Steelwrist prezintă XTR20, primul tiltrotator de generația a treia

MEq
By MEq martie 18, 2024 19:06

Steelwrist prezintă XTR20, primul tiltrotator de generația a treia

În perioada 13-14 martie 2024, Steelwrist a găzduit un eveniment de lansare la Hamburg, prezentând cea mai inovatoare lansare de produs din istoria companiei. XTR20 este primul model din linia de rotoare basculante Steelwrist de a treia generație. Acesta se adresează excavatoarelor de 16-20 de tone și duce eficiența la următorul nivel. Cea mai bună geometrie de înclinare din clasă, LockSense (o nouă soluție patentată de siguranță pentru blocarea uneltelor de lucru) și OptiLube (un sistem de lubrifiere integrat) – acestea sunt doar câteva dintre evoluțiile tehnice ale celei de-a treia generații de tiltrotatoare Steelwrist de înaltă performanță. XTR20 este disponibil atât cu cuple S60, cât și SQ60 și este proiectat pentru a permite upgrade-ul de la S60 la SQ60.

Componente turnate din oțel și geometrie de înclinare optimizată
Noul XTR20 are componente turnate din oțel, inclusiv cupla superioară, caseta de angrenaje și cupla rapidă de sub tiltrotator. În ciuda construcției sale compacte, reducând înălțimea totală, XTR20 menține un unghi de înclinare stânga/dreapta de 45 de grade.

Geometria superioară de înclinare pe care o propune Steelwrist a evoluat și mai mult pe modelul XTR20 pentru a asigura operatorului cea mai lină funcționare. Având suporturi cilindrice de înclinare „off center”, cilindrii de înclinare au devenit mai scurți, optimizând geometria de înclinare. Acest lucru duce la minimizarea mișcării cilindrului pe întreaga cursă de înclinare, oferind o mișcare fluidă și cu un cuplu ridicat.

Steelwrist prezintă XTR20, primul tiltrotator de generația a treiaRulment fără lubrifiere și OptiLube – sistemul de ungere integrat al tiltrotator-ului
O nouă caracteristică introdusă pe XTR20 sunt rulmenții fără lubrifiere, triplu etanșați, la nivelul tuturor articulațiile principale (triplu etanșați înseamnă că rulmenții sunt protejați împotriva pătrunderii prafului sau murdăriei).

Uneori, operatorii pot uita să lubrifieze rotorul basculant sau nu o fac suficient. În unele cazuri, tiltrotator-ul este conectat la sistemul central de lubrifiere al excavatorului, unde este folosită prea des o lubrifiant foarte fluid sau de calitate scăzută. Ideea din spatele OptiLube este să se asigure că tiltrotator-ul este uns cu cantitatea potrivită, la momentul potrivit și cu un lubrifiant optimizat, totul pentru a crește durata de exploatare a rotorului basculant.

Cu noul sistem de lubrifiere la bord OptiLube, întreținerea tiltrotator-ului Steelwrist este mai ușoară. Sistemul OptiLube se ocupă automat de lubrifiere, asigurând performanțe consistente și optime. Lubrifiantul utilizat este dezvoltat special pentru rotoarele basculante Steelwrist și reduce frecarea și prelungește durata de viață. OptiLube este integrat în sistemul de control al tiltrotator-ului, permițând monitorizarea continuă a performanței lubrifierii și avertizează operatorul când trebuie înlocuit cartușul de lubrifiant. Această caracteristică elimină estimările și verificările de rutină.

Siguranță cu tehnologia LockSense
Odată cu XTR20, Steelwrist face un nou salt în ceea ce privește soluțiile de siguranță, pregătindu-se pentru viitor cu LockSense. Steelwrist a fost primul producător care a introdus sistemul Front Pin Lock, în 2012, iar acum continuă să se preocupe de siguranță, introducând noul sistem LockSense.

XTR20 dispune de tehnologia brevetată LockSense – un sistem de senzori de ultimă generație pentru blocarea sigură a uneltelor de lucru. Soluția inovatoare LockSense are caracteristicile necesare pentru a fi aliniată viitoarelor reglementări de siguranță. Soluția wireless elimină problemele legate de cablurile delicate în poziții expuse, având o durată de viață a bateriei de aproximativ cinci ani. Astfel, operatorii primesc atât confirmări vizuale, cât și auditive, asigurându-se că fiecare înlocuire a uneltei de lucru este sigură și fiabilă.

Design modular pentru upgrade la standardul Open-S compatibil cu SQ
Steelwrist prezintă XTR20, primul tiltrotator de generația a treiaNoile rotoare basculante, precum și toate celelalte produse Steelwrist, sunt disponibile cu interfețe care urmează standardul simetric (S standard), care are cea mai rapidă creștere la nivel internațional. Datorită designului modular, este posibilă actualizarea tiltrotator-ului de la S-type la SQ-type. Tehnologia Steelwrist SQ permite operatorului să schimbe între ele uneltele de lucru cu acționare hidraulică în doar câteva secunde, fără a ieși din cabină.

Pe noul XTR20 și pe celelalte rotoare basculante din generația a treia, upgrade-ul de la S la SQ este posibil atât la nivelul cuplei superioare, cât și al cuplei rapide a tiltrotator-ului, fără a necesita înlocuirea părților structurale, așa cum a fost cazul modelelor anterioare. O simplă înlocuire a componentelor va permite upgrade-ul de la S la SQ.

Toate produsele Steelwrist SQ urmează standardul global al industriei Open-S pentru cuple rapide automate pentru excavatoare. Scopul standardului global Open-S este de a oferi operatorilor de utilaje și contractorilor libertatea de a putea combina cuple rapide, rotoare basculante și unelte de lucru de la diferiți producători care respectă acest standard.

Un nou „gripper” cu funcționalitate îmbunătățită
Graiferul opțional este un instrument uimitor care crește semnificativ productivitatea pe orice tiltrotator. XTR20 poate fi echipat cu un „gripper” cu 3 gheare, reproiectat, extinzând astfel raza de acțiune a excavatorului. Cu geometria sa îmbunătățită, oferă o deschidere largă și o închidere aproape completă și poate apuca obiecte cu o precizie de neegalat. Designul robust, inclusiv capacele cilindrilor, asigură o operare lină în toate tipurile de lucrări.

Integrare în sistemul de control al utilajului
Sistemele Machine Control (MCS) cresc în popularitate în întreaga lume, deoarece sunt soluții ce sporesc semnificativ productivitatea și precizia excavatorului. În trecut, adesea furnizorii de sisteme de control al mașinii trebuiau să monteze propriii senzori de înclinare pe tiltrotatoare pentru a obține suficientă precizie asupra poziției de înclinare a uneltelor de lucru. Cu XTR20 acest lucru nu mai este necesar.

XTR20 este echipat standard cu senzori de înclinare și rotație de înaltă rezoluție. Această integrare oferă clientului un control precis, furnizând date exacte de poziționare către sistemul de control al utilajului. Steelwrist are o serie de integrări disponibile pentru cei mai importanți furnizori de sisteme Machine Control.

MEq
By MEq martie 18, 2024 19:06