Sandvik lansează încărcătorul minier subteran Toro LH515i de 15 t

MEq
By MEq septembrie 3, 2021 17:15

Sandvik lansează încărcătorul minier subteran Toro LH515i de 15 t

Sandvik Mining and Rock Solutions lansează un nou încărcător minier subteran de mare capacitate. Deși Toro LH515i de 15 t are o capacitate cu o tonă mai mare decât predecesorul său, Sandvik LH514 (de 14 t), este proiectat să lucreze având practic aceeași amprentă. Acest nou membru al familiei Toro a fost reproiectat de la zero, valorificând toate avantajele predecesorului său, dar îmbunătățind designul pe baza feedback-ului clienților.

Inteligență și simplitate pentru o operare eficientă și o întreținere ușoară
Noul încărcător a fost proiectat urmând principiile inteligenței și simplității. Toro LH515i dispune de un sistem de control inteligent Sandvik complet nou, cu un display color tactil de 12 inch, ce facilitează monitorizarea stării utilajului, oferind acces rapid la date și noi soluții pentru depanarea eficientă.

Cu o multitudine de tehnologii inteligente și optimizat pentru a fi utilizat cu sistemele AutoMine și OptiMine, Toro LH515i pune digitalizarea la dispoziția operatorului, garantând o productivitate optimă. Pentru a o întreținere rapidă și eficientă, încărcătorul subteran permite un acces ușor la punctele de service și are o dispunere organizată a componentelor (cu acces la sisteme atât din cabină, cât și pe deasupra utilajului).

Mai mult, Toro LH515i este stabil, agil și ușor de utilizat. Încărcătorul are o cabină complet nouă concepută pentru a oferi operatorilor un mediu de lucru ergonomic pe durata turelor lungi (spațiu mărit pentru picioare, scaun și bord nou, vizibilitate îmbunătățită asupra șasiului spate extrem de plat).

Tehnologie de ultimă oră
Toro LH515i este disponibil în două configurații diferite de motoare Volvo Penta: motorul diesel Stage V de 265 kW de ultimă generație și motorul Tier III de 256 kW. Echipat cu tehnologie SCR (reducere catalitică selectivă a gazelor de evacuare) și un nou filtru de particule (DPF), motorul Stage V îndeplinește standardele foarte stricte de emisii. Pentru a contribui la reducerea amprentei gazelor cu efect de seră, ambele versiuni de motoare sunt complet compatibile cu combustibilii diesel parafinici ce îndeplinesc standardul EN 15940.

Odată cu lansarea noului încărcător, Sandvik celebrează 50 de ani de producție a încărcătoarelor și camioanelor miniere subterane Toro. Familia Toro este caracterizează de siguranță, forță și inteligență și are o experiență dovedită în exploatările miniere subterane din întreaga lume.

MEq
By MEq septembrie 3, 2021 17:15