Turnul de iluminat hibrid Atlas Copco HiLight BI+ 4 creşte eficienţa energetică şi productivitatea operațională

MEq
By MEq martie 8, 2024 15:05

Turnul de iluminat hibrid Atlas Copco HiLight BI+ 4 creşte eficienţa energetică şi productivitatea operațională

Story Highlights

  • Atlas Copco
  • turn de iluminat hibrid
  • Atlas Copco HiLight BI+ 4
  • hybrid light tower

Related Articles

Atlas Copco a lansat recent primul său turn de iluminat hibrid, HiLight BI+ 4, menit să transforme industria. Acesta încorporează tehnologia de iluminare cu LED de ultimă generație din clasa componentelor montate pe suprafață (SMD) și baterii litiu-ion, pentru a oferi performanță și eficiență excelente. Operatorii de pe șantierele de construcții, din sectorul minier, din domeniul evenimentelor, din aplicațiile de urgență, precum și companiile de închirieri își vor putea reduce amprenta de carbon și costurile de operare, îmbunătățind totodată nivelurile sustenabilității.

Combinând utilizarea bateriilor litiu-ion cu un motor diesel Satge V cu consum redus, noul turn de iluminat HiLight BI+ 4 oferă utilizatorilor flexibilitate maximă, având patru moduri de operare: acesta poate fi alimentat direct de la rețeaua electrică, de la bateriile sale litiu-ion, de la motorul său diesel sau de la o setare hibridă, pentru a profita la maximum de energia disponibilă.

Turnurile de iluminat au o autonomie a bateriei de 7 ore, când funcționează la capacitate maximă. Iar atunci când folosesc funcția lor de reglare a intensității, pot oferi peste 20 de ore de funcționare silențioasă și fără emisii cu o singură încărcare. Cu un timp de reîncărcare a bateriei de doar 4 ore, HiLight BI+ 4 poate fi echipat, de asemenea, cu o mufă de alimentare externă ca opțiune.

Turnul de iluminat hibrid Atlas Copco HiLight BI+ 4 creşte eficienţa energetică şi productivitatea operaționalăCând funcționează în modul hibrid, bazându-se atât pe baterii, cât și pe motor, consumul de combustibil al turnului de iluminat este în medie de 0,29 l/h – cel mai mic consum mediu de combustibil din clasa sa de turnuri de iluminat. Datorită încorporării unei baterii, operatorii pot reduce până la șapte tone de CO2 per unitate, per an, în comparație cu turnurile de iluminat tradiționale, alimentate cu motorină. Prin optimizarea consumului de energie, utilizatorii își pot reduce impactul asupra mediului și își pot îmbunătăți considerabil rentabilitatea.

Tehnologia bateriei litiu-ion de 5 kW oferă o performanță mai ridicată decât a turnurilor de iluminat comparabile cu baterii plumb-acid și straturi de microfibră de sticlă absorbantă (AGM). Durata de viață a unei baterii litiu-ion este superioară (prin comparație) și se preconizează că este de aproximativ 36.500 de ore, comparativ cu doar 1.500 de ore pentru bateriile AGM plumb-acid.

Introducerea capacității de a întrebuința baterii reduce utilizarea motorului, ceea ce prelungește durata de viață a unității și are ca rezultat o soluție temporară de iluminare cu un cost total de proprietate (TCO) scăzut. Cu o reducere de 60% a duratei de funcționare a motorului, intervalele de service sunt de trei ori mai lungi decât la turnurile de iluminat care funcționează numai cu motorină. HiLight BI+ 4 necesită întreținere minimă la fiecare 1.500 de ore de iluminare, astfel încât utilizatorii să poată economisi costurile asociate cu întreținerea.

Soluția de iluminare temporară flexibilă este, de asemenea, primul dintre turnurile de iluminat Atlas Copco care dispun de lumini LED SMD extrem de eficiente, cu 20% mai eficiente decât luminile LED Chip-on-Board (COB) alternative, care se găsesc în turnurile de iluminat alternative și soluțiile concurente. Fiecare turn de iluminat are patru proiectoare care asigură o putere de 150 W pentru acoperirea fiabilă a 4000 m2, prelungind zilele de lucru și contribuind la crearea unui mediu de lucru sigur. HiLight BI+ 4 este ergonomic, cu ridicare complet hidraulică a catargului și rotație electrică a catargului, ușor de controlat de pe panoul de control al sistemului.

Turnul de iluminat tip cutie este cu 15% mai ușor decât orice turn hibrid de iluminat disponibil pe piață. Operatorii pot monta până la 22 de unități pe un camion Eurotruck standard de 13 metri, fapt ce are un impact pozitiv asupra transportabilității și îmbunătățește eficiența operațională.

MEq
By MEq martie 8, 2024 15:05