Siguranță și vizibilitate îmbunătățite pentru noile dumpere de șantier JCB Hi-Viz

MEq
By MEq iunie 6, 2017 15:42

Siguranță și vizibilitate îmbunătățite pentru noile dumpere de șantier JCB Hi-Viz

JCB este gata să aducă noi niveluri de inovație și siguranță pe piața dumperelor de șantier odată cu prezentarea noului concept de șapte tone Hi-Viz, compania anunțând că intenționează să fabrice propria gamă a acestui produs binecunoscut.

Noul utilaj concept Hi-Viz se adresează preocupărilor crescânde din industrie în ceea ce privește accidentele și vătămările grave care implică dumperele de șantier. Noul concept JCB de 7 tone este proiectat și fabricat special pentru a răspunde acestor preocupări, prin creșterea vizibilității, protecția operatorului, stabilitate, confort și utilitate.

Utilajul va intra în producție la fabrica JCB din Rocester, Staffordshire, la sfârșitul lui 2017, și va crea peste 50 de noi locuri de muncă. Acesta va fi fabricat alături de alte 9 modele de dumpere de șantier, de la 1 la 9 tone. Cea mai mare piață pentru aceste mașini este Marea Britanie și Irlanda, urmată de Franța.

„JCB a oferit o gamă de dumpere de șantier în cadrul unui acord de furnizare cu un producător terț încă din 2015. În luarea deciziei de a începe fabricarea propriei noastre game, am profitat de ocazia de a inova și am dezvoltat o soluție care se adresează în mod direct preocupărilor privind siguranța. Este o veste bună pentru toată lumea din industrie și totodată pentru unitatea de producție din Marea Britanie și Staffordshire. Considerăm că acest concept de dumper JCB Hi-Viz va oferi o soluție mult mai sigură în ceea ce privește vizibilitatea, protecția operatorului și stabilitatea. Este o demonstrație clară a abordării inovatoare a JCB în ce privește proiectarea mașinilor, oferind o mai bună siguranță și productivitate clienților și operatorilor”, a declarat CEO-ul JCB, Graeme Macdonald.

Noul produs va cuprinde:
-Reducerea înălțimii benei și un design unic, oferind îmbunătățiri uriașe în termeni de vizibilitate;
-Ampatament mai lung și un centru de greutate mai jos, pentru a spori stabilitatea;
-Protecția operatorului este asigurată printr-o cabină ROPS / FOPS Level II ce încorporează un sistem SIPS (sistem secundar de protecție la impact), geam securizat și un dispozitiv de protecție pentru benă, care îi permite operatorului să rămână în cabină în timp ce dumperul este încarcat.

Marea diferență a conceptului de dumper Hi-Viz față de unul convențional este șasiul frontal. Puntea față a fost deplasată înainte, pentru a face loc benei coborâte în spatele liniei punții. Blocarea direcției îi permite mașinii cu ampatament mai lung să mențină aceeași rază de întoarcere ca un dumper de șase tone. Șasiul frontal este considerabil coborât în spatele punții față, permițând benei să aibă o poziție mult mai joasă pe cadru. Cu toate acestea, garda la sol a fost menținută, deoarece șasiul se află la aceeași înălțime ca și cutia de transfer a sistemului cu tracțiune integrală și arborii cardanici.

Bena complet nouă are o capacitate de 3,4 m3 pe această mașină de 7 tone, cu o lățime totală de 2,5 metri. Combinația dintre un ampatament mai lung și o benă joasă îmbunătățeste foarte mult centrul de greutate al dumperelor încărcate, sporind stabilitatea pe teren dur. Capacitatea de încărcare cu materiale lichide este de asemenea mărită la 2,0 m³, ideală atunci când lucrerază cu beton proaspăt.
Marginea din față a benei dumperului a fost extinsă dincolo de zona de transport a sarcinii. Acest lucru permite o basculare mai bună peste roțile din față. JCB va construi ambele versiuni de dumper Hi-Viz (cu basculare frontală și cu pivotare) atunci când acestea vor intra în producție.

MEq
By MEq iunie 6, 2017 15:42