LINTEC, expert în staţii de asfalt

MEq
By MEq mai 3, 2016 01:34

LINTEC, expert în staţii de asfalt

LINTEC Mixing Plants şi-a făcut un nume prin fiabilitatea produselor sale. Compania este singurul producător la nivel mondial ce fabrică toate staţiile sale de amestec în dimensiune 100% ISO de container maritim.

LINTEC a luat fiinţă în Berlin, în 1919, şi s-a dezvoltat ca grup la nivel mondial, cu facilități de producție în Germania, Polonia, China, India și Brazilia. Astăzi, grupul dispune de un portofoliu complet de staţii de mixare a asfaltului şi betonului, venind în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi la nivel mondial cu soluții staționare și mobile, precum și cu diferite capacități și configurații. LINTEC oferă o gamă competă de staţii de asfalt containerizate, cu capacităţi între 80 şi 400 t/h, cu tehnologia patentată de ciur rotativ (până la 240 t/h) sau cu tambur de uscare tradiţional cu elevator de agregate calde şi ciur (până la 400 t/h), dar şi de staţii de beton cu capacităţi între 60 şi 240 m³/h.

La Bauma, Lintec a prezentat noi dezvoltări în materie de mixare a asfaltului sau a betonului, ce întregesc gama de produse şi continuă să pună accent pe aspecte precum: costuri scăzute de operare – durabilitate – consum redus de energie.
Staţia LINTEC CSD-1200 este optimizată pentru a îndeplini cerințele de proiecte de dimensiuni mici. Designul containerizat asigură mobilitate ridicată, întrunind cele mai ridicate standarde de siguranță. Tehnologia patentată a tamburului reduce consumul de energie cu 15%. Întreținerea ușoară și un sistem de control foarte avansat fac din CSD-1200 staţia de asfalt preferată în cele mai multe părți ale lumii. La fel ca toate celelalte staţii LINTEC, CSD-1200 poate fi extinsă cu buncăr cald și soluții de reciclare (RAP).
Silozul compact extern de depozitare la cald este disponibil cu o capacitate de 100 t cu 2 camere, iar varianta mai mare cu 4 camere are o capacitate totală de 270 t de asfalt. Silozul de 100 t poate fi ușor upgradat la 270 t prin adăugarea de containere suplimentare. Ambele silozuri dispun de un concept de întreținere ușoară. LINTEC-CSD-1200

Sistemul „LEP 95” (Lintec Ecological Processing) este o nouă soluție, patentată de mix de asfalt cald. La Bauma, sistemul LEP a fost integrat în containerul de amestec al staţiei CSD 3000, ce poate produce un amestec de asfalt atât fierbinte, cât şi cald, în funcție de cererea reală la locul de muncă. Prin sistemul LINTEC poate fi realizată o reducere semnificativă a consumului de energie și a emisiilor, la o temperatură cuprinsă între 95 până la 100 grade Celsius. LEP 95 garantează o spumă fină și stabilă pentru un rezultat optim de amestecare la temperaturi scăzute. Acest sistem fiabil cu cerințe minime de întreținere este disponibil pentru toate staţiile de asfalt LINTEC noi sau modernizate.
Cel mai fiabil și uşor de întreținut arzător de asfalt LINTEC (seria LAB), cu puteri de la 6 MW la 24 MW, convinge prin combustia optim controlată electronic, emisii foarte scăzute și standarde ridicate de siguranță. Arzătoarele pot folosi petrol cu densitate mică, păcură sau difeirte combinaţii de combustibil. Arzătoarele ce folosesc un singur tip de combustibil sunt pregătite pentru trecerea la utilizarea duală (dual fuel).

Câteva avantaje ale utilizării construcţiei cu containere ISO:
– reducerea costurilor de transport cu 70% faţă de o staţie convenţională;
– nu necesită fundaţie de beton în configuraţia standard;
– asamblare şi demontare rapidă datorită construcţiei modulare;
– consum mai mic de energie al sitelor staţiei CSD comparativ cu tehnologia de sortare convenţională;
– design simplu, sigur şi uşor, cu pasarele de acces încorporate în containere;
– test complet de ridicare şi posibilitatea acordului final al clientului înainte de efectuarea transportului.

MEq
By MEq mai 3, 2016 01:34