Hiab lansează un nou motostivuitor transportabil Moffett complet electric

MEq
By MEq decembrie 14, 2020 20:46

Hiab lansează un nou motostivuitor transportabil Moffett complet electric

Hiab, membră a Cargotec, lansează Moffett E4 NX, noua generație eSeries de motostivuitoare electrice și primul motostivuitor transportabil cu 3 roți complet electric din lume.

Pe șasiul unui Moffett M4, Hiab a construit un stivuitor transportabil pe camion cu emisii zero, alimentat de baterii litiu-ion, cu noi controlere și cu noua interfață HMI (Human Machine Interface) care afișează capacitatea bateriei, performanțele utilajului și informații de service. Noul Moffett poate fi încărcat de la o priză obișnuită de uz casnic sau de la o priză de 30 A (pentru o încărcare mai rapidă), dar și de la camion, în intervalele dintre livrări.

Noua eSeries de la Moffett, disponibilă în prezent în patru modele E4 NX, nu este doar prietenoasă cu mediul (avand emisii zero), ci și mult mai confortabilă și mai sigură pentru operator, fiind practic silențioasă și cu mai puține vibrații decât un stivuitor cu motor diesel. Zgomotul redus înseamnă că poate fi operat fără căști antifonice (sau dopuri pentru urechi), permițând operatorului să perceapă mai bine (să vadă și să audă) eventualele pericole. De asemenea, motostivuitorul poate fi operat și noaptea și poate livra marfa în depozite, fără grija emisiilor de noxe.

Costul total de proprietate este mai mic decât în cazul modelului diesel, deoarece poate fi încărcat electric și are costuri reduse de service. Motostivuitorul are mai puține piese mobile, ceea ce reduce timpul de service și costurile asociate pieselor de schimb.

„Moffett eSeries este alegerea firească pentru clienții care trebuie să acceseze zone cu emisii reduse, să lucreze noaptea sau să se încadreze în obiectivele de sustenabilitate. Totuși, fiind mai ieftin de utilizat, mai sigur și mai confortabil, credem că se va dovedi popular printre clienții dintr-o gamă largă de industrii. Suntem siguri că șoferii vor aprecia să lucreze în conditii fără emisii de noxe și să poată auzi mai bine în jur”, a spus Jann Hansen, director, Sales & Product Business Management, motostivuitoare montate pe camion, Hiab.

Moffett eSeries vine cu tehnologie de conectivitate încorporată, astfel încât proprietarii să poată accesa sistemul HiConnect de la Hiab. HiConnect monitorizează peste 100 de parametri ai utilajului. Unele sunt afișate pe interfața HMI, în timp ce gama întreagă de date este disponibilă pe portalul web HiConnect. Parametrii variază de la capacitatea bateriei până la ruta și timpii de livrare, de la siguranța șoferului până la notificările de service.

MEq
By MEq decembrie 14, 2020 20:46