Socage a achziționat producătorul de automacarale Manotti

MEq
By MEq ianuarie 13, 2017 00:08

Socage a achziționat producătorul de automacarale Manotti

La finele anului 2016, Socage, lider în domeniul platformelor aeriene montate pe camion, a ales să-şi consolideze poziţia de piaţă, achiziţionând compania italiană producătoare de automacarale, Manotti SpA.

„Când mi-a fost prezentată această oportunitate – explică Fiorenzo Flisi, preşedinte al Socage Group – ne-am decis imediat să înlocuim [la conducere] familia Manotti. Socage a ţinut în mod special să achiziționeze această companie din două motive: în primul rând, pentru poziţia companiei în domeniul automacaralelor, care prezintă semnale de creştere tot mai evidente, în special în străinătate. Şi în al doilea rând, pentru posibilitatea concentrării diferitelor instituții operative ale grupului nostru într-un centru de producție unic, cu avantaje evidente din punct de vedere economic și al optimizării proceselor de producţie.”

Fiorenzo Flisi a mai adăugat că, în ultima perioadă, compania Manotti a avut dificultăţi financiare care s-au reflectat inclusiv asupra întârzierii plății salariilor către propriii angajaţi. Manotti are un volum de vânzări anuale de 13 mil. euro şi comenzi în curs în valoare de 7 mil. euro.
„Acum, sub noii proprietari, cei 60 de angajaţi Manotti pot răsufla uşuraţi, de vreme ce li s-a promis păstrarea tuturor locurilor de muncă și efectuarea plății arieratelor. Sunt foarte fericit pentru salvarea acestei companii, o instituție foarte importantă în această zonă” – a spus Marco Begnozzi, un susținător al sindicatului Fiom din provincia Reggio Emilia.

MEq
By MEq ianuarie 13, 2017 00:08