălțimi de lucru confortabile de până la 50 m. Operarea se face simplu și intuitiv din joystick.

La fel ca toate macaralele telescopice pe șenile Sennebogen, modelul de 100 t permite și lucrul în teren accidentat. Trenul de rulare robust, telescopic, are o lățime maximă de 4,20 m; de asemenea, este stabil și sigur în timpul operării macaralei. Modelul 6103 E stabilește un standard impresionant în clasa sa de performanță. Ca macara Pick and Carry, se poate deplasa cu o sarcină de până la 100% în cârlig și oferă astfel o gamă largă de aplicații, în special în asamblarea prefabricatelor și a componentelor pe șantierele mari.

Pe lângă funcțiile de confort și siguranță, cabina spațioasă Maxcab-ul oferă operatorilor și mai multe opțiuni pentru a ușura face munca de zi cu zi. Macaraua telescopică are o cabină care se poate înclina la 20 de grade, în mod standard. Opțional, cabina poate fi ridicată hidraulic până la 5,60 m (la nivelul ochilor operatorului). Geamurile largi și zona de acces testată, cu ușă glisantă, nu lasă nimic de dorit și asigură operatorului un loc de muncă optim. Există, de asemenea, opțiunea de a opera macaraua din afara cabinei prin intermediul radiocomenzii, pentru un plus de precizie și siguranță în unele aplicații.

Costurile de transport și timpul de instalare sunt criterii-cheie pentru pentru constructori și pentru companiile de închiriere. Noua macara telescopică pe șenile Sennebogen 6103 E oferă două avantaje majore aici. Poate fi transportată întreagă, iar pentru aceasta e nevoie ca balastul sa îndepărtat pentru a obține o greutate de transport de aproximativ 61 t și o lățime de 3,48 m. Macaraua cântărește sub 40 t și, prin urmare, este și mai ușor de transportat pe o platformă joasă, atunci când șenilele sunt îndepărtate în prealabil. Avantajul este că toate etapele de asamblare pot fi efectuate chiar de către utilaj, nefiind necesare macarale auxiliare datorită sistemului de auto-asamblare.

MEq
By MEq februarie 4, 2022 19:06