Prototip de miniexcavator electric cu acționare Cummins, prezentat la Bauma 2019

MEq
By MEq martie 6, 2019 13:52

Prototip de miniexcavator electric cu acționare Cummins, prezentat la Bauma 2019

Cummins a anunțat că va prezenta un prototip de miniexcavator electric la expoziția de la Munchen, Bauma 2019. Acționat de module de acumulatori Cummins *BM4.4E (de 4,4 kWh fiecare), excavatorul prototip Hyundai de 3,5 tone este proiectat să aibă o autonomie de lucru echivalentă cu durata unei ture complete de 8 ore și să fie reîncărcat în mai puțin de trei ore. Utilajul lucrează complet fără emisii de noxe și reduce substanțial zgomotul, ceea ce-l face ideal în lucrări de construcții în zone urbane și periurbane.

„La Cummins, strategia noastră este de a dezvolta soluții de acționare diversificate și de încredere. Cu o experiență de 100 de ani în acționarea cu succes a mașinilor clienților noștri, Cummins va demonstra încă o dată vizitatorilor Bauma că poate transforma industria, inovând la nivelul celor mai actuale alternative de acționare. Suntem nerăbdatori să continuăm colaborarea cu acele companii precum Hyundai în proiectarea și testarea celor mai noi tehnologii din industria de construcții”, a declarat Julie Furber, director executiv – Electrified Power.

Excavatorul conține opt module BM4.4E conectate în serie pentru a furniza o putere totală de 35,2 kWh. Montate la baza excavatorului, modulele de acumulatori proiectate și fabricate de Cummins utilizează tehnologia Li-ion pentru a atinge o densitate înaltă de putere și o tehnologie proprie de control, astfel încât să mențină capacitatea acumulatorilor pentru un interval mai mare de emisii zero. Designul modular permite construirea și alinierea sistemului la regimul de exploatare al excavatorului.
Miniexcavatorul prototip a fost prezentat în premieră în toamna anului trecut.

MEq
By MEq martie 6, 2019 13:52