JLG lansează nacela foarfecă electrică DaVinci AE1932

MEq
By MEq februarie 19, 2021 17:28

JLG lansează nacela foarfecă electrică DaVinci AE1932

Producătorul de platforme mobile de lucru la înălțime (MEWP) și manipulatoare telescopice JLG Industries lansează nacela foarfecă electrică DaVinci AE1932. Fără elemente hidraulice (pentru a elimina scurgerile și emisiile), noua nacelă foarfecă de 5,79 m este special concepută pentru aplicații ce presupun respectarea reglementărilor stricte de mediu.

Fiecare componentă a nacelei foarfecă DaVinci este complet optimizată, inclusiv sistemele de control, de ridicare, de acționare și de direcție, pentru a reduce consumul de energie cu până la 70% comparativ cu o nacelă foarfecă tradițională. Acest consum redus de energie permite utilizarea unei singure baterii litiu-ion.

Sistem de control
Nacelele DaVinci utilizează o arhitectură bine distribuită în care fiecare sistem (ridicare, acționare și direcție) este conectat independent, contribuind la reducerea căderilor de tensiune și a timpilor de latența, permițând în același timp sistemului de control de pe nacela foarfecă să se conecteze și să comunice direct cu fiecare sistem în parte.

Deoarece sistemul de control este complet conectat la întregul echipament, nacela foarfecă DaVinci poate transmite date operatorilor, administratorilor de flote și tehnicienilor de service prin Bluetooth și prin rețele celulare. Aceasta deschide calea pentru noi funcții precum aplicația DaVinciGo – care oferă informații în timp real despre starea echipamentului și a bateriei, iar tehnicienilor de service le permite sa efectueze diagnosticarea la distanță și actualizarea software-ului.

Sistem de acționare
Sistemul de acționare al nacelei electrice DaVinci folosește magneți permanenți care generează cuplu și creează mișcare pentru a roti motorul. Se estimează că performanța magnetului permanent poate crește eficiența unui motor cu până la 20-30% în medie. Motoarele cu magneți permanenți au o durată lungă de viață și necesită întreținere zero.

Sistem de direcție
Pentru o funcționare lină, comenzile independente ale sistemului de direcție al nacelei DaVinci sunt proiectate pentru a ajuta la reducerea derapării anvelopelor, ceea ce conduce la controlul uzurii anvelopelor și limitează deteriorarea pardoselilor sensibile.
Sistemul de direcție intuitiv al nacelei foarfeca AE1932 permite operatorilor manevrarea cu ușurință în și în jurul spațiilor înguste, pentru a lucra acolo unde este necesar.

Sistem de ridicare
Sistemul de ridicare al noii nacele foarfecă DaVinci include un mecanism de acționare electromecanic (actuator) de ridicare, înlocuind construcția cu cilindru hidraulic regăsit pe nacelele foarfecă tradiționale. Deoarece nu există hidraulică, AE1932 nu se scurge, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat fără scutece.
În plus, sistemul de ridicare al nacelei foarfecă DaVinci este proiectat pentru a recupera energia pe măsură ce platforma coboară, trimițând-o înapoi la baterie, maximizând astfel utilizarea între încărcări.

Sistem de baterii
Nacelele DaVinci pot fi încărcate complet în doar 3,5 ore, crescând utilizarea lor pe parcursul zilei de lucru, în comparație cu modelele tradiționale cu acționare electrică, ce necesită un interval de încărcare de până la 3 ori mai mare. Bateria litiu-ion a modelului DaVinci poate dura până la 10 ani, ceea ce înseamnă că nu trebuie să înlocuită și nu necesită vreo întreținere pe întreaga durată de viață de exploatare a nacelei foarfecă.

În plus, nacela DaVinci dispune de un sistem avansat de gestionare a bateriei ce monitorizează încărcarea și utilizarea echipamentului, oferind în același timp informații de diagnosticare detaliate despre baterie și despre sistemele de încărcare prin intermediul aplicației DaVinciGo App.

Specificații
Nacela foarfecă DaVinci AE1932 complet electrica răspunde așteptărilor din industrie în ceea ce privește performanța și productivitatea echipamente de 5,79 m, având o capacitate de 275 kg pentru interior/exterior.

DaVinci AE1932 are o viteză de deplasare de 6,4 km/h, adică de până la 2 ori mai rapidă decât o nacela foarfecă tradiționala. O altă caracteristică de creștere a productivității este viteza progresivă de ridicare. Această funcție încetinește unitatea pe măsură ce este ridicată.

Echipamentul are o amprentă compactă, cântărește 1.564,89 kg și poate aborda pante de 25%.
Modelul DaVinci are sistem de detectare a sarcinii, poartă cu închidere automată și sistem JLG QuikFold. De asemenea, vine standard cu JLG Mobile Control, permițând utilizatorilor să conducă, să vireze și să încarce nacela de pe orice dispozitiv mobil iOS sau Android.

MEq
By MEq februarie 19, 2021 17:28