Performanță prin tehnologie cu noile încărcătoare compacte Cat: 910M, 914M și 918M

MEq
By MEq aprilie 5, 2017 23:21

Performanță prin tehnologie cu noile încărcătoare compacte Cat: 910M, 914M și 918M

În lucrări de construcții, amenajare teritorială, agricultură, reciclare sau silvicultură, încărcătoarele compacte pe roți Cat sunt rapide, sigure și au mișcări precise atunci când manipuleză materiale lungi. În plus, Caterpillar asigură o gamă întreagă de unelte de lucru destinate încărcării și transportului trunchiurilor de copaci sau materialelor lemnoase semiprelucrate.

Noua serie M include modelele Cat 910M, 914M și noul 918M, avand la baza succesul utilajelor din precedenta serie K – Cat 910K și 914K. Îmbunătățirile tehnice semnificative, ce includ un motor mai mare conform cu normele de emisii EU Stage IV, precum și noile opțiuni și caracteristici cresc productivitatea încărcătoarelor și îmbunătățesc confortul și siguranța operatorului.

Sistem inteligent de management al puterii
Toate încărcătoarele compacte din seria M sunt acționate de noul motor Cat C4.4 ACERT, ce dispune de un modul special de tratare a gazelor arse. Motorul funcționează pe baza unui sistem de reducere selectivă catalitică a noxelor emise, ce necesită o cantitate mică de DEF la anumite intervale de timp. Practic, atunci când filtrul de particule montat pe evacuare se încarcă, automat reziduurile din acesta sunt arse la temperatură înaltă și acesta devine funcțional 100%. Acest lucru se face automat, fără a necesita intervenția operatorului și oprirea motorului în timpul lucrului.

Noua generație de motoare oferă costuri reduse de exploatare, datorită consumului redus de combustibil, posibilității de lucru în modul ECO, opririi automate a motorului atunci când utilajul nu lucrează o anumită perioadă de timp sau suprarăcirii acestuia cu ajutorul unui sistem suplimentar de ventilare, ce poate fi acționat și la comandă atunci când mașina lucrează în medii deosebite. De asemenea, costurile de întreținere sunt scăzute comparativ cu modelele anterioare, deoarece timpii între două intervale de verificare previzionate sunt mai mari, iar accesul echipelor de service se face foarte ușor și rapid în toate punctele de întreținere și de schimbare a fluidelor și filtrelor.

Modelele 910M și 914M sunt dotate acum cu un sistem inteligent de management al puterii, care asigură un echilibru perfect între performanță și eficiența consumului de combustibil. Acest sistem solicită motorului o putere livrată mare atunci când este cazul, de exemplu când utilajul urcă o pantă abruptă sau utilizează un atașament ce necesită un debit mare de ulei hidraulic. În mod normal, mai ales când se lucrează în modul ECO, sistemul de management preia numai puterea necesară pentru a lucra, fără niciun consum suplimentar.

Performanță prin tehnologie
Performanța ridicată a încărcătoarelor Cat din seria M este asigurată în primul rând de dotările de ultimă oră. De exemplu, funcția Rimpull Control (controlul tractiunii) îi permite operatorului să reducă alunecarea roților în condiții grele de lucru, contribuie la o încărcare mai eficientă a cupei, pentru o uzură redusă a anvelopelor, și asigură o productivitate mai mare. Operatorul poate alege dintre cele patru setări pentru reglarea nivelului de putere distribuită punților, în funcție de condițiile de lucru. Reglarea automată a sistemului de transmisie hidrostatică în funcție de viteză permite motorului să funcționeze la viteze mari, asigură o performanță hidraulică îmbunătățită și un control precis al echipamentelor de lucru.

Funcția Ride-Control face ca cilindrii hidraulici ai brațului să funcționeze precum un amortizor atunci când utilajul se deplasează în teren accidentat, păstrând materialul în cupă. O altă funcție creată pentru cicluri de lucru mai rapide, Return-To-Dig, repoziționează cupa automat în poziția de încărcare pentru următorul ciclu de încărcare. La fel de importantă este și funcția Lift Kickout care nu permite brațulul încărcătorului să coboare mai jos de o înălțime predefinită, devenind esențială atunci când se lucrează și se deplaseză cu cupa aproape de sol.

Mediul de lucru
Încărcătoarele compacte Cat oferă operatorului întregul confort necesar pentru a lucra cu o eficiență maximă. Cele două uși de acces, joystick-ul cu comandă electro-hidraulică ușor de manevrat, pedalele suspendate, scaunele încălzite, volanul cu coloană reglabilă, totul este creat pentru o poziție de lucru confortabilă care să permită operatorului să lucreze perioade lungi de timp fără să obosească. În plus, un sistem de iluminat cu LED ce include lumini de lucru și auxiliare amplasate în partea din spate, combinate cu o cameră video în dotarea standard, asigură o vizibilitate maximă pentru operator. Opțional, acesta poate utiliza o tastatură soft-touch ce permite controlul asupra majorității funcțiilor uneltei și îi permite operatorului să programeze utilajul în funcție de cerințele aplicației sau de preferințele personale.

MEq
By MEq aprilie 5, 2017 23:21