Caterpillar completează gama de excavatoare Next Generation cu două noi modele de 36 tone

MEq
By MEq iulie 12, 2018 20:17

Caterpillar completează gama de excavatoare Next Generation cu două noi modele de 36 tone

După ce în toamna lui 2017, Caterpillar lansa cele trei noi excavatoare Next Generation din clasa de 20 de tone (320 GC, 320 şi 323), luna iunie a acestui an a adus o completare a gamei cu două noi modele din clasa de 36 tone (336 si 336 GC). Lansarea acestora a avut loc la scurt timp după încheierea Roadshow-ului „New Range. New Rules” în care piața românească a făcut cunoștință cu modelele de excepție de 20 t.

Excavatoarele Next Generation din clasa de 36 de tone de la Caterpillar – modelele 336 și 336 GC – continuă pe aceleași linii trasate de producătorul american: cresc eficiența de operare, reduc costurile de combustibil și de întreținere și îmbunătățesc confortul operatorului față de modelele anterioare. Noile excavatoare oferă combinații unice de caracteristici concepute pentru a se potrivi cu productivitatea și costurile contractorilor.
Cu performanțe ridicate, noul Cat 336 dispune de tehnologia Cat Connect integrată standard (dintre cele două modele, 336 e cel care are o putere și o capacitate de ridicare mai mari). Rezultatul este o productivitate maximă la cel mai mic cost. De asemenea, noul Cat 336 GC combină echilibrul optim al caracteristicilor de productivitate cu reducerea consumului de combustibil și a costurilor de întreținere. Rezultatul este fiabilitatea ridicată și performanța redusă per ora de utilizare.

Tehnologia sporește eficiența cu până la 45%
Noul Cat 336 are cel mai înalt nivel de tehnologie standard instalată din fabrică pentru a crește productivitatea. Tehnologia Cat Connect integrată crește eficiența de operare cu până la 45% față de operațiunile de nivelare tradiționale.
Sistemul Cat Grade 2D standard indică pe un monitor tactil standard adâncimea, panta și distanța orizontală raportate la cota finală, sporind precizia operatorilor. Sistemul poate fi îmbunătățit cu Cat Grade 2D Advanced sau Cat Grade 3D.

Tehnologia standard Grade Assist (asistență la săparea sub un unghi) automatizează mișcările brațului, balansierului și cupei astfel încât operatorii să mențină cota finală fără efort, cu o singură manetă.
Cat Payload asigură sarcini-țintă precise și creșterea eficienței de încărcare cu sistemul de cântărire din mers și estimări de sarcină utilă în timp real, fără oscilații pentru a evita supra/sub-încărcarea camionului.

Funcția E-fence împiedică deplasarea excavatorului în afara punctelor (perimetrului) definite de operator – foarte util atunci când se lucrează sub structuri sau aproape de o zonă circulată.
Hardware-ul și software-ul Cat LINK conectează șantierele la birou și oferă clienților informații vitale despre operarea utilajului.

Economii de combustibil de până la 15%
Excavatoarele Cat Next Generation sunt concepute să consume mai puțin combustibil decât modelele pe care le înlocuiesc – cu până la 15% mai puțin combustibil pentru modelul 336. Noul mod de operare inteligentă (Smart Mode) adaptează în mod automat puterea motorului și puterea hidraulică la condițiile de săpare, optimizând consumul de combustibil și performanța. Turația motorului este redusă automat atunci când nu există nicio comandă hidraulică pentru a reduce și mai mult consumul de combustibil. Sistemul de răcire dispune de un ventilator nou, variabil, care menține excavatorul la temperatura de funcționare corectă pentru o eficiență maximă.

Cu un nou sistem electrohidraulic conceput pentru receptivitate și eficiență, Cat 336 și 336 GC au o nouă supapă de comandă principală, care elimină liniile-pilot, reduce pierderile de presiune și scade consumul de combustibil. Mai puține furtunuri hidraulice pe excavatoare înseamnă mai puțin ulei consumat, reducând costurile de exploatare pe termen lung.

Costuri de întreținere mai mici cu 15%
Cu intervale de întreținere extinse și mai sincronizate, noile excavatoarele Cat lucrează mai mult la un cost mai mic; costurile de întreținere sunt reduse cu până la 15% față de seriile anterioare. Noul filtru de aer Cat cu prefiltru integrat și filtre primare și secundare are o capacitate de reținere a prafului dublă față de modelul precedent.

Noul filtru de retur hidraulic Cat are o durată de viață de 3000 de ore – cu 50% mai mult față de filtrul precedent. Filtrele sistemului de combustibil sunt sincronizate pentru service la 1000 de ore – o creștere de 100% față de filtrele anterioare. Gurile de scurgere pentru apă și sedimente ale sistemului de combustibil și joja de nivel a uleiului hidraulic sunt poziționate împreună la nivelul solului, ceea ce face întreținerea de rutină zilnică mai rapidă, mai ușoară și mai sigură.

Un nou design al cabinei pentru performanțe mai bune ale operatorului
Având la alegere pachetele Comfort, Deluxe sau Premium pentru cabină, toate cabinele excavatoarelor Cat Next Generation au caracteristici standard, precum pornire fără cheie, cu buton de comandă, monitor cu ecran tactil standard de 8 inch (203 mm), cu taste pentru comenzi, și structuri de protecție la rostogolire (ROPS) antifonate ce oferă mai mult confort și siguranță operatorului.

Consola rabatabilă în sus pentru cabinele Deluxe și Premium permite accesul/ieșirea ușoară din/în cabină. Noii montanți cu structură vâscoasă reduc vibrațiile cabinei cu până la 50% față de modelele anterioare. Radioul integrat cu Bluetooth și porturi USB pentru conectarea și încărcarea telefoanelor aduc confortul de acasă în cabina operatorului.

Sistemul de climatizare menține setările de temperatură din interiorul cabinei, indiferent de temperatura ambiantă exterioară. Butoanele programabile ale joystick-ului permit operatorului să „tasteze” setările de productivitate. Geamurile față/spate și cele laterale sporesc vizibilitatea. Opțional, modelul Cat 336 oferă operatorului vizibilitate de 360 de grade prin combinarea imaginilor de la mai multe camere montate pe utilaj.

MEq
By MEq iulie 12, 2018 20:17