Seria de foreze Pantera DPi de la Sandvik este mai productivă ca oricând

MEq
By MEq iunie 19, 2017 16:37

Seria de foreze Pantera DPi de la Sandvik este mai productivă ca oricând

Sandvik duce binecunoscuta serie DPi de foreze cu ciocan de suprafață la un nivel complet nou, cu îmbunătățiri notabile în ceea ce privește productivitatea și economia. A fi mai productive ca oricând, înseamnă nu doar forarea cu una dintre cele mai eficiente instalații cu ciocan hidraulic de suprafață din lume, ci și un mod complet nou de gândire a activității de forare și a proceselor conexe. Noua tehnologie digitală Sandvik deschide o gamă largă de oportunități pentru a fi mai eficient și pentru a controla întregul proces de forare.

Sistemul de control al cuplului din seria I, împreună cu eficientul stabilizator Sanvik al forezelor garantează o productivitate ridicată continuă și precizia perforării. Forezele stabilizate HF820T, HL1060T, HL1560T și RD1635CF oferă performanțe optime de perforare în orice condiții de rocă asigurând găuri drepte, cuplaje ușor de deschis și o durată de viață sporită a uneltelor de perforat.

Îmbunătățirea procesului de forare
Software-ul Drillers Office duce procesul de forare la un alt nivel. Totul începe cu importul unui model de suprafață în program. Planificarea și crearea unui model de foraj se fac ușor și rapid, iar tehnologia wireless permite transferul planurilor de design pe orice șantier din lume.
Funcția automată ”one-hole”, disponibilă ca opțiune, oferă un ciclu de perforare complet automat la atingerea unui singur buton. TIM3D asigură o navigare rapidă și precisă a forării și un rezultat îmbunătățit al perforării cu o precizie de +/- 10 cm.

În plus, instalatia de foraj vine cu cele mai recente opțiuni high-tech, precum Driller’s Notes. Aceasta este o funcție complet nouă ce colectează date precum ratele de penetrare și permite operatorului să adauge informații, cum ar fi golurile și cavitățile. Datele de forare și notele operatorului sunt incluse în datele raportului de calitate. Aceste date pot fi analizate cu software-ul de birou Drillers.

Consum redus de ulei și combustibil
Pentru a-și optimiza performanța de foraj, Pantera DP1100i este acum disponibil cu un perforator de rocă de înaltă frecvență RD1635CF cu sistem CSL (Circulating Shank Lubrication) ce garantează o penetrare rapidă și eficientă. În CSL, uleiul este circulat prin filtre și reutilizat, în loc să fie doar colectat. „Noul sistem CSL reduce consumul de ulei de lubrifiere cu până la 70% față de vechiul sistem și mărește considerabil durata de viață a mufelor de cuplare”, spune Jarno Viitaniemi, Product Manager, Surface Boom Drills, Sandvik Mining and Rock Technology. „Instalația de foraj a fost cu adevărat reproiectată, având în minte economia. Aceasta a fost îmbunătățită și cu un nou sistem de control al compresorului care asigură o eficiență mai bună a consumului de combustibil”.

Forezele cu ciocan de suprafață Pantera DPi sunt utilaje inteligente, autopropulsate, pe șenile, proiectate pentru a fi folosite în cariere, foraje de producție, precum și în lucrări de control al pereților de rocă. Familia de foreze Pantera DPi cuprinde două modele: Pantera DP1100i pentru găuri de dimensiuni 89 – 140 mm și Pantera DP1500i pentru găuri de dimensiuni 102 – 152 mm. Ambele sunt disponibile cu motoare cu consum redus de combustibil și emisii scăzute Tier 3 și Tier 4 Final.

MEq
By MEq iunie 19, 2017 16:37