Seria HX – Noul „flagship” al gamei de cilindri compactori Hamm

MEq
By MEq ianuarie 6, 2023 23:50

Seria HX – Noul „flagship” al gamei de cilindri compactori Hamm

Hamm prezintă o nouă generație de cilindri compactori tandem: seria HX. Înlocuind seria anterioară DV+, noii cilindri HX impresionează prin operarea intuitivă cu Easy Drive, prin datele de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort, o operare durabilă, precum și prin sistemul digital de asistență la compactare „Smart Compact”. În plus, în seria HX, Hamm a pus în practică multe îmbunătățiri ale detaliilor, noi opțiuni și interfețe. Toate modelele sunt disponibile în țările cu norme EPA Tier 4/EU Stage V.

Grad înalt de precizie
Seria HX este noul „flagship” din flota Hamm. Proiectate pentru compactarea asfaltului, modelele HX 70i (7 t/55,4 kW) și HX 90i (9 t/74,4 kW) ating randamente ridicate la suprafață pe șantiere mari. Mai mult, impresionează și în sarcini precum compactarea în curbe, având un grad ridicat de precizie. Aici, direcția pivotantă își arată punctele forte cu un unghi mare de viraj, un decalaj mare al căii de compactare și patru moduri diferite de direcție.

Control inteligent al conducerii cu inversare automată
Baza pentru o calitate înaltă a compactării este controlul inteligent al transmisiei cu schimbarea automată a sensului de mers. Acesta, în combinație cu unitatea de operare a scaunului reglabil electric, garantează calitate și confort. Scaunul se rotește automat în funcție de direcția de mers (caracteristică unică pe piață).

Câmp vizual îmbunătățit
Noile semnalizatoare cu LED și detaliile din jurul cabinei conferă seriei HX un design distinctiv. Cabina complet vitrată oferă un câmp vizual mult îmbunătățit, cu o vedere excelentă a marginilor tamburului. Opțional, se poate adăuga iluminare pentru tamburi și marginile lor. Un sistem de camere video cu două monitoare robuste (IP 67) sunt integrate ca standard, pentru o vizibilitate optimă. Datorită ecranului divizat, imaginile din față și din spate sunt întotdeauna vizibile, indiferent de poziția scaunului. Tot o caracteristică unică este și geamul de la nivelul podelei cabinei, pentru vizualizarea tamburilor.

Operare simplă, ergonomie și confort datorită Easy Drive
Conceptul de operare Easy Drive combină o platformă de operator optimizată din punct de vedere ergonomic cu o structură de operare sofisticată, care include o operare neutră din punct de vedere al limbajului și care se explică de la sine pe seria HX: în ciuda funcțiilor extinse ale utilajului, operarea este intuitivă și se învață foarte repede. Direcția este dictată din volan; toate celelalte funcții importante sunt operate prin intermediul unui joystick și al cotierei multifuncționale. Poziția cotierelor și unghiul de înclinare a coloanei de direcție sunt reglabile.

Smart Compact – asistență la compactare
Sistemul de asistență la compactare Smart Compact poate fi utilizat pe cilindrii seriei HX. Pentru fiecare tambur, sistemul decide compactarea automat și individual: dacă se compactează cu vibrații și amplitudine mare sau mică, cu oscilație sau static. Apoi, operatorul trebuie doar să specifice dacă urmează să fie compactat un strat de bază, liant sau asfalt. Asistentul evaluează datele despre starea asfaltului, încorporând opțional date meteo locale de la o stație meteo integrată. Aceasta înseamnă că Hamm este primul producător din lume care automatizează setarea separată a ambilor tamburi și, prin urmare, ridică fiabilitatea procesului și calitatea compactării, precum și a suprafeței la un nivel cu totul nou.

Compactare durabilă, economii de combustibil
Motoarele funcționează la o turație mai mică de 1500–2000 rpm, ceea ce reduce consumul de combustibil, precum și zgomotul și emisiile de noxe. În plus, oprirea automată a motorului oprește automat motorul după o perioadă lungă de inactivitate. Smart Compact economisește până la 15% din combustibil prin oprirea vibrațiilor sau oscilației imediat ce nu mai este utilă. Nu în ultimul rând, cilindrii pot folosi motorină sau combustibil HVO.

Nouă modele și tamburi split (divizați)
Cilindrii compactori din seria HX sunt disponibili cu mase operaționale de 7 t (HX 70i) și 9 t (HX 90i). Printre cele nouă versiuni totale se numără modele cu doi tamburi vibratori, un tambur oscilant și un tambur vibrator, precum și cilindrii combinați. Aici, tamburii de vibrație și oscilație sunt realizați ca tamburi split sau non-split, în funcție de model.

MEq
By MEq ianuarie 6, 2023 23:50