Suită de echipamente Liebherr, la Conexpo-Con/Agg 2017

MEq
By MEq ianuarie 27, 2017 01:53

Suită de echipamente Liebherr, la Conexpo-Con/Agg 2017

Pe durata expoziţiei ConExpo-Con/Agg 2017, Liebherr va prezenta o întreagă selecţie de utilaje terasiere, de manipulare a materialelor şi pentru construcţii – excavatoare hidraulice, încărcătoare frontale pe roţi şi pe şenile, buldozere, echipamente pentru fundaţii speciale, echipamente industriale (de manipulare a materialelor), macarale turn, macarale mobile şi pe şenile, pompe de beton, precum şi componente, sisteme hidraulice şi motoare.

Încărcătoare frontale XPower
XPower este un concept de mașină integrat, inovator din seria mare de încărcătoare frontale cu greutăţi operaţionale între 17.700 – 33.700 kg (L550-L586). Conceptul stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil, performanța, designul robust și confortul. Piesa centrală a încărcătoarelor XPower este lanţul cinematic cu divizor de putere (power-split) Tier 4F / Stage IV ca echipare standard. Acesta combină două tipuri de transmisie: cea hidrostatică, ideală pentru cicluri de manipulare scurte, și cea mecanică, pentru deplasarea pe distanțe lungi și în rampă. Combinația celor două tipuri de transmisie într-un singur încărcător frontal asigură o eficiență maximă și economii remarcabile de combustibil în mai multe aplicații. Încărcătoarele pe roţi XPower au un consum de combustibil mai scăzut cu până la 30%.

Excavatoare manipulatoare LH40M şi LH22
LH 40 M dispune de un cilindru de recuperare a energiei (ERC – Energy Recovery Cylinder) care reduce consumul de combustibil cu până la 30%. Datorită lui se obţin cicluri mai rapide și o capacitate de manipulare mai mare. LH40 este propulsat de un motor Tier 4F / Stage IV, dezvoltat și fabricat de Liebherr, cu o putere de 208 CP (155 kW) la 1800 rpm. Sunt disponibile multiple opțiuni și configurații pentru a oferi cea mai bună soluție pentru fiecare aplicație. De asemenea, va fi expus şi excavatorul de manipulare LH 22 M. Acesta este propulsat de un motor Liebherr cu 4 cilindri, cu 134 CP (100kW) la 1800 rpm și are o greutate operaţională de 22.100 kg. Ambele utilaje sunt echipate cu sistemul LiDAT (propriul sistem complet de management al mașinii pentru transmiterea și analiza sigură, fiabilă a datelor).

Excavatorul A 918 Litronic
Capacitățile remarcabile de ridicare, performanţele de top la săpare și deplasarea uşoară a excavatorului A 918 sunt impresionante, iar consumul de combustibil este redus în mod substanțial. Cu o greutate operaţională între 17,600 – 19,800 kg și o putere a motorului de 161 CP (120 kW), A 918 este utilajul ideal pentru lucrări terasiere clasice, construcții de drumuri sau infrastructură de canalizare. Designul lui A918 promovează intervale scurte de service, reducând la minimum costurile de întreținere.

Noul R 920 Compact Litronic, lansat pe piaţa nord-americană
Noul excavator pe șenile Liebherr R 920 Compact are o greutate operaţională între 19 şi 21 t şi este propulsat de un motor de 100 kW/136 hp, ce foloseşte sistem SCR, injecţie de uree şi catalizator de oxidare, fiind compatibil cu standardele de emisii Stage IV/Tier 4F. Noul model combină proprietăţile unui excavator standard pe şenile (precum performanţele ridicate şi versatilitatea) cu avantajele unui utilaj compact. Cu o rază scurtă de pivotare de doar 1850 mm, utilajul poate lucra fără probleme în zone limitate ca spaţiu. Dimensiunile îi permit deplasarea uşoară în cadrul şantierului, dar şi transportul de la un punct de lucru la altul.

Excavatorul HRD Liebherr R 960
Proiectat și construit numai cu componente Liebherr, de la atașamentele high-reach până la software-ul de control al demolării, excavatorul pentru demolări la înălţime R 960 este special conceput pentru astfel de aplicaţii. R 960 dispune de sistemul Liebherr Demolition Control (LDC). Acest sistem unic de siguranță a câștigat premiul pentru inovare la Intermat 2015. LDC oferă operatorilor informații precise privind poziționarea ataşamentului de demolare, protejând totodată stabilitatea excavatorului. Poziția ataşamentului este afișată în timp real pe un display tactil, împreună cu unghiul de înclinaţie al mașinii. Noul sistem reduce probabilitatea erorilor umane.

Buldozerul PR 756
Pe durata desfăşurării târgului Conexpo, Liebherr va prezenta și noul buldozer PR756, care face parte din noua gamă de produse din Generația 6. PR 756 are o greutate operaţională între 38,300 – 41,150 kg şi 336 CP (250 kW) (SAE J1349). Folosește un motor diesel Liebherr cu şase cilindri Tier 4F și are o lamă cu o capacitate între 8.92 – 11.70 m³. Eficiența ridicată a transmisiei hidrostatice se extinde pe aproape toată gama de viteze, menţinând puterea adecvată a motorului în orice moment, iar consumul de combustibil, la un nivel minim. PR 756 dispune de o unitate de management controlată electronic, cu ECO-mode integrat. Designul cabinei buldozerelor din Generaţia 6 a fost reproiectat pentru o mai bună vizibilitate; ţeava de evacuare și cilindrii lamei au fost repoziţionaţi, pentru a o vedere clară asupra lamei.

Generaţia 6 de lansatoare de conducte
Vizitatorii ConExpo vor vedea de aproape noul lansator de conducte RL 56. Acesta are o capacitate maximă de ridicare de 72.000 kg şi prezintă îmbunătăţiri de confort şi fiabilitate. RL 56 este echipat cu un motor diesel Liebherr Tier 4F / Stage IV de 281 CP / 210 kW (SAE J1349). Noua cabină dispune de ecran tactil multifuncțional, camere video wide-angle laterale și cu vedere în spate, precum şi joystick cu un nou design.

Premieră mondială: două noi macarale pentru teren accidentat
Liebherr şi-a extins seria de macarale pentru teren accidentat cu două modele în clasele de 90 şi 100 t: LRT 1090-2.1 şi LRT 1100-2.1. Detalii aici.

Macaraua turn 81 K.1
Liebherr va expune noua macara turn autoridicătoare 81 K.1, un upgrade al modelului 81 K. Noua macara este chiar mai puternică și flexibilă. Capacitatea de ridicare a noii macarale 81 K.1 poate fi crescută temporar cu până la 20%. Folosind așa-numita funcție Load-Plus, nu este necesară folosirea unei macarale suplimentare mai mari pentru sarcinile foarte grele. Prin cuplarea unei extensii, brațul poate fi prelungit cu 3 m. Prin comparație cu modelele precedente, aceasta crește raza maximă la 48 m.

Pompa de beton pe şenile THS 110 D4f-K
Funcționare lină și performanțe remarcabile de aspirație sunt semnele distinctive ale unei unități de pompare de beton pe șenile THS 110 D4f-K. Mai mult decât atât, un circuit hidraulic deschis garantează cerințe reduse de întreținere a sistemului.
Pompa de beton pe șenile Liebherr este potrivită pentru aplicații în care pomparea betonului este în mod constant reamplasată pe șantier. Manevrarea și operarea pompei pe șenile se face din telecomandă. Seria de pompe de beton pe șenile cuprinde trei modele diferite: THS 80 D-K, THS 110 D-K și THS 140 D-K. Motorul este conform cu standardul de emisii Tier 4F.

Liebherr: furnizor complet de echipamente pentru fundaţii speciale
La Conexpo 2017, Liebherr îşi reafirmă poziția de furnizor de servicii complete pentru fundații speciale, expunând în premieră pe piaţa nord-americană instalaţia de foraj rotativ pentru piloţi LRB 355, instalaţia LRH 600, precum şi macaraua hidraulică pe șenile HS 8130 HD.
Liebherr va prezenta şi ultimele noutăţi în segmentul motoarelor diesel. D956 A7 în linie este un membru al noii familii de motoare de Liebherr și stabilește direcţia de dezvoltare bazată pe modularitate. Acest motor de ultimă generaţie a fost dezvoltat pentru a îndeplini cerințele actuale și viitoare stabilite de reglementările privind emisiile.

MEq
By MEq ianuarie 27, 2017 01:53