”Putere fără compromisuri” cu noul motor FPT Industrial de 20 litri

MEq
By MEq mai 6, 2017 17:36

”Putere fără compromisuri” cu noul motor FPT Industrial de 20 litri

FPT Industrial a prezentat în martie, la Conexpo, în premieră, puternicul motor V20. Noul FPT V20 este un motor de 20 litri cu o arhitectură cu 8 cilindri în V, ce dezvoltă o putere maximă de 910 hp @ 1.800 rpm şi un cuplu maxim de 4.100 Nm @ 1.500 rpm.

Acesta dispune de un nou sistem de injecţie Common Rail la 2.200 bar şi o unitate de control electronică ECU (Electronic Control Unit) – aceeaşi adoptată şi de familia de motoare Cursor a FPT Industrial – ce are ca rezultat o eficiență ridicată a sistemului şi un consum redus. Totodată, designul V8, fără EGR, precum şi turbina cu geometrie variabilă garantează fiabilitatea sistemului.

Motorul FPT V20 a fost special dezvoltat pentru a se plia pe cerinţele din diferite domenii de aplicaţii. Astfel, este potrivit atât pentru aplicaţii staţionare, cât şi mobile, în sectoare precum construcţii, generare de energie, agricultură, feroviaar şi chiar militar.

V20 este cel mai bun în clasa sa în ceea ce priveşte raportul putere-greutate (cu 13% peste media motoarelor de 12 cilindri ale competitorilor), oferind performanțe ridicate, dar păstrând în același timp stabilitatea vehiculului și reducând sarcina pe punţi. De asemenea, V20 este cel mai compact motor din categoria sa, minimizând impactul asupra dimensiunilor vehiculului și capacității de încărcare. V20 beneficiază de avantaje de eficiență superioare: permite o reducere de până la 2% a consumului de combustibil în comparație cu motoarele cu 12 cilindri, datorită scăderii frecării și cilindreei mai mici.

Dezvoltat pentru a fi cât mai productiv posibil, modelul V20 adoptă o configurație ce-i permite să fie servisat de pe o singură parte: filtrele de ulei și combustibil sunt amplasate pe partea frontală, permițând o poziție ușor accesibilă pe la capota vehiculului; toate filtrele pot fi montate la cerere, pentru a se potrivi layout-urilor din multiple aplicații. V20 adoptă tehnologia HI-eSCR a FPT Industrial, dovedită în peste 25 de ani de experiență și de soluții patentate.

MEq
By MEq mai 6, 2017 17:36