Putzmeister stabilește noi standarde pentru autopompele de beton

MEq
By MEq martie 30, 2019 15:29

Putzmeister stabilește noi standarde pentru autopompele de beton

O nouă generație de autopompe de beton și mai dinamice își va face apariția în premieră la Bauma 2019. Toate noile mașini vin cu o gamă largă de funcții, inclusiv eficientul sistem de control Ergonic 2.0, dar și cu un nou sistem hidraulic. Cu noua generație de pompe iLS, Putzmeister continuă să inoveze la nivel mondial, impunând standardul în ceea ce privește eficiența și fiabilitatea. Mașinile pot fi identificate prin designul lor impresionant ce include noul logo Putzmeister.

Noile pompe iLS stabilesc standardul în industrie – conform Putzmeister, acestea sunt cele mai durabile pompe produse vreodată și, cu siguranță, mai durabile decât orice altă pompă de pe piață în prezent. Secretul succesului generației anterioare HLS – reducerea uzurii prin utilizarea unor diametre mai mari ale cilindrilor și a curselor mai puține – a fost rafinat și perfecționat de către inginerii fabricii din Aichtal. Rezultatul este o creștere semnificativă a puterii datorată unui număr de factori, inclusiv prevenirea scurgerilor și o performanță de aspirație cu aproximativ 10% mai bună, ceea ce duce la un debit îmbunătățit al betonului și un control inovator. Împreună cu noul sistem de control Ergonic 2.0, acest lucru economisește cu până la 25% mai mult combustibil.

Ce altceva mai oferă sistemul de control Ergonic 2.0?
Ergonic 2.0 este sinonim cu operarea prietenoasă a pompelor de beton. Controlul asistă eficient operatorul pentru a face mașinile gata de utilizare cât mai rapid, astfel încât procesele să fie realizate extrem de productiv, generând o uzură mai redusă și economisind combustibil. Aceasta implică utilizarea unei game de module, în funcție de aplicație: EBC (Ergonom Boom Control), EPS (Ergonomic Pump System), EOC (Ergonic Output Control), ESC (Ergonic Setup Control). EOC 2.0, care este o noutate la Bauma, le permite utilizatorilor să lucreze mai eficient. „Controlul turației optime a motorului și managementul hidraulic recent dezvoltat fac posibilă reducerea consumului de combustibil cu până la 25%. Acest lucru face ca pompa de beton să funcționeze fără probleme, cu uzură redusă și o eficiență ridicată a combustibilului”, a declarat Markus Frasch, Director of Product Management.

Însă Ergonic 2.0 nu doar controlează procesele – creează o legătură între operator și mașină. Datorită sistemului central de control, toate funcțiile pot fi efectuate precis dintr-o radio telecomandă. Telecomanda este acum cu 30% mai ușoară și poate fi cu fir sau wireless. Display-ul EGD (Ergonic Graphic Display) color de înaltă rezoluție permite operatorului să vadă toate datele relevante ale mașinii în timp real. Astfel are permanent o imagine de ansamblu asupra mașinii, evită deplasările inutile și poate reacționa rapid dacă parametrii se schimbă.

User- și business-friendly
Lucrările de întreținere zilnice sunt reduse, iar mașinile sunt mai ușor de curățat – lăsând mai mult timp pentru lucrurile importante. Datorită îmbunătățirii ergonomiei și controlului mai precis al extensiei, turnarea betonului se face mai ușor și mai rapid. Tehnicienii vor aprecia accesibilitatea îmbunătățită, piesele standardizate și numărul total de componente reduse. Munca lor este asistată și de instrumentul Ergonic Service Tool, care afișează intervalele de întreținere și permite diagnosticarea la distanță.

Noua autopompă de beton 36-4
Autopompa 36-4 vine echipată cu ESC (Ergonic Setup Control), sistemul de siguranță oferit de Putzmeister, însă este disponibilă suplimentar și cu sistemul opțional OSS, pentru piețele internaționale. Aceasta oferă o accesibilitate optimă și o operare comodă, grație noului concept de lumini care permite o operare ușoară și sigură chiar și în amurg sau în condiții de întuneric – toate pozițiile de operare sunt iluminate. Robusta autopompă 36-4 face dovada că la Putzmeister solicitările clienților sunt luate în considerare și implementate. Noul concept de construcție reduce vibrațiile brațului și permite operarea mai eficientă și mai sigură a mașinii. Manevrarea ușoara este evidentă încă de la deschiderea noului capac al buncărului de alimentare, ce poate fi poziționat convenabil datorită celor patru trepte de blocare.

Noua autopompă 63-5
Noua 63-5 este cu circa o tonă mai ușoară decât modelul precedent, însă fără a face compromisuri în ceea ce privește robustețea. Ca urmare, este aprobată pentru a lucra în toate statele din SUA. Pe deasupra, brațul este prevăzut cu o linie de livrare DN 125. Numeroase componente au fost integrate în kitul de construcție al autopompelor de beton mai mici, crescând astfel gradul de utilizare pentru operatori și tehnicieni și standardizând fluxurile de lucru. La fel ca toate mașinile din portofoliul Putzmeister, această versiune beneficiază de noul concept hidraulic; consumul de ulei a fost redus cu 45%, scăzând astfel costurile de exploatare, dar și masa mașinii. Mașina este, de asemenea, disponibilă cu cea mai recentă generație de pompe de bază, pe versiunile 17 iLS și 19 iLS.

Noua autopompă 51-5
Utilizatorii care se confruntă cu sarcini exigente solicită mașini robuste și fiabile precum 51-5. Aceasta înlocuiește binecunoscutul model 49-5, aducând o creștere a deschiderii orizontale și o reducere a consumului de ulei. Este foarte ușor de manevrat datorită sistemului intuitiv Ergonic 2.0 și telecomenzii. Mașina este în elementul ei atunci când lucrează la clădiri cu multe etaje și fundații mari. Își face treaba în special datorită suportului flexibil TRDI și brațului compact cu cinci segmente, cu pliere RZ, care este foarte compact pentru o mașină din clasa de 50 m. De asemenea, este ideală pentru umplerea piloților de fundații, datorită brațului „tremie arm” disponibil opțional, care înlocuiește al cincilea segment de braț standard. Vârful brațului poate suporta un surplus de sarcină de până la 700 kg (de exemplu pentru fixarea de furtunuri cu o lungime de până la 20 m, indiferent de diametrul lor).

MEq
By MEq martie 30, 2019 15:29