Cel mai nou buldozer pe şenile Komatsu: D85EXi/PXi-18

MEq
By MEq februarie 20, 2016 17:05

Cel mai nou buldozer pe şenile Komatsu: D85EXi/PXi-18

Ultima apariţie în gama Komatsu de utilaje echipate cu tehnologia intelligent Machine Control este noul buldozer pe şenile D85EXi/PXi-18. Noul utilaj are o eficiență îmbunătățită și costuri reduse pentru clienți.

„Atunci când producția mare trebuie combinată cu precizia nivelării, D85EXi/PXI-18 este răspunsul la toate nevoile clientului.” Sistemul intelligent Machine Control este integrat direct din fabrică.
Inovatorul sistem de control al mașinii de pe D85EXi/PXi-18 permite operaţii automate, de la împingeri grele la nivelări fine. Sistemul detectează și controlează încărcătura lamei, optimizează prima tăietură și minimizează patinarea şenilei. Buldozerele astfel echipate pot spori considerabil eficiența muncii în orice aplicație, în special atunci când trebuie garantat un nivel de finisare specific. Sistemul este complet integrat; nu este nevoie ca operatorul să se urce pe lamă pentru a instala / înlătura antenele GNSS, nu există cabluri spiralate care să atârne sau să se agaţe și nici conexiuni electrice la care să ai grijă la începutul și la sfârșitul fiecărui schimb de tură.

D85EXi-18_02Propulsat de un motor de 197 kW (264 hp), SAA6D125E-7, conform cu norma de emisii EU Stage IV, cu sistem “Heavy-duty” de post-tratare, D85EXi/PXI-18 are cu până la 85% mai puține de particule fine și oxizi de azot (NOx) decât un D85EX/PX-15. Motorul diesel de 11 litri dispune de filtru de particule diesel Komatsu (KDPF) și de un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). Turbina cu geometrie variabilă Komatsu (KVGT) creează un răspuns excelent al motorului și ajută la menținerea unui nivel ridicat de regenerare pasivă, fără irosirea combustibilului pentru curățarea filtrului de evacuare.

D85EXi/PXi-18 oferă operatorului un mediu de lucru confortabil și liniștit. Noua cabină ROPS este mare şi asigură o vizibilitate laterală excelentă. Pe monitorul color LCD de 7 inch, de înaltă rezoluție, sunt afișate toate informațiile despre maşină, iar sistemul de vedere în spate poate fi sincronizat cu funcționarea utilajului în marşarier.
Buldozerul este echipat cu lamă SIGMADOZER, ce asigură o capacitate mare de 7,2 m³. Lama SIGMADOZER îmbunătățește performanțele de împingere și crește productivitatea cu până la 15% faţă de o lamă convențională Semi-U. Lama prezintă un concept de design frontal adaptat pentru lucrări de săpare și împrăştiere a materialului din centrul ei. Astfel pot fi împinse cantități mai mari de sol folosind mai puțină energie.

MEq
By MEq februarie 20, 2016 17:05