Transportoarele Tigercat seria C, acum pe pieţele din lumea întreagă

MEq
By MEq septembrie 15, 2016 13:18

Transportoarele Tigercat seria C, acum pe pieţele din lumea întreagă

Noile forwardere 1055C, 1075C şi 1085C sunt propulsate de puternicul motor Tigercat FPT N67. Aceste utilaje în variantele Tier 2 şi Tier 4f sunt disponibile atât în America de Nord, cât şi în Europa, Chile, Australia şi Noua Zeelandă.

Parteneriatul Tigercat cu FPT Industrial asigură motoare extrem de fiabile şi eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil pentru pieţele reglementate Tier 4 din America de N şi Europa. Iar odată cu adăugarea unui motor FPT Tier 2, utilajele sunt disponibile la nivel global şi în pieţele mai puţin reglementate.

Toate motoarele Tigercat FPT dispun de sistem de injecţie common rail de a doua generaţie, pentru a garanta performanţe de top. Răspunsul rapid la sarcină, costurile mici de operare şi puterea ridicată, împreună cu un consum redus de combustibil fac aceste motoare o alegere potrivită în aplicaţii forestiere. Iar unul dintre marile avantaje pentru posesorii de utilaje Tigercat este acela că motoarele Tigercat FPT beneficiază de suport total din partea companiei şi a reţelei sale de dealeri.

Macarale Tigercat
Tigercat produce două tipuri de macarale pentru transportoare (forwardere): F165T85, cu o deschidere de 8,5 m şi un moment de ridicare de 165 kN (standard pe modelul 1075C) şi F195T85, cu o rază de acţiune tot de 8,5 m, dar cu un moment de ridicare mai mare, de 195 kN (în dotarea standard pe 1085C şi opţional pe 1075C). Braţul hidraulic F195T85 este capabil să ridice sarcini mai grele cu 20-30% la aceeaşi deschidere comparativ cu orice altă macara de forwarder din aceeaşi categorie. În plus, macaraua are un cuplu de rotaţie cu 22-66% mai mare decât modelele concurente.

Ambele macarale au un profil curbat al braţului pentru a creşte intervalul de lucru în care acesta se mişcă (working envelope), a reduce deplasarea utilajului şi a îmbunătăţi productivitatea. De asemenea, macaralele vin împreună cu graifere Tigercat FG43 şi FG53, de 0,43 m², respectiv 0,53 m².

Sistem low-wide bunk şi transmisie WideRange
Semișasiul spate cu racoante, lat şi cu un centru de greutate jos, este uşor înclinat înainte. În combinaţie cu macaraua dezvoltată de Tigercat, sistemul low-wide bunk reduce semnificativ timpii ciclurilor de încărcare/descărcare a lemnului. Acest sistem cu pat lat este disponibil pe transportoarele 1075C şi 1085C.

Modelul 1085C dispune de transmisie infinit variabilă WideRange. Aceasta asigură o tracţiune ridicată în aplicaţiile desfăşurate în pante cu înclinaţie mare, permiţând totodată şi viteze mai mari de deplasare. Forwarderul 1085C este special conceput pentru a transporta încărcături mari în condiţii de teren extrem de dificil şi în pante.

MEq
By MEq septembrie 15, 2016 13:18