Noul excavator CX750D asigură productivitate semnificativă în carierele de bazalt din Germania

MEq
By MEq noiembrie 2, 2017 21:27

Noul excavator CX750D asigură productivitate semnificativă în carierele de bazalt din Germania

Job Report

Noul excavator Case CX750D, cel mai mare și mai puternic utilaj din gama Case, surclasează modelele precedente din această clasă, popularele CX700B și CX800B. Este proiectat și construit pentru a oferi timpi de ciclu mai rapizi și pentru a maximiza productivitatea în cele mai solicitante activități miniere, de construcții grele și terasiere.

În vestul Germaniei, în regiunea Eifel, doi clienți CASE au fost printre primii care au experimentat performanțele masive și fiabilitatea a noului CX750D.
Performațe consistente în rocă dură
Compania Backes Bau- und Transporte GmbH a ales o versiune CX750D Mass Excavation (pentru excavare în masă) pentru cariera de bazalt Dockweiler. Thomas Backes explică: „Materialul este extrem de dur și este nevoie de o forță considerabilă pentru a-l rupe și a-l zdrobi. Din acest motiv, atunci când alegem un excavator, puterea hidraulică și forța de rupere au o importanță deosebită. Cunoscând acest lucru, dealerul CASE din Andernach ne-a recomandat noul CX750D ME echipat cu braț și balansier mai scurte, pentru forțe mai mari de rupere.”

CX750D ME are până acum peste 300 de ore de funcționare în cariera de bazalt, avand performanțe impresionante. Thomas Backes este foarte mulțumit de modelul CX700B, care a avut o producție anuală de 250.000 de tone, fără a se defecta vreodată de la achiziționarea sa, în 2011. Bazându-se pe această experiență pozitivă și pe performanțele lui CX750D ME de până acum, are așteptări ridicate de la noul său utilaj: „Pe termen lung, ne așteptăm ca modelul CX750D ME să aibă performanțe comparabile cu CX700B. Și, la fel ca predecesorul său, ne așteptăm ca acest excavator de 75 tone să atingă o rată de debit similară cu a unui utilaj de 100 tone.”

CX750D își demonstrează versatilitatea
Bierbrauer und Sohn GmbH din Kretz a achiziționat noul model CX750D având cerințe diferite: deși era destinat în principal pentru cariera din Ettringen, acesta va fi folosit și în lucrări terasiere, de manipulare a materialelor și de demolare. De asemenea, întrucat utilajele CASE sunt, de obicei, foarte intuitive și ușor de învățat, compania intentionează să ofere noul excavator și în regim de închiriere. Ceea ce însemna că versatilitatea era mai importantă.

„Am vrut să folosim excavatorul pentru cât mai multe aplicații posibile, așa că am ales un braț standard, echipat cu sistem de cuplă rapidă pentru utilizarea de foarfece pentru beton și ciocane hidraulice, dar și o cupă HD Rock de 2,9 m3 pentru aplicații de excavare în carieră”, explică Bierbrauer motivele alegerii sale. Acesta este un client loial CASE, care a până acum a lucrat foarte bine cu excavatoare din seria C și D. Flota companiei sale numără 10 excavatoare CASE cu greutăți operaționale cuprinse între 28 și 37 tone, 7 modele până în 15 tone, precum și încărcătoare pe roți și echipamente compacte. Din acest motiv, la momentul achiziției unui nou excavator pe șenile, CASE a fost prima alegere.

De asemenea, Karl-Werner Bierbrauer a fost foarte impresionat de seria D: „Conceptul seriei D este convingător. Pentru afacerea noastră, este important ca atunci când achiziționăm un utilaj să obținem o valoare bună pentru investiția noastră. Utilajele sunt fiabile, robuste și puternice. Iar motoarele Seriei D sunt extrem de fiabile; oferă performanță mare și sunt foarte economice. Certificarea Tier 4 este din ce în ce mai importantă aici, în regiunea Eifel, întrucat avem numeroase resurse naturale și orașe istorice.”

MEq
By MEq noiembrie 2, 2017 21:27