Putere şi manevrabilitate mai mari cu noile încărcătoare forestiere Barko

MEq
By MEq decembrie 3, 2016 21:04

Putere şi manevrabilitate mai mari cu noile încărcătoare forestiere Barko

Noul utilaj forestier pe roţi pentru teren accidentat (RTC – Rough Terrain Carrier) este cel mai manevrabil și mai puternic încărcător de buşteni din această gamă de produse Barko. Cu o productivitate crescută, o rază de virare scurtă și o capacitate de tragere impresionantă, noul RTC lucrează sigur și eficient în depozite forestiere, gatere și alte puncte de prelucrare a lemnului.

Încărcătorul cu tracţiune integrală (4WD) dispune de un cadru rigid, foarte stabil, care oferă capabilități diferite de deplasare: 2×4, 4×4 și crab. Atunci când este activată tracţiunea integrală, utilajul are o rază de virare de 5,5 m. Toate cele patru roți mențin în mod constant contactul cu solul pentru a oferi un suport adecvat, permițând utilajului să traverseze cu ușurință zonele accidentate de teren, în timp ce se deplasează de la o stivă de lemn la alta. Noul RTC include, de asemenea, axe cu angrenaje planetare față/spate.

Încărcătorul pe roţi pentru teren accidentat poate atinge o viteză de deplasare de până la 20 km/h şi dispune de transmisie power shift. În plus, are suficientă putere pentru a tracta o remorcă de mici dimensiuni cu bușteni, pentru a se deplasa în condiţii de teren noroios şi pentru a urca pante cu o înclinaţie de până la 45%.

Modelele Barko 595B, 495B şi 295B RTC vin cu braţe cu opţiuni de lungimi de 9, 10, 11 şi 12 m, în funcţie de model. Toate cele trei modele sunt acţionate de un motor diesel Cummins de 173 hp, conform cu norma Tier 4F. Capacitatea maximă de ridicare variază între 10 şi 13 t. Pe lângă stabilitatea bună la deplasare sau atunci când încarcă, aceste utilaje dispun de numeroase alte caracteristici de siguranţă pe care multe astfel de maşini nu le au – stabilizatori, o platformă solidă ce minimizează posibilele accidente la intrarea în cabină, mecanism hidrostatic de frânare dinamică şi frâne hidraulice pe disc pe toate cele 4 roţi, alarmă de deplasare, lumini pentru braţ etc.

Barko Hydraulics este membră a grupului Pettibone, LLC Heavy Equipment. De la înfiinţarea sa în 1963, Barko oferă soluţii inovatoare în domeniul utilajelor forestiere, pentru construcţii şi pentru reciclarea materialelor, precum: tractoare industriale, manipulatoare, încărcătoare, forwardere, tocătoare şi harvestere.
rtc-loader-595b-1

MEq
By MEq decembrie 3, 2016 21:04