DEVELON introduce noile miniexcavatoare DX17Z-7 și DX19-7

MEq
By MEq februarie 7, 2024 21:27

DEVELON introduce noile miniexcavatoare DX17Z-7 și DX19-7

Story Highlights

  • Develon
  • miniexcavator Develon DX17Z-7 zero tail swing
  • miniexcavator Develon DX19-7

Related Articles

DEVELON a lansat noile miniexcavatoare cu motoare Stage V: DX17Z-7 zero tail swing și DX19-7. Ambele modele oferă performanță, versatilitate, confort și o întreținere mai ușoară decât utilajele din generația anterioară pe care le înlocuiesc.

Cele două miniexcavatoare sunt propulsate de un motor diesel Kubota D902 Stage V, care dezvoltă o putere brută cu 20% mai mare decât pe modelele anterioare: 12,1 kW (16,2 hp) la 2400 rpm. Motorul are, de asemenea, o cilindree cu 25% mai mare și o creștere cu 29% a cuplului (54,6 Nm la 1900 rpm), ceea ce se traduce într-o fiabilitate generală ridicată și o presiune redusă asupra motorului și a altor componente. Pe lângă eficiența crescută, motorul Kubota D902 este bine cunoscut pentru fiabilitatea sa ridicată, ușurința de întreținere și durata lungă de exploatare.

Afișând noul design global comun pe noua generație de miniexcavatoare Develon, noua construcție a platformei și noile structuri superioare ale modelelor DX17Z-7 și DX19-7 asigură durabilitate și robustețe sporite. Dimensiunile compacte ale ambelor mașini le fac ideale pentru lucrul în spații înguste, în proiecte de construcții, amenajări peisagistice și utilități.

Atât DX17Z-7, cât și DX19-7 au un braț de 1,75 m și un balansier de 1,03 m ca echipare standard; opțional, ambele pot avea un balansier mai lung, de 1,23 m. DX17Z-7 are standard o contragreutate de 180 kg și una suplimentară de 85 kg pentru utilizarea cu balansierul mai lung opțional. Raza de pivotare a cozii la modelul DX17Z-7 a fost redusă cu 6,5% la doar 645 mm, comparativ cu modelul anterior. Atunci când este utilizată contragreutatea suplimentară de 85 kg, raza de pivotare a cozii crește la 720 mm. O contragreutate integrală turnată de 65 kg este utilizată atât la versiunea standard, cât și la cea cu balansier mai lung, pe modelul DX19-7.

Ansamblul frontal atât la DX17Z-7, cât și la DX19-7 este protejat de apărători de cilindru pentru a evita coliziunile sau orice fel de deteriorări potențiale, cu o dispunere optimă a furtunului hidraulic care trece prin braț și este protejat de structura lui. Acest lucru reduce riscul de deteriorare și defecțiune a furtunului, minimizând nevoia de reparații și timpii de nefuncționare.

DX17Z-7 și DX19-7 sunt echipate cu șenile retractabile de 230 mm (lățimea dintre șenile poate fi redusă automat de la 1290 mm la 994 mm); ambele utilaje au lamă pliabilă. Acest lucru permite operatorilor să adapteze lățimea și dimensiunile miniexcavatoarelor pentru a se deplasa prin spații înguste. Totul se face prin apăsarea unui comutator, care îi permite operatorului să folosească maneta lamei pentru a regla lățimea șenilelor. Lățimea variabilă permite operatorilor să distribuie greutatea mai uniform, reducând presiunea la sol și oferind stabilitate sporită în timpul săpatului sau ridicării.

DX17Z-7 este disponibil ca utilaj cu pavilion, în timp ce DX19-7 poate veni fie cu pavilion, fie cu cabină închisă. Ambele utilaje împărtășesc același set up pentru joystick și comenzi.

Noul display digital de 5 inch înlocuiește panoul de bord simplu de pe modelele anterioare și afișează informații importante pentru operator. Intervalele de întreținere pot fi, de asemenea, monitorizate pe display, contribuind la întreținerea proactivă și la minimizarea timpilor de nefuncționare și a costurilor de reparație.

Luminile LED și un girofar sunt, de asemenea, standard la ambele modele, promovând siguranța prin îmbunătățirea vizibilității operatorului și prin alertarea personalului de pe șantier, pentru un mediu de lucru sigur și confortabil în toate condițiile. DX17Z-7 are o lampă LED ca standard pe braț, în timp ce DX19-7 are o lumină pe braț (în ambele versiuni cu pavilion/cabină), cu o altă lumină în partea superioară a secțiunii din spate a cabinei.

MEq
By MEq februarie 7, 2024 21:27