Komatsu investește în propria linie de produse de foraj de suprafață

MEq
By MEq martie 1, 2018 16:41

Komatsu investește în propria linie de produse de foraj de suprafață

Komatsu a anunțat că accelerează dezvoltarea de foreze mici pentru aplicații miniere de suprafață. Continuându-si angajamentul de a oferi soluții complete pentru industria minieră, Komatsu își extinde linia de produse sub marca P&H pentru a include foreze pe șenile cu braț articulat.

Primul utilaj din serie, modelul 44XT, este în probe la Centrul de Testare din Arizona, înainte de a fi lansat în decursul acestui an. Modelul 44XT este capabil să foreze găuri cu diametrue de 102 până la 203 mm folosind ciocane de percuție de fund (down-the-hole – DTH). „Dezvoltarea seriei XT de foreze pe șenile DTH completează planurile noastre pentru noua serie XR de instalații de foraj rotativ, condusă de modelul 77XR, care este, de asemenea, în teste la Arizona Proving Grounds”, a declarat Brian Fox, vicepreședinte de management de produs și tehnologie pentru divizia de utilaje de suprafață a Komatsu Mining Corp. „Aceste programe, combinate cu efortul nostru accelerat în ceea ce privește automatizarea forajelor, susținute de experiența și resursele Komatsu, demonstrează un angajament puternic față de crearea portofoliului nostru de foreze”.

Komatsu (n. r. Joy Global, pentru care Komatsu Ltd. demarase procedurile de preluare în iulie 2016) a prezentat foreza 77 la MINExpo 2016 (n.r. foreza P&H 77XD), pe care apoi a redenumit-o 77XR pentru a reflecta versatilitatea sa pentru piața de instalații de foraj rotativ pentru plasarea de explozibil. Modelul 77XR a fost conceput pentru a lucra într-un spectru mare de foraje pentru explozibili, de la exploatări de cărbune până la aplicații în rocă dură. Acum, modelul 44XT (aflat în curs de dezvoltare) va fi folosit în exploatări de suprafață și cariere, fiind ideal pentru foraje pre-split (anterioare detonării). Aceste utilaje pot fi folosite și pentru forare în exploatari miniere mai mici și cariere mari, deschizând un nou segment de piață pentru Komatsu.

MEq
By MEq martie 1, 2018 16:41