Design specific adaptat aplicației pentru noile excavatoare de manipulare a materialelor CAT

MEq
By MEq decembrie 7, 2017 22:01

Design specific adaptat aplicației pentru noile excavatoare de manipulare a materialelor CAT

Story Highlights

  • Caterpillar
  • excavatoare pe roti pentru manipularea materialelor Cat
  • Bergerat Monnoyeur Romania

Related Articles

Noua gamă de excavatoare de manipulare a materialelor pe roți Cat (MH3022, MH3024, MH3026) se încadrează în filozofia ”purpose-built” Caterpillar a acestor utilaje, reflectând totodată îmbunătățirile tehnice care le adaptează mai exact aplicațiilor industriale specifice. Îmbunătățirile suplimentare ale acestor modele 2018 includ caracteristici ce sprijină rentabilitatea rapidă a investiției și îmbunătățesc performanța generală, versatilitatea și siguranța.

Designul noilor excavatoare de manipulare a materialelor este axat pe eficiența aplicațiilor și pe reducerea costurilor de exploatare. De exemplu, utilizatorii nu trebuie să cumpere un utilaj cu un tren de rulare lat, dacă materialele manipulate au o densitate mică, iar articulațiile frontale mai scurte sunt disponibile dacă utilajul lucrează frecvent în spații limitate.

De exemplu, MH3022 este o soluție rapidă în operațiunile de manipulare în zone constrânse ca spațiu, asigurând raza necesară pentru sarcini de sortare indoor și de manipulare a deșeurilor, dar oferind flexibilitate în aplicații datorită posibilității alegerii dintr-o gamă de două brațe MH, trei balansiere drepte cu articulație și două balansiere drop-nose. Trenul de rulare compact este suficient de lat pentru a asigura o stabilitate excelentă, în timp ce poziția centrată a lagărului de rotire permite capacități egale atunci când lucrează peste partea din față și spate.

Dacă limitările legate de spațiu nu reprezintă o problemă, MH3024 este ideal în sarcini de manipulare a deșeurilor, reciclare și manipulare a materialelor vrac. MH3024 are o deschidere optimă a brațului MH cu articulație frontală, iar gama largă de configurații de tren de rulare satisface toate nevoile de aplicații ale clienților. Dacă aplicația nu ridică probleme de stabilitate, atunci noul tren de rulare de 2,75 m ar putea fi alegerea potrivită pentru operarea lui MH3024 în condiții tipice, și la fel de potrivit pentru modelul MH3026 în manipularea materialelor cu densitate mică. În ambele cazuri, amprenta mașinii este suficientă pentru a asigura stabilitate în operarea normală și, din nou, capacitățile de ridicare peste zona din spate sunt crescute grație poziției simetrice a lagărului de rotire.

Dacă aplicația necesită capacități de ridicare mai mari și o rază de lucru mai mare, atunci MH3026 este utilajul optim, echipat cu un braț MH lung și cu posibilitatea alegerii a trei tipuri de balansier drop-nose (cu lungimi între 4,9 și 5,9 m), trei balansiere drepte și trei dimensiuni de tren de rulare.

Designul flexibil al noilor excavatoare manipulatoare contribuie, de asemenea, la înlesnirea transportului acestor mașini – o modalitate sigură de a controla mai bine costurile. Pentru modelele MH3022 și MH3026 sunt disponibile două balansiere drop-nose, cu lungimi de 4,5 m și 5,5 m. Atunci când deplasarea utilajelor între șantiere se face frecvent, noile balansiere sunt o soluție eficientă, permițând transportul fără demontarea balansierului. Acestea sunt proiectate pentru a păstra înălțimea de transport sub limita critică de 4 m, economisind astfel timp și bani.

O altă noutate notabilă pentru noile modele este lama frontală de împingere, disponibilă acum pentru toate tipurile de tren de rulare. Aceasta oferă o modalitate ușoară de a curăța zona de lucru și a împinge materialele frecvent întâlnite în lucrul cu deșeuri și materiale de depozit. Lucrul pe suprafețe fără resturi poate extinde durata de viață a pneurilor, crescând eficiența operațională.

Eficiența operațională este și mai mare datorită graiferelor tip coajă de portocală Cat, reproiectate și optimizate. Concepute pentru a se potrivi exact între unealta de lucru și utilaj, noile graifere pot contribui la reducerea consumului de combustibil – cu până la 15% în unele aplicații. Au o greutate redusă pentru timpi de ciclu mai scurți și o productivitate sporită. Economiile suplimentare de costuri se datorează durabilității graiferelor, care au acum piese turnate în locul structurilor sudate, în zonele expuse solicitărilor ridicate.

Sănătatea și siguranța operatorului sunt obiective principale de design pentru noile excavatoare de manipulare a materialelor. Astfel, atunci când utilajele lucrează în medii cu praf, contaminate, în special la interior, se recomandă un sistem avansat de filtrare pentru cabină (Advanced Cab Filtration), disponibil ca opțiune integrată din fabrică. Sistemul elimină aproape complet praful și contaminanții (insecticide, spori, ciuperci, bacterii sau vapori) și nu le permite să pătrundă în cabină. În plus, elimină necesitatea adăugării de sisteme greoaie de filtrare after-market. De asemenea, opțiunea Easy Cab Access, care adaugă trepte pe partea din față și din spate a trenului de rulare, facilitează intrarea / ieșirea din cabină atunci când structura superioară nu este aliniată cu șasiul.

MEq
By MEq decembrie 7, 2017 22:01