Rottne Industri lansează două noi macarale de harvester

MEq
By MEq martie 2, 2022 13:28

Rottne Industri lansează două noi macarale de harvester

Producătorul suedez de utilaje forestiere Rottne Industri AB lansează două noi macarale de harvester, modelele RK75 și RK310. Începând din primăvara acestui an, macaralele vor fi montate pe harvesterele Rottne H8D, respectiv Rottne H21D.

„Munca noastră de dezvoltare s-a concentrat pe simplificarea întretinerii, îmbunătățirea confortului operatorului și creșterea puterii”, spune Filip Wirbladh, inginer Rottne Industri.
Rottne H8D este un utilaj compact și flexibil pentru aplicații de rărituri. Rottne H21D este o opțiune de utilaj mai greu pentru tăieri finale. Totuși, ambele au un lucru în comun: macarale puternice și robuste pentru acest scop – macarale care sunt acum și mai bune.

„Faptul că alegem să ne fabricăm propriile macarale și capete de recoltat pentru utilajele noastre este într-adevăr satisfăcător și ne face unici”, spune Tobias Johansson, CEO Rottne Industri.

Brațul de macara RK50 se regăsește pe utilajele Rottne de la începutul anilor 2000. Acum va fi înlocuit cu o macara nouă, cu multe îmbunătățiri și inovații. „Am lucrat la dezvoltarea modelului RK75 de mulți ani. Pe scurt, am păstrat toate avantajele macaralei mai vechi și am adăugat multe alte carcateristici. Diferența dintre noua macara și cea veche este foarte mare”, a spus Filip Wirbladh.

„În general, totul este nou, cu un accent pe operator și service. Odată cu modelul RK75, am dezvoltat un produs dinamic și durabil, la care operatorul va observa cu adevărat o mare diferență.”
Lista de îmbunătățiri la noua macara este lungă. Totul, de la hardware la software, a fost analizat în detaliu, pentru a dezvolta o macara care să ușureze atât munca, cât și service-ul.

„Principiile directoare au fost funcționarea, service-ul și confortul. Macaraua este ușor de întreținut, în timp ce operatorul obține o funcționare mai fină și mai precisă datorită vibrațiilor reduse în etapele de operare”, a adăugat Filip Wirbladh. „Pe termen lung, operarea unui utilaj Rottne este un câștig. Service-ul mai ușor și mai simplu și munca îmbunătățită în pădure economisesc timp și bani.”

Macaraua de pe Rottne H21D a fost, de asemenea, actualizată fundamental. RK250 este înlocuită de RK310, care a fost testată și dezvoltată de-a lungul multor ani. Avantajele includ faptul că o macara nouă este fără angrenaj, cu antrenare directă și cu un motor de pivotare cu o eficiență mai mare, precum și un lagăr mai puternic între prima secțiune a brațului și brațul exterior. „În timp am identificat puncte de îmbunătățire. Cu RK310, am luat tot ce este mai bun de la macaraua anterioară și am dezvoltat ceva și mai bun”, a spus Filip Wirbladh.

MEq
By MEq martie 2, 2022 13:28