Komptech Lacero: mărunțire cu performanță maximă

MEq
By MEq ianuarie 8, 2024 17:25

Komptech Lacero: mărunțire cu performanță maximă

Tocătorul de înaltă performanță Lacero este una dintre cele mai recente inovații ale Komptech. Lansat, după ce inițial a trecut printr-o fază intensivă de dezvoltare, utilajul destinat tocării tuturor tipurilor de deșeuri verzi și lemn este consacrat deja pe această piață.

Komptech Lacero: mărunțire cu performanță maximăIdeea de bază din spatele modelului Lacero a fost dezvoltarea unui utilaj cu performanță maximă în ceea ce privește randamentul și calitatea materialului pentru piața globală. Prima prezentare și lansare oficială pe piața din Europa a avut loc la IFAT 2022, în München. Aceasta este urmată acum de lansarea oficială pe piața globală.

Lacero a fost special conceput pentru sarcini solicitante și este soluția ideală pentru clienții care pretind performanță și eficiență maximă atunci când procesează cantități mari de material. După cum e de așteptat de la utilajele Komptech, Lacero impresionează prin construcția sa solidă și robustă (având o masă totală de aproximativ 40 t), dar și prin calitatea materialului procesat, care atinge un grad ridicat de finețe. În ciuda randamentului său ridicat, Lacero rămâne un utilaj surprinzător de silențios – un avantaj important, mai ales în mediile sensibile la zgomot.

În Europa, Lacero se concentrează pe prelucrarea deșeurilor de lemn și a deșeurilor verzi. Komptech oferă un portofoliu larg de produse care permite diferite concepte de procesare, permițând clienților să producă o gamă variată de calități de produs. De exemplu, Lacero se poate folosi în combinație cu modelele Multistar XXL2 sau XL3. În SUA, domeniul de aplicabilitate este puternic axat pe procesarea de materie organică (mulci), fără însă a pierde din vedere piața globală.

Inima utilajului este rotorul masiv de tocare, care cântărește peste 3 tone în combinație cu motorul CAT C18 de 800 hp (compatibil cu cele mai noi norme privind emisiile de evacuare – Stage V). Astfel, utilajul poate mărunți aproape orice tip de deșeuri verzi și din lemn într-un mod extrem de eficient.

Komptech Lacero: mărunțire cu performanță maximăRandamentul de productivitate (cu valorile de 400 de metri cubi/oră) în aplicații cu „deșeuri de lemn tratate” și deșeuri verzi vorbesc de la sine, rezultând în același timp o calitate foarte omogenă a fracției produse P63 F10 (ÖNORM EN ISO 17225-1). Suprafața mare de alimentare cu bandă metalică (din oțel) transportă materialul către deschiderea mare de alimentare de 760 x 1.520 mm. Designul rotorului include 16 plăci de uzură blindate, ce permit utilizarea pe ambele părți, dublând astfel durata de viață. Lacero 8010 are transmisie pe curea, ceea ce îi asigură o eficiență maximă. Întinderea (tensionarea) hidraulică a curelei în combinație cu un ambreiaj special asigură o transmisie optimă a puterii, fără a necesita reglaj manual.

Un sistem de coș cu sită din două părți face ca utilajul să livreze calitatea dorită a fracției. Suportul coșului cu sită are, de asemenea, un sistem de siguranță care se declanșează la contactul cu o impuritate solidă și protejează astfel utilajul.

Sistemul puternic de descărcare permite o înălțime de descărcare de aproape 5 m. Deplasarea utilajului este asigurată de un tren de rulare pe șenile robust, cu o lățime a șenilei de 500 mm. Utilajul este echipat standard cu sistemul de monitorizare Komptech Connect!.

* * *
Komptech este un furnizor internațional de echipamente și utilaje pentru tratarea mecanico-biologică a deșeurilor solide și pentru tratarea biomasei ca sursă de energie regenerabilă. În viziunea Komptech, deșeurile reprezintă o oportunitate: o resursă. Cu soluțiile Komptech, clienții pot profita la maximum de această oportunitate, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de mediu. Gama de produse include peste 30 de tipuri diferite de mașini, acoperind toate etapele cheie ale procesului în procesarea deșeurilor – pre-tocare sau tocare primară, tocare, cernere, separare și tratare biologică.

MEq
By MEq ianuarie 8, 2024 17:25