Soluții BKT pentru sectorul exploatărilor miniere

MEq
By MEq septembrie 1, 2021 11:21

Soluții BKT pentru sectorul exploatărilor miniere

Având un teren accidentat cu suprafețe stâncoase şi denivelate, minele reprezintă o adevărată provocare pentru utilajele care operează în acest sector şi mai ales pentru anvelopele montate pe acestea. Prin urmare, gama de anvelope EARTHMAX de la BKT a fost special concepută pentru a rezista solicitărilor tipice mediilor din cariere şi mine.

Prin urmare, este esenţial ca operatorii să se poată baza pe produse rezistente şi fiabile, care pot rezista la tăieturi şi rupturi. Aceasta garantează un ciclu de viaţă prelungit al produsului, oferind în acelaşi timp tracţiune şi stabilitate. Înlocuirea unei anvelope din cauza deteriorării sau a altor probleme ar însemna nu numai investiţii noi, ci ar avea şi un impact asupra productivităţii. De aceea, BKT a dorit să acorde o atenţie deosebită dezvoltării anvelopelor adecvate pentru acest tip de aplicaţie, studiindu-le în detaliu.

Contribuţia BKT la sectorul minier: gama de anvelope EARTHMAX
Anvelopele EARTHMAX de la BKT sunt realizate special pentru cele mai dificile operaţiuni. EARTHMAX este o gamă largă de soluţii radiale concepute pentru a facilita cea mai bună distribuţie posibilă a sarcinii la sol pentru autobasculante, încărcătoare frontale, buldozere şi autogredere.

Toate anvelopele EARTHMAX se disting prin structura All Steel, care oferă rezistenţă carcasei şi protecţie împotriva impacturilor. Acestea sunt caracteristici esenţiale atunci când apar anumite obstacole la sol care ar putea expune anvelopa la riscuri serioase de perforare sau de deteriorare a carcasei.

Gama include trei modele care, datorită dimensiunilor lor mari, sunt deosebit de potrivite pentru operaţiunile miniere în cele mai dificile condiţii.
EARTHMAX SR 46 este destinată camioanelor rigide care operează în medii stâncoase, cum ar fi exploatările miniere. Concepută special pentru a transporta sarcini grele, această anvelopă garantează un nivel ridicat de rezistenţă la tăiere datorită carcasei sale cu un talon din oţel. Designul specific al benzii de rulare cu blocuri şi canelurile de pe circumferinţă garantează deteriorarea redusă a suprafeţei produsului şi performanţe îmbunătăţite la curbări.
EARTHMAX SR 45 este, de asemenea, proiectată pentru basculante rigide şi are un design specific de blocuri şi o bandă de rulare mai profundă, care garantează produsului un ciclu de viaţă extins.
EARTHMAX SR 53, cu clasificarea L-5, a fost realizată special pentru încărcătoare care operează în condiţii grele de lucru. Banda de rulare este formată dintr-un compus deosebit de rezistent la tăieturi. În plus, este concepută pentru a oferi proprietăţi extraordinare de autocurăţare, care facilitează eliminarea pietrelor şi a altor corpuri străine.

Anvelope gigant
Ca răspuns la cererea pieţei, BKT a lansat o versiune gigantică a EARTHMAX SR 46 pentru autobasculante rigide care lucrează în exploatări miniere, baraje şi şantiere de mari dimensiuni. Această soluţie este disponibilă în cea mai mare dimensiune pe care BKT a realizat-o vreodată: 33.00 R 51. Cu un diametru de peste trei metri, această anvelopă cântăreşte 2.400 kg.
Adăugarea unei noi dimensiuni Giant este o alegere strategică pentru BKT, deoarece face posibilă satisfacerea nevoilor dictate de noile tendinţe din sector.

MEq
By MEq septembrie 1, 2021 11:21