Caterpillar introduce noul încărcător frontal pe pneuri Cat 966 GC

MEq
By MEq iunie 20, 2022 15:28

Caterpillar introduce noul încărcător frontal pe pneuri Cat 966 GC

Garantând durabilitate pe termen lung într-o gamă extinsă de aplicații, noul încărcător frontal pe pneuri Cat 966 GC este proiectat pentru o operare fiabilă, performantă și eficientă. Componentele sale proiectate de Caterpillar, ventilatorul cu acționare la cerere, sistemul hidraulic cu senzor de sarcină și comenzile intuitive mențin consumul de combustibil și costurile de operare la un nivel scăzut, făcându-l un utilaj versatil, potrivit la fel de bine nevoilor din piețele de închiriere și de utilaje municipale.

Caterpillar introduce noul încărcător frontal pe pneuri Cat 966 GCMotorul Cat C9.3B îndeplinește standardele de emisii U.S. EPA Tier 4 Final, EU Stage V, Korea Tier 4 Final, China Nonroad Stage IV și Japonia 2014, dezvoltând o putere nominală brută de 239 kW (321 hp). Modulul automat Cat Clean Emissions (CEM) al motorului, inclusiv catalizatorul SCR și filtrul de particule diesel (DPF) lucrează în fundal fără a influența programul de productivitate al operatorului. Sistemul Cat Engine Idle Management (EIMS), sistemul Auto Engine Idle Shutdown (EIS), ventilatorul cu turație variabilă și sistemul hidraulic cu senzor de detectare a sarcinii contribuie la reducerea consumului de combustibil și la atingerea unor niveluri diminuate de zgomot ale acestui utilaj. Opțional, un ventilator reversibil automat asigură curățarea miezurilor de răcire, pentru a îmbunătăți performanțele utilajului în medii cu conținut ridicat de reziduuri.

Noul încărcător frontal dispune de o transmisie automată powershift cu angrenaje planetare, cu 4 trepte înainte/înapoi, controlată electronic, cu protecție la schimbarea treptelor și cu un singur ambreiaj, pentru eficiență, durabilitate și schimbarea lină a vitezelor. Având o retenție excelentă a materialului în cupă și o creștere a eficienței, sistemul opțional „ride control” al încărcătorului frontal îmbunătățește finețea de operare în teren accidentat. Configurațiile opționale de punte cu diferențial cu alunecare limitată cresc tracțiunea în condiții grele de sol.

Caterpillar introduce noul încărcător frontal pe pneuri Cat 966 GCArticulația frontală
Cinematica de încărcare Caterpillar cu bară în Z, cu traversă turnată și pârghie de înclinare, oferă atât capacități puternice de săpare, cât și forțe mari de rupere atunci când noul încărcător frontal este echipat cu cupe Cat din seria Performance. Sistemul hidraulic al brațului cu senzor de sarcină controlează continuu debitul și presiunea, pentru a se potrivi cu exactitate cerințelor situației de operare, reducând atât sarcina la nivelul pompei, cât și consumul total de combustibil.

Folosind o abordare bazată pe sistem pentru a echilibra forma cupei cu capacitatea de ridicare și înclinare a utilajului, cu greutatea și cu articulația, cupele din seria Performance sunt disponibile pentru o gamă extinsă de aplicații, inclusiv pentru uz general, „flat floor”, rocă dură și material ușor. Caracteristicile de proiectare permit operatorilor, indiferent de nivelul de experiență, să atingă în mod obișnuit factori de umplere a cupei cu 10% mai mari, comparativ cu modelele vechi, pentru a îmbunătăți productivitatea și a reduce consumul de combustibil. 966 GC poate fi echipat, de asemenea, cu o cuplă rapidă Cat Fusion™ și comenzi aferente, iar în combinație cu sistemul hidraulic auxiliar opțional cu a treia funcție, cupla permite utilizarea unei game largi de unelte de lucru Cat.

Un kit opțional Cat Payload permite cântărirea din mers, pentru a obține ținte precise de încărcare, cu acuratețe dovedită, instalare flexibilă și simplă și calibrare ușoară. Funcția Cat Payload cântărește materialul în timpul deplasării către camion și al ridicării, afișând informațiile în cabină, astfel încât să nu existe întreruperi în ciclul de încărcare. Acesta îi permite operatorului să încarce conform specificațiilor exacte, să deservească mai multe camioane și să mute mai mult material într-un timp mai scurt.

Mediul operatorului, capacități de service
Noul încărcător frontal 966 GC dispune de un sistem de control simplu, intuitiv și ergonomic, cu un display a cărui interfață pentru operator include șase instrumente analogice, lumini colorate și un ecran LCD, toate ușor de vizualizat, astfel încât operatorii să poată monitoriza rapid sistemele utilajului. Comenzile brațului de încărcare, acționate cu minimum de efort de către operator, dispun de un comutator de deblocare a transmisiei de la distanță, pentru confortul operării.

Cu accent pe siguranță, scările înclinate și balustradele integrate sunt amplasate pe ambele părți ale utilajului, pentru acces la cabină și la filtrul de aer al motorului. Parbrizul plat de jos până sus, fără distorsiuni, camera retrovizoare standard și oglinzile exterioare cu spot integrat oferă vizibilitate de jur împrejur. Sistemul standard de încălzire și aer condiționat cu 10 orificii de ventilație ajută la menținerea confortului operatorului în orice climat.

Accesul de la nivelul solului la punctele de service reduce timpul de întreținere și îmbunătățește siguranța. Panourile laterale mari ale capotei motorului și grilajul înclinabil din spate asigură un acces nerestricționat la punctele zilnice de service, de umplere cu combustibil și DEF, la punctele de ungere, la filtre și la port-urile de prelevare a eșantioanelor. Pentru reducerea și mai mare a întreținerii, este disponibil opțional un sistem de ungere Cat Autolube.

Prin tehnologia Cat Product Link, pregătită pentru instalare standard, sunt îmbunătățite eficiența de operare a lui 966 GC, întreținerea preventivă și service-ul. Perfect integrat cu sistemele utilajului, Product Link colectează date importante de operare, monitorizate de la distanță prin my.cat.com, prin aplicația mobilă Cat sau prin VisionLink®.

MEq
By MEq iunie 20, 2022 15:28