Solidlink este noul nume al sistemului automat de cuplă rapidă de la Liebherr

MEq
By MEq martie 6, 2023 15:59

Solidlink este noul nume al sistemului automat de cuplă rapidă de la Liebherr

La Conexpo 2023, Liebherr va prezenta sistemul său de cuplă rapidă Solidlink – cunoscut anterior ca LIKUFIX – ca parte a gamei sale de soluții digitale. De acum înainte, Liebherr va comercializa bine-cunoscutul sistem LIKUFIX la nivel global sub numele de marcă Solidlink. Sistemul de cuplă rapidă va păstra marca LIKUFIX în țările vorbitoare de limbă germană și franceză. Acesta oferă eficiență și siguranță maximă clienților în schimbarea uneltelor de lucru. Solidlink sau LIKUFIX este potrivit pentru utilizare atât cu produsele Liebherr, cât și cu utilaje ale altor producători.

Sistemele de cuplă rapidă Liebherr, încercate și testate de zeci de ani, sunt în continuă dezvoltare, oferind eficiență, siguranță și flexibilitate maxime. Aproape orice unealtă de lucru hidraulică sau mecanică poate fi schimbată convenabil, rapid și ușor. Pe piețele globale, Liebherr își va comercializa acum sistemul complet automat de cuplă rapidă cu noul nume de marcă „Solidlink”.

Nume nou, sistem tehnic dovedit
Un avantaj major al sistemelor de cuplă rapidă Liebherr este versatilitatea lor, independentă de producător, precum și opțiunile de combinare cu o gamă largă de utilaje și atașamente diferite pentru terasamente. „‘Solidlink’ este un nume de marcă care va fi ușor de înțeles la nivel global. Am dori să folosim acest lucru pentru a continua să stabilim sistemul nostru complet automat de cuplare rapidă în viitor”, a explicat Rudolf Arnold, director de vânzări la Liebherr-Hydraulikbagger GmbH.

Înlocuire eficientă, sigură și convenabilă
Sistemul complet automat de cuplă rapidă Solidlink permite schimbarea ușoară și convenabilă a uneltelor de lucru direct din cabină, prin simpla apăsare a unui buton. Acesta conectează rapid și în siguranță utilajul la unealta de lucru pentru a forma o unitate puternică. „Solidlink mărește posibilele aplicații ale utilajelor, crescându-le capacitatea cu până la 90%. Sistemul de cuplă rapidă complet automat aduce o contribuție semnificativă atât la eficiență, cât și la siguranța pe șantier”, a mai spus Rudolf Arnold.

Sistemul de cuplă rapidă de la Liebherr garantează siguranță maximă datorită unei game întregi de funcții. Solidlink este montat hidromecanic pentru a oferi un echilibru perfect în toate axele și gradele de libertate. Deoarece unealta de lucru poate fi schimbată din cabina operatorului, posibilitatea ca personalul să se afle în zona de pericol, în timpul procesului de înlocuire, este complet exclusă. Senzorul de proximitate monitorizează, de asemenea, poziția corectă a uneltei de lucru în poziția de blocare. Dacă știfturile sunt extinse în timpul cuplării, fără ca unealta de lucru să fie conectată la cuplă rapidă, operatorul mașinii este avertizat printr-un semnal sonor în cabină și un semnal vizual pe display.

Rezistența ridicată a sistemului se datorează unei plăci metalice solide și cuplelor hidraulice încastrate care previn deteriorarea în timpul procesului de cuplare. Un suport opțional pe blocul de cuplare protejează liniile hidraulice.

MEq
By MEq martie 6, 2023 15:59