Dana anunță vânzarea diviziei sale europene de componente hidraulice

MEq
By MEq februarie 21, 2024 17:23

Dana anunță vânzarea diviziei sale europene de componente hidraulice

Ca parte a unei evaluări continue a operațiunilor și portofoliului propriu de produse, Dana Incorporated a anunțat încheierea unui acord definitiv ce presupune vânzarea diviziei sale europene de componente hidraulice către HPI Group, un business din sectorul hidraulic deținut în comun de Apogee Group și EiM Capital.

Tranzacția este de așteptat să fie finalizată în prima jumătate a anului 2024, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a condițiilor obișnuite de închidere.

Tranzacția include fabricile din Italia, Franța și Germania, unde se produc componente industriale, inclusiv motoare hidraulice, pompe, supape și surse de alimentare. În 2023, afacerea a generat vânzări de aproximativ 90 de milioane de dolari către clienții externi.

În conformitate cu termenii acordului, Dana va încheia un contract de aprovizionare prin care nou înființata divizie de componente hidraulice HPI va putea livra componente companiei americane Dana.

„Vânzarea unităților noastre europene de producție a componentelor hidraulice ne permite să ne concentrăm pe vânzările de sisteme industriale, având în același timp acces la un portofoliu mai larg în urma unui acord de aprovizionare”, a declarat Jeroen Decleer, vicepreședinte senior, Dana Off-Highway Drive and Motion Systems. „Ne bucurăm să putem continua relația cu HPI prin vânzarea și furnizarea de componente hidraulice prin intermediul rețelei globale de centre de service și asamblare Dana din întreaga lume.”

MEq
By MEq februarie 21, 2024 17:23