Selectarea eficientă a comenzilor la înălțimi medii ale raftului

MEq
By MEq octombrie 13, 2021 20:29

Selectarea eficientă a comenzilor la înălțimi medii ale raftului

Cu selectorul de comenzi vertical Linde V modular B, Linde Material Handling (MH) lansează un nou stivuitor cu turelă de înaltă performanță. Echipamentul „man-up” extinde gama de produse a specialistului în intralogistică, pentru depozitele mari și culoarele înguste, oferind astfel operatorilor centrelor de distribuție și companiilor producătoare o diversitate și mai mare de soluții personalizate.

Mulți operatori de depozite rezolvă nevoia de spațiu de stocare suplimentar adăugând mai multe rafturi și extinzând rafturile în sus cu unul sau două niveluri. Ca rezultat, cerințele echipamentelor utilizate pentru picking sunt în creștere: înălțimile de preluare pot depăși șapte metri, ceea ce înseamnă că echipamentele trebuie să aibă un șasiu stabil, precum și să ofere un mediu de lucru ergonomic și sigur, astfel încât operatorii să se poată concentra complet pe procesul de selectare.

„Selectarea comenzilor este o activitate cu valoare adăugată într-un depozit și, prin urmare, se află în centrul afacerii. Cu noul stivuitor cu turelă Linde V modular, oferim clienților noștri o soluție puternică, dar rentabilă, exact pentru aceste cerințe,” menționează Matthias Holzwarth, Product Manager VNA Trucks.

Cu o capacitate de încărcare de 1.000 kg și o înălțime de ridicare de până la 7,83 m, echipamentele satisfac nevoile clienților, cum ar fi cele prezente în comerțul online cu amănuntul, logistica pieselor mici din centrele de distribuție și supermarketuri. Aceste echipamente au la bază seria modulară extinsă V, cu mențiunea „B” în numele modelului reprezentând „Best Value” și indicând faptul că utilajul este echipat exclusiv cu caracteristicile necesare pentru această înălțime de picking.

O configurare convingătoare în termeni de performanță, ergonomie și siguranță
Viteza maximă de deplasare a stivuitoarelor este de 11 km/h, asigurând o mișcare rapidă. Confortul este oferit de compartimentul spațios al operatorului, care este decuplat de șasiu și astfel amortizat de vibrații. Un covor moale din cauciuc absoarbe vibrațiile atunci când catargul este ridicat în timpul deplasării, iar operatorii stau în siguranță pe suprafața fermă de la marginea podelei cabinei, în timpul selectării comenzilor.

Balustrada joasă a compartimentului operatorului permite preluarea ușoară și fiabilă a mărfurilor din raft, iar funcția opțională de înclinare exterioară permite câțiva centimetri suplimentari de mișcare – care sunt adesea necesari – pentru un acces mai bun în raft. Designul catargului oferă o vizibilitate excelentă a împrejurimilor, iar direcția electrică facilitează manevrarea cu precizie. Datorită conceptului de echipament modular, selectoarele verticale de comandă pot fi adaptate individual la cerințele specifice ale clienților. În funcție de cerințele de putere, de exemplu, sunt disponibile un motor de 24 de volți și un motor de 48 de volți.

Linde V modular B este, de asemenea, echipat cu diverse caracteristici de siguranță. De exemplu, utilajul poate fi deplasat numai atunci când operatorul atinge senzorii de pe unitatea de comandă cu ambele mâini în timp ce acționează cu piciorul comutatorul tip „dead man”. Barierele laterale monitorizate electric trebuie închise pentru a funcționa la înălțimi ale platformei de 1,2 m sau mai mult.

Pentru a preveni coliziunile cu tavanele și pereții, viteza de deplasare și înălțimile de ridicare pot fi reglate individual de către inginerul de service, pentru a se potrivi condițiilor respective de la fața locului. Pentru aplicațiile de pe culoare înguste, scanerele sunt disponibile în direcția de acționare și de încărcare, detectând persoanele și obstacolele din apropiere. De asemenea, sistemul de protecție a personalului intervine activ în modul de conducere al echipamentului, în caz de urgență, prevenind astfel coliziunile.

Linde Material Handling GmbH, companie membră a Grupului KION, este un producător global de stivuitoare și echipamente de depozitare și un furnizor de soluții și servicii pentru intralogistică.

MEq
By MEq octombrie 13, 2021 20:29