RXE 10-16C este noul membru al familiei de stivuitoare electrice Still

MEq
By MEq iunie 21, 2022 13:35

RXE 10-16C este noul membru al familiei de stivuitoare electrice Still

Pentru manevre strânse și operațiuni dificile la încărcarea și descărcarea camioanelor, containerelor sau pe culoare înguste, noul Still RXE 10-16C își face loc. E cel mai nou dintre stivuitoarele electrice cu furcă ale producătorului german Still și e un gigant în ceea ce privește compactitatea și performanța. Ca succesor al legendarului Still RX 50 (unul dintre cele mai bine vândute stivuitoare electrice din clasa sa), RXE 10-16C impresionează prin numeroase caracteristici de siguranță.

Noul STILL RXE 10-16C oferă un raport extrem de echilibrat între confortul la condus, manevrabilitate și siguranță. Având dimensiuni compacte și o direcție foarte sensibilă, stivuitorul cu trei roți este extrem de eficient și manevrabil în cele mai înguste spații. Acest lucru îl face ideal pentru mutat încărcături ce de până la 1,6 tone, cu cerințe minime de spațiu.

Cu o înălțime de puțin sub 2 m și o lățime mai mică de 1 m, echipamentul mic și compact trece în siguranță prin orice ușă – de exemplu, la descărcarea containerelor și camioanelor – sau chiar prin culoare foarte înguste în depozit. „În ciuda dimensiunilor compacte, RXE 10-16C ridică o jumătate de tonă la o înălțime de aproape 7 m fără niciun efort. Este o realizare foarte impresionantă pentru un stivuitor mic. O poate face datorită centrului de greutate deosebit de jos și designului foarte rigid al catargului de ridicare”, subliniază Jürgen Wrusch, expert produse pentru stivuitoare electrice la STILL GmbH.

Dinamic și sigur în curbe
Cu o viteză maximă de 12,5 km/oră încărcat, Still RXE 10-16C este și destul de rapid pe distanțe lungi în depozit. Pentru a nu pierde din dinamica sa de deplasare, din motive de siguranță este echipat standard cu funcția de asistență pentru controlul vitezei în curbe (Curve Speed Control).

Reglarea automată a vitezei în curbe îl menține în siguranță pe pistă în orice moment – chiar și în curbele oarecum mai strânse. În plus, catargul deosebit de subțire și barele plafonului de protecție optimizate pentru vizibilitate oferă operatorului o vedere optimă de jur împrejur, putând astfel identifica persoane sau obiecte din raza de acțiune a stivuitorului. S

Siguranța maximă în timpul muncii este garantată și de celelalte opțiuni configurabile individual – de la indicatorul de direcție la iluminatul de siguranță Safety Light 4Plus, indicatorul înălțimii de ridicare, asistentul de stabilitate sau detectarea suprasarcinii. „Nu am făcut compromisuri în ceea ce privește caracteristicile de siguranță, nici măcar cu cel mai mic reprezentant al familiei noastre de stivuitoare electrice. Cu numeroasele sisteme de asistență a operatorilor, dintre care unele disponibile ca opțiuni, RXE 10-16C prezintă o siguranță la fel de mare ca și membrii mai mari ai familiei de stivuitoare electrice Still”, a explicat Dyrk Draenkow, manager de produs pentru stivuitoare electrice și sisteme energetice.

Nu numai sistemele de asistență, ci și conceptul uniform de operare al familiei de stivuitoare electrice cu furcă RX a fost transferat la noul RXE 10-16C. „Oricine este deja familiarizat cu echipamentele din familia RX se va înțelege imediat foarte bine și cu cel mai mic. Urmând tradiția familiei, a moștenit de la frații săi mai mari spațiul confortabil și ergonomic pentru operator, conceptul inovator de operare și computerul inteligent de la bord – STILL Easy Control – care afișează clar toate informațiile relevante și funcțiile de performanță”, a adăugat Wrusch.

Operatorii pot trece cu ușurință de la un model de stivuitor la altul, deoarece sunt deja familiarizați cu modul de funcționare, fără a mai fi nevoie să se obișnuiască cu el. De exemplu, cu funcțiile de control care pot fi selectate individual – multi-manetă, mini-manetă, fingertip sau Joystick 4Plus – care asigură un confort maxim la conducere în seriile RXE 10-16C, RX 20 și RX 60 de stivuitoare electrice cu furcă. Sau beneficiază de confortul oferit de spațiul generos pentru picioare, lung de 44 cm. Există suficient spațiu pentru încălțăminte de siguranță până la mărimea 45.

Sistem de transmisie mai puternic
Noul stivuitor își obține dinamica de la o unitate de curent alternativ trifazată, poziționată pe roțile spate, cu tehnologie de 24 V, la fel de eficientă chiar și cu cerințe mici de întreținere. Aceasta se bazează pe conceptul de acționare sau pe componentele de acționare ale stivuitorului FM-X cu operare la mare înălțime.

Un avantaj major al noului sistem de transmisie este lanțul de direcție cu întreținere intensivă. A fost înlocuit cu o direcție hidraulică cu roată dințată, în care un motor hidraulic de direcție conduce roata motoare prin intermediul unei roți dințate. A fost regândită și greutatea spate, oferind acum mai mult spațiu pentru sistemul electric, inclusiv pentru comanda de acționare.

Pentru RXE 10-16C alimentat cu baterii plumb-acid, accesul la încărcare este foarte ușor de deasupra. Dacă trebuie schimbată bateria, se poate face – ca la RX 50 – din lateral, cu ajutorul unui stivuitor cu platformă opțională cu role interne și externe. Orice baterii plumb-acid existente de la RX 50 pot fi utilizate în continuare în noul RXE. Trebuie doar schimbată fișa bateriei la o versiune de 320 A. Desigur, RXE 10-16C este disponibil cu o opțiune Li-Ion Ready, cu acces integrat la încărcare rapidă. Prin urmare, o baterie Li-Ion de la Still poate fi montată ulterior fără probleme.

„Cu gama sa largă de opțiuni și sisteme de asistență, noul STILL RXE 10-16C este mult mai mult decât un upgrade atractiv. Confortul și siguranța sporite îl fac un ajutor perfect și foarte versatil pentru furnizorii de servicii logistice, în aprovizionarea în producție sau în depozitele centrale ale comercianților cu amănuntul”, a rezumat managerul de produs Dyrk Draenkow de la Still.

MEq
By MEq iunie 21, 2022 13:35