SANY introduce pe piața europeană utilaje portuare alimentate electric

MEq
By MEq februarie 22, 2023 13:49

SANY introduce pe piața europeană utilaje portuare alimentate electric

SANY investește mult în cercetarea și dezvoltarea de vehicule și utilaje cu unități alternative de acționare. În China și Asia de Sud-Est, sunt deja în uz 100 de stivuitoare de containere goale SANY și 40 de reachstackere SANY cu acționare electrică. Acum, SANY aduce și pe piața europeană utilaje portuare alimentate electric.

Pe calea către emisii zero
UE a stabilit un obiectiv ambițios de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030. Un rol-cheie în realizarea acestui lucru îl au sectoarele transporturilor și industriale. În acest context, tipul de acționare joacă un rol major în achiziționarea de utilaje portuare noi.

Odată cu utilizarea energiei electrice regenerative, operarea complet fără emisii devine posibilă cu utilaje acționate complet electric. Jürgen Keller, manager de produs la SANY Europe, explică: „Mulți clienți sunt conștienți că trebuie să-și schimbe rapid achiziția de utilaje, dacă doresc să reducă semnificativ emisiile de CO2 din flota lor până în 2030 și să respecte cerințele UE pentru reducerea emisiilor. La nivel de client, mă aștept să văd mai multe discuții despre asta în următoarele 6-12 luni.”

Disponibil și în Europa din 2023
Experiența pe care SANY a acumulat-o deja în aplicații practice în China și în alte țări asiatice a fost integrată permanent în dezvoltarea ulterioară a utilajelor. Pe lângă excavatoare și camioane, utilajele de manipulare a containerelor goale cu acționare electrică, stivuitoarele și tractoarele pentru terminale sunt acum utilizate zilnic acolo. Adaptarea la standardele europene și la obiceiurile operatorilor, împreună cu certificarea de succes, au dat undă verde pentru utilajele electrice portuare din Europa. Livrarea utilajului este programată în prima jumătate a anului 2023.

Încarcă inteligent, funcționează mai mult
Unul dintre cele mai importante obstacole pe care trebuie să le depășească utilajele acționate electric este procesul de reîncărcare. Este clar că operatorii se străduiesc să aibă cât mai mult timp de operare posibil. Aceasta echivalează cu încărcarea inteligentă. O abordare este încărcarea de oportunitate, de exemplu, prin înființarea de stații de încărcare în zonele unde operatorii iau pauze de masă. Bateriile pot fi reîncărcate acolo în timp ce operatorul face o pauză de cafea. 10 până la 15 minute de încărcare sunt suficiente pentru a recăpăta suficientă putere pentru următoarea sarcină. Încărcarea mai lungă este apoi efectuată în pauza de prânz.

Alte opțiuni pentru reducerea emisiilor
Pe lângă utilajele sale acționate complet electric, SANY oferă și un reach stacker hibrid. Cele două tipuri de acționare (motor cu ardere și acționare hidropneumatică simplă) contribuie la o reducere cu 20% a emisiilor. O altă opțiune este utilizarea biocombustibililor. Toate utilajele portuare mobile SANY care sunt echipate cu un motor Stage V pot funcționa cu biocombustibili, pe lângă combustibilii convenționali.

MEq
By MEq februarie 22, 2023 13:49