Tadano va echipa macaralele sale tot-teren cu motoare mtu de la Rolls-Royce

MEq
By MEq martie 24, 2022 21:49

Tadano va echipa macaralele sale tot-teren cu motoare mtu de la Rolls-Royce

Story Highlights

  • Tadano
  • macarale tot-teren Tadano
  • all-terrain cranes
  • Tadano Cranes
  • mtu engines
  • divizia Power Systems de la Rolls-Royce
  • Tadano Faun
  • Tadano Demag

Related Articles

Tadano își armonizează portofoliile de macarale ale filialelor sale germane Tadano Faun și Tadano Demag, iar, pe viitor, se va baza mai mult pe motoare mtu de la Rolls-Royce. Mișcarea semnifică o aprofundare a cooperării deja de durată dintre cele două companii. Macaralele construite în Lauf an der Pegnitz și Zweibrücken, Germania sunt vândute în țări din întreaga lume.

Majoritatea macaralelor din cele 26 de modele Tadano cu două până la nouă axe și cu sarcini utile de la 45 la 700 t sunt deja propulsate de motoare mtu în linie din seriile 1000, 1100, 1300 și 1500. Acestea dezvoltă puteri de la 129 la 480 kW și, pe lângă conformitatea cu standardele de emisii Stage III până la Stage V, au costuri de funcționare foarte scăzute, o fiabilitate ridicată și un raport excelent putere-greutate. Extinderea parteneriatului va duce la vânzarea a aproximativ 3000 de motoare mtu și transmisii Daimler, până la finele anului 2025.

Motoarele mtu cu cuplu mare propulsează deja toate macaralele pe șenile Tadano –segment în care Tadano, cu macarale cu sarcini utile de până la 3.200 t, se poziționează la pieței.

Jens Ennen, Președinte și CEO al Tadano, a declarat: „Acest acord de cooperare marchează o bornă în reorientarea diviziei noastre cu macarale mobile. Suntem încântați să avem alături parteneri puternici și de încredere, precum Rolls-Royce și Daimler Truck, pe măsură ce creștem. Chiar și în mijlocul pandemiei, cu incertitudini în lanțul de aprovizionare, Rolls-Royce a continuat să ofere soluții de transmisie fiabile de cea mai înaltă calitate.”

Divizia Power Systems de la Rolls-Royce trece în prezent printr-un proces de transformare, de la producător de motoare la furnizor de soluții durabile, integrate de propulsie și generare de energie. Prin programul său de sustenabilitate „Net Zero at Power Systems”, se îndreaptă decisiv către obiectivul său de soluții neutre din punct de vedere climatic. Prin urmare, majoritatea motoarelor furnizate către Tadano sunt certificate pentru utilizare cu combustibili durabili și, prin urmare, pot fi puse în funcțiune pentru a atinge un echilibru net de emisii zero.

Strategia de platformă standard Tadano – în care motoarele mtu sunt parte integrantă – reduce complexitatea portofoliului său, permițând clienților din întreaga lume să beneficieze de produse și mai bune și de un service mai eficient. Pe lângă motoare, transmisiile de la Daimler Truck AG sunt, de asemenea, încorporate în noua strategie de platformă.

MEq
By MEq martie 24, 2022 21:49