Tehnologiile de pe încărcătoarele frontale actualizate Cat 966, 966 XE, 972 și 972 XE le cresc eficiența și productivitatea

MEq
By MEq ianuarie 11, 2022 16:03

Tehnologiile de pe încărcătoarele frontale actualizate Cat 966, 966 XE, 972 și 972 XE le cresc eficiența și productivitatea

Aducând o serie de tehnologii standard în gama de încărcătoare frontale medii de 7 până la 9 t, seriile actualizate Cat 966 și 972 cresc eficiența operatorului. Modelele 966 și 972 au acum un factor de umplere a cupei constant ridicat, pentru a crește productivitatea cu până la 10%. Designul de ultimă generație extinde intervalele de înlocuire a fluidelor și filtrelor, pentru a reduce costurile de întreținere cu până la 20%, comparativ cu modelele anterioare.

Transmisia continuu variabilă (CVT) a încărcătoarelor frontale Cat 966 XE și 972 XE Next Gen, proiectată și fabricată de Caterpillar, îmbunătățește eficiența consumului de combustibil cu până la 35% în comparație cu modelele anterioare cu transmisie Powershift. Intervalele prelungite de service, plus eficiența obținută prin utilizarea transmisiei CVT au ca rezultat costuri mai mici de întreținere cu până la 25%, reducând și mai mult costurile de operare.

Încărcătoare frontale inteligente, funcționare eficientă
Toate cele patru modele din seriile actualizate de încărcătoare frontale 966 și 972 dispun de funcția standard Cat Payload* cu Assist pentru cântărirea precisă a sarcinilor utile din cupă, astfel încât operatorii să poată încărca cu precizie de fiecare dată. Datele în timp real sunt afișate pe display-ul din cabină și permit funcția de basculare manuală a cupei, pentru a îmbunătăți ajustarea sarcinii din cupă și precizia cu care camionul este încărcat.

Noua funcție Cat Autodig cu Auto Set Tires oferă factori de umplere a cupei constant ridicați pentru încărcătoarele frontale medii actualizate. Automatizând complet încărcarea cupei, funcția Autodig îmbunătățește factorii de umplere și reduce timpii de încărcare. Lucrând în paralel cu Autodig, funcția Auto Set Tires propune tehnici adecvate de încărcare, pentru a reduce semnificativ deraparea și uzura anvelopelor.

Având posibilitatea de a introduce profiluri personalizate pe baza aplicațiilor specifice ale clientului, noua funcție Application Profiles setează mai mulți parametri ai utilajului prin apăsarea unui singur buton, pentru a optimiza setările lucrării. Butoanele selectabile Job Aids de pe ecran, împreună cu noul aspect simplificat al comenzilor facilitează operarea utilajului, pentru ca operatorii, indiferent de nivelul de experiență, să fie mai productivi.

Tehnologiile opționale Cat contribuie la creșterea productivității și a rentabilității operaționale a seriei actualizate. Cat Advanced Payload* cu Assist oferă asistență la bascularea cupei (Tip Off Assist) ajustând automat sarcina cupei pentru a se potrivi cu targetul de transport al camionului, cu managementul îmbunătățit al comenzilor, cu integrarea pe șantier și funcțiile extinse de cântărire. Abonamentul disponibil Cat Productivity oferă personalului din managementul șantierului informații detaliate direct pe telefon, tabletă sau computer.

Productivitate mai mare și eficiența consumului
Integrarea perfectă dintre sistemul de transmisie CVT, motor, sistemele hidraulice și de răcire, ca parte a construcției noii generații de încărcătoare frontale Cat 966 XE și 972 XE, are ca rezultat o creștere semnificativă a performanței și eficienței consumului de combustibil. În lipsa convertizorului de cuplu al sistemelor de transmisie mecanică, aceste încărcătoare controlează în mod independent turația motorului și viteza utilajului pentru a asigura săparea eficientă, controlul fin și funcționarea.

Cu transmisia CVT, operatorii vor experimenta accelerații fine, rapide și viteze mari în pantă. Manevrabilitatea utilajului în pată este îmbunătățită prin funcțiile speed-hold (menținerea vitezei) și anti-rollback (anti-rulare înapoi). Cu o eficiență optimă de încărcare în grămadă, controlul avansat al tracțiunii ajută la reducerea uzurii anvelopelor. Dincolo de economia de combustibil, turația nominală mai mică a motorului de pe modelele XE reduce uzura componentelor și asigură o operare mai silențioasă.

Economii semnificative de întreținere
Construcția noii generații a seriilor 966 și 972 extinde intervalele de întreținere la 1.000 de ore și elimină intervalele de service la 500 de ore, astfel încât încărcătoarele frontale petrec mai mult timp în operare. Un sistem opțional integrat Autolube reduce task-urile zilnice de întreținere și extinde durata de viață a componentelor, în timp ce accesul convenabil la centrele de service hidraulice și electrice face rapidă și ușoară mentenanța încărcătoarelor. Puse la un loc, aceste actualizări de design reduc costurile de întreținere cu până la 20% pentru modelele Cat 966 și 972 și cu până la 25% pentru încărcătoarele 966 XE și 972 XE.

Și tehnologia joacă un rol major în îmbunătățirea întreținerii acestor încărcătoare frontale. Prin gestionarea locației flotei, a orelor de funcționare și a programelor de întreținere, aplicația mobilă Cat App trimite alerte pentru întreținerea necesară și susține solicitările de service ale dealer-ului local Cat. Funcția Remote Troubleshoot conectează utilajul la departamentul de service al dealer-ului prin internet, pentru diagnosticarea rapidă a codurilor de eroare, fără a necesita o conexiune prin cablu la utilaj. În plus, funcția Remote Flash se asigură că încărcătoarele frontale au software-ul updatat, fără a interfera în vreun fel cu programul de producție.

Confort și siguranță de generație nouă
Noile încărcătoare sunt dotate cu următoarea generație a sistemului ride control de la Caterpillar, care se comportă ca un amortizor de șocuri pentru a îmbunătăți calitatea deplasării pe teren accidentat. Asigurând un mediu de lucru mai silențios, cabina include montanți elastici, amortizoare de sunet și etanșări pentru a reduce nivelul de zgomot la interior. Ușa lată care se poate descuia de la distanță și treptele înclinate îmbunătățesc intrarea/ieșirea în/din cabină.

Livrate standard cu sistem de direcție electrohidraulic cu joystick integrat în cotiera scaunului, modelele Next Gen 966 și 972 oferă un control precis cu mișcări minime ale brațelor, confort sporit, precizie îmbunătățită la încărcare și mai mult spațiu pentru picioarele operatorului. Pe modelele powershift 966 și 972 este disponibil opțional un volan HMU. Noul tablou de bord al încărcătoarelor și display-ul tactil de înaltă rezoluție oferă un control intuitiv și ușor de utilizat, pentru performanțe îmbunătățite. Opțiunile multiple de scaun cu suspensie pneumatică includ încălzire sau încălzire/ventilație, pentru confort indiferent de anotimp.

Centurilor de siguranță monitorizate standard li se poate alătură un girofar exterior, pentru diriginții de șantier, sporind astfel siguranța. Parbrizul cabinei, extins de la podea până la plafon, îmbunătățește vizibilitatea în față, în timp ce camera retrovizoare standard și oglinzile mari cu spot-uri integrate asigură o vizibilitate generală de top în industrie. Radarul Cat Detect, ce atenționează operatorii cu privire la eventualele pericole, și sistemul de vizualizare multiplă (360 de grade) sunt opțiuni ce oferă un nivel suplimentar de monitorizare în jurul încărcătoarelor frontale, pentru a promova operarea în condiții de siguranță.

Eficiență realizată special
Disponibile având capacități cuprinse între 2,8 și 14,0 m3 – pentru noile serii de încărcătoare frontale 966 și 972 –, cupele Cat Performance Series echilibrează forma în funcție de articulația utilajului, pentru a obține factori de umplere mai mari și o retenție mai bună a materialului decât alte cupe cu aceeași capacitate nominală. Cupele cu sistem de cuplă rapidă Fusion™ permit schimbarea rapidă a uneltelor de lucru direct din cabină, astfel încât utilajul să se miște rapid de la o lucrare la alta.

Opțiunile speciale concepute pentru încărcătoare frontale includ o configurație „aggregate handler” (manipularea agregatelor) care oferă o capacitate de încărcare utilă mai mare pentru aplicațiile de manipulare a agregatelor vrac. Modelele „industrial” (uz industrial) și „waste” (manipularea deșeurilor) dispun de protecții și ranforsări necesare pentru operarea în stațiile de transfer, în instalațiile de reciclare, în depozitele de deșeuri și pe șantierele de demolări. Pentru aplicații solicitante, precum cele din oțelării și de manipulare a zgurii, încărcătoarele frontale pot fi comandate în configurația „steel mill” ce încorporează niveluri suplimentare de siguranță.

MEq
By MEq ianuarie 11, 2022 16:03