Performanță maximă cu suflantele cu șurub HBS

MEq
By MEq martie 6, 2018 17:38

Performanță maximă cu suflantele cu șurub HBS

Suflantele cu șurub tip HBS reprezintă un nou reper în domeniul tehnologiei aerului comprimat, cu un interval de putere cuprins între 132 şi 250 kW, un debit volumetric cuprins între 60 și 160 m³/min și o presiune diferențială de până la 1100 mbar. Acestea nu sunt doar extrem de economic de reglat, silențioase, optimizate pentru amplasarea pe suprafețe reduse și cu necesități minime de întreținere, dar își păstrează și nivelul maxim de eficiență în întreg intervalul de reglare.

Gradul de eficiență al suflantei cu șurub HBS nu este la nivel maxim doar punctual, ci uniform mărit în întregul interval de reglare, ceea ce face din acest echipament o alternativă atrăgătoare pentru un turbocompresor. Această nouă suflantă cu șurub pentru zona de joasă presiune dispune de expertiza Kaeser dobândită de-a lungul anilor în domeniul proiectării compresoarelor cu șurub și al automatizării sistemelor inteligente pentru necesitățile din Industria 4.0. Noile suflante cu șurub utilizează cu până la 35% mai puțină energie decât suflantele cu lobi convenționale și oferă avantaje semnificative privind eficiența energetică chiar și în comparație cu multe alte suflante cu șurub și turbocompresoare disponibile în prezent pe piață.

Suflanta cu șurub HBS cu transmisia directă, fără pierderi, a blocului de suflantă convinge prin gradul său ridicat de eficiență și prin necesitățile minime de întreținere. Aceste echipamente au un design compact și sunt foarte silențioase. Pentru adaptarea debitului volumetric în funcție de necesități este integrat un convertizor de frecvență. Convertizorul de frecvență și motorul sunt astfel armonizate încât să asigure în permanență un randament global optim.

Controlerul Sigma Control 2 integrat asigură funcționarea în condiții de siguranță și comunicarea inteligentă prin conectarea la sistemele de control al proceselor, în funcție de cerințele Industriei 4.0. Pentru stațiile cu mai multe suflante se recomandă utilizarea controlerului de nivel superior Sigma Air Manager 4.0, cu algoritmi de comandă și reglaj creați special pentru cerințele echipamentelor de joasă presiune. Astfel este asigurată economia de energie și simplificarea procesului de automatizare.

Tehnologiile Kaeser din domeniul compresoarelor și al tehnicii de automatizare se adresează unei game variate de aplicații cu un consum intens de energie, precum asigurarea aerării în tratarea apei și pentru bio-reactoare, precum și flotația și fluidizarea.

MEq
By MEq martie 6, 2018 17:38