Tehnologia 2D Grade Control crește productivitatea și precizia excavatorului Link-Belt 210 X4

MEq
By MEq iulie 12, 2018 12:58

Tehnologia 2D Grade Control crește productivitatea și precizia excavatorului Link-Belt 210 X4

LBX Company a anunțat la finele lunii trecute două opțiuni tehnologice „grade control” ce vor veni instalate din fabrică pe excavatorul 210 X4. Sistemul Link-Belt 2D Machine Guidance (MG) îi indică operatorului, vizual și sonor, atunci când este deasupra, sub sau la adâncimea și înclinația dorită. De asemenea, sistemul Link-Belt 2D Machine Control (MC) oferă funcțiile sistemului MG și în plus poate controla și brațul și cupa, în timp ce operatorul controlează viteza balansierului pentru a menține o înclinatie constantă sau o suprafață netedă. 2D MG și 2D MC permit operatorilor să-și mărească productivitatea cu până la 50% oferindu-le informațiile necesare și funcționalitatea pe care nu au mai avut-o până acum.

2D Machine Guidance (MG)
„Sistemul 2G Machine Guidance (MG) poate contribui la îmbunătățirea operațiunilor în proiecte precum săparea șanțurilor pentru utilități și conducte subterane, săparea pentru fundații și subsoluri, pregătirea șantierului, construcția drumurilor și excavare în masă”, a spus Adam Woods, Product Manager LBX.
2D MG utilizează monitorul existent al mașinii și elimină erorile din cabină. Sistemul 2G MG utilizează, de asemenea, senzori externi de măsurare inerțială (IMU) pentru a oferi o orientare extrem de precisă, la un cost mai mic comparativ cu „senzorii în cilindru”. Monitorul 2G MG indică în orice moment poziția atașamentului față de adâncimea și panta țintă, furnizând operatorului informațiile de care are nevoie fără să se bazeze pe o măsurare exterioară. Operatorul poate alege din două moduri de monitorizare. „Studiile au arătat că operatorii sunt cu până la 30% mai productivi cu tehnologia 2G MG comparativ cu un excavator standard 210 X4”, a spus Woods.

2D Machine Control (MC)
Sistemul Link-Belt 2D Machine Control (MC) permite operatorilor să-și îmbunătățească și mai mult productivitatea și precizia reducând totodată oboseala mentală prin automatizarea mișcării brațului și a cupei pentru a menține marginea de tăiere a cupei la nivelul dorit. 2D MC este ideal pentru aplicații precum săparea de șanțuri pentru utilități subterane și conducte sau pentru orice necesită o ultimă trecere potrivită cu obiectivul dorit, dacă este o suprafață plană sau înclinată. Sistemul 2D MC include un display Android de 10″ cu o interfață intuitivă de utilizator și un joystick de control al mașinii pentru a cupla comanda semiautomatică a brațului și controlul cupei.

„Ambele sisteme oferă avantaje. Vor exista mai puține lucrări ulterioare și costuri mai mici asociate șantierului, lucrarea va fi terminată în mai puține treceri, folosind mai puțin combustibil. De asemenea, vor fi reduși timpii asociați controlului adâncimii și pantei, eliminând în multe cazuri necesitatea unei verificări în șanț. Prin ținerea la distanță a lucrătorilor, crește siguranța locului de muncă”, a mai spus Woods.
Software-ul, sistemele și componentele Link-Belt 2D Machine Guidance și 2D Machine Control sunt proiectate și construite pentru a se conforma specificațiilor producătorului și sunt garantate pentru a nu prezenta defecte de material și de manoperă timp de 12 luni de la data vânzării.

MEq
By MEq iulie 12, 2018 12:58