PAUS PMKM 8030 – construit special pentru exploatări miniere în subteran

MEq
By MEq august 2, 2023 12:54

PAUS PMKM 8030 – construit special pentru exploatări miniere în subteran

Story Highlights

  • PAUS PMK 8030
  • underground mining
  • camion pentru aplicatii miniere in subteran

Related Articles

PAUS PMKM 8030 a fost proiectat pentru aplicații miniere subterane, în special pentru condiții de operare în tuneluri înguste. Este unul dintre cele mai compacte și puternice dumpere miniere din clasa sa. Cu un design compact și tonaj mare, componente de ultimă generație și de înaltă performanță, timpi scurți de ciclu și întreținere ușoară, producătorul german a acordat o atenție deosebită productivității ridicate în condiții subterane dificile.

Elementele importante ale seriei de camioane miniere subterane PAUS se regăsesc, de asemenea, în designul lui PMKM 8030; printre aceste sunt scaunul rotativ al operatorului, pentru distanțe lungi de mers înapoi la viteze mari (bidirecțional) și cabina spațioasă și mai confortabilă.

În timp ce modelul consacrat PMKM 8010 este un utilaj cu o lățime mai mică, dar o lungime și o înălțime crescute, PMKM 8030 vine cu un design mai lat, mai scurt și mai îngust, însă cu o înălțime de încărcare redusă și caracteristici de conducere îmbunătățite, datorită centrului de greutate coborât, anvelopelor mai mari și noilor punți cu oscilație integrată.
Cu o sarcină utilă de 16.000 kg, dumperul minier este echipat cu o benă de 8 m³.

Pe măsură ce minele devin din ce în ce mai adânci, iar camioanele subterane trebuie să parcurgă pante mai lungi și mai abrupte, PMKM 8030 poate fi acum echipat cu o gamă de motoare diesel Cummins și Caterpillar, pentru diferite norme de emisii, cu o putere de până la 190 kW. Camionul este disponibil și cu motor EU Stage V / Tier 4F (pentru utilizare ca utilaj certificat CE pentru piața UE).
Configurația standard și conceptul îmbunătățit de răcire îi permit utilajului să lucreze într-un interval de temperatură de la -20°C la +50°C.

Camionul este echipat cu pachet de siguranță standard PAUS pentru utilajele destinate exploatărilor subterane (include frâne SAHR, cabină ROPS/FOPS, iluminare LED îmbunătățită etc.). Opțional sunt disponibile și alte echipamente de siguranță precum diferite sisteme HRD (high rate discharge) onboard pentru stingerea incendiilor, cameră video panoramică, monitorizarea presiunii în anvelope, sistem de monitorizare a gazelor etc.

Tehnologii precum un sistem de cântărire, interfețe IoT pentru partajarea de date („PAUS CONNECT“), un „pachet arctic“ pentru a operarea utilajului la temperaturi mai scăzute, bene adecvate pentru materialele de înaltă și joasă densitate și multe altele sunt disponibile ca echipare opțională pentru acest nou camion minier subteran. Noile componente, aranjamentul și varietatea de opțiuni disponibile fac ca noul PMKM 8030 să fie un dumper mai durabil, mai eficient și mai ușor de întreținut, pentru o utilizare economică în exploatările miniere subterane.

MEq
By MEq august 2, 2023 12:54