Jonsered 1200RS este cea mai nouă macara pentru reciclare de la Hiab

MEq
By MEq noiembrie 19, 2016 02:25

Jonsered 1200RS este cea mai nouă macara pentru reciclare de la Hiab

Hiab, membră a Cargotec, a prezentat în septembrie, la IAA în Hannovra, ultima noutate în materie de macarale pentru materiale reciclabile: Jonsered 1200RS. Noua macara este concepută pentru colectarea şi îndepărtarea materialelor reziduale, dar poate fi utilizată şi pentru transportul şi livrarea de materiale de umplere, precum nisip şi pietriş. Cu o capacitate maximă de 11.3 t, macaraua oferă un echilibru optim al caracteristicilor de bază precum raza de lucru, greutatea și capacitatea.

„Într-o lume urbanizată, eficiența în domeniul reciclării devine din ce în ce mai importantă. Colectarea și îndepărtarea deşeurilor [n.n. şi a materialelor reciclabile] trebuie să se facă sigur și rapid atunci când se lucrează într-un mediu urban. Echipamentul trebuie să fie fiabil și durabil, astfel încât operatorul să poată lucra eficient. Iar răspunsul nostru la aceste cerinţe este noua macara de reciclare Jonsered 1200RS”, a spus Jon Lopez, vicepreşedinte, Forestry Cranes, Hiab.

„Costurile totale de deţinere (TCO) reprezintă o arie de interes în dezvoltarea produsului nostru. La această macara oferim ca opțiune o pompă variabilă, ce permite un consum redus de combustibil și o durată de viață mai lungă a uleiului datorită temperaturilor mai mici pe care acesta le are. O altă prioritate a fost asigurarea unui mediu de lucru sigur, ergonomic și funcțional pentru operator”, a spus Toni Ahvenlampi, Senior Product Portfolio Manager, Forestry Cranes, Hiab.

Premiera modelului Jonsered 1200RS a avut loc în aprilie, în Birmingham, UK, unde a fost primită cu mult interes. Caracteristicile de siguranţă de pe noua macara includ protecţie la suprasarcină şi funcţia VSL (Variable Stability Limit). De asemenea, sistemul OPS (Operator Protection System) creează o zonă virtuală de siguranţă ce protejează șoferul la operarea macaralei de pe platformă. De altfel, noua platformă dublă permite operatorului să stea în picioare pe ambele părți ale coloanei. Acesta se poate deplasa rapid din dreapta în stânga coloanei macaralei pentru o vedere optimă a zonei de lucru în orice moment.

MEq
By MEq noiembrie 19, 2016 02:25