Cel mai mare excavator semi-automatic 3D – Komatsu PC490LCi-11 cu tehnologia intelligent Machine Control

MEq
By MEq iunie 10, 2016 10:30

Cel mai mare excavator semi-automatic 3D – Komatsu PC490LCi-11 cu tehnologia intelligent Machine Control

Komatsu America Corp. a lansat noul excavator hidraulic PC490LCi-11, cel mai mare excavator semi-automatic 3D pentru construcţii.

„Mulți dintre clienții noștri se bucură de preciziea, versatilitatea și eficiența lui PC210LCi-10 și ne-au cerut să integrăm tehnologia inteligentă de control al mașinii şi pe un excavator de dimensiuni mai mari. Așteptarea s-a încheiat, iar PC490LCi-11 este gata. Fie că executaţi lucrări de excavare în masă, săpări de şanţuri sau nivelări fine, PC490LCi-11 va contribui la creșterea productivității și a eficienței, eliminând grijile excavării în exces”, a declarat Jason Anetsberger, senior product manager Komatsu America.

Intelligent Machine Control dispune de un pachet de senzori unic ce include cilindri hidraulici cu senzor de detectare a cursei, senzor IMU și antene GNSS. Mașina utilizează date de proiectare 3D încărcate în monitorul din cabină pentru a afișa cu precizie poziția mașinii în raport cu pantă ţinta. Atunci când cupa atinge suprafața țintă, sistemul automat semnalează aceasta pentru a limita excavarea în exces. Excavatorul hidraulic PC490LCi-11 mai include numeroase caracteristici precum: Auto Grade Assist, Auto Stop Control, Minimum Distance Control, Facing Angle Compass, Realistic 3D Display, Control Box.

PC490LCi-11 este echipat cu un motor SAA6D125E-7 de 11.04 litri şi 359 hp, conform cu norma de emisii Tier 4f; oferă o îmbunătățire a productivității de până la 13%, datorită debitului hidraulic crescut în modul Power; oferă până la 7% mai multă forţă de rupere la nivelul balansierului şi forţă de săpare la nivelul cupei, atunci când funcția Power Max este activă; dispune de tehnologia KOMTRAX level 5 ce furnizează operatorului date ale mașinii, precum nivelurile combustibilului şi al lichidului de evacuare diesel (DEF), filtrul de particule diesel (DPF), statusul sistemului de regenerare, localizarea, atenționările și informațiile de alertă pentru întreținere.

MEq
By MEq iunie 10, 2016 10:30