Patru noi midi-excavatoare de la JCB

MEq
By MEq mai 10, 2016 12:49

Patru noi midi-excavatoare de la JCB

Bazându-se pe lansarea de succes a generației de midi-excavatoare de 6, 8, 9 și 10 tone de anul trecut, JCB a adus pe piaţă, la începutul acestui an, patru modele noi, cu greutăți operaţionale între 4.8-5.7 tone. Noile midi-excavatoare sunt disponibile în configurații obişnuite, reduse și zero tail swing.

Cele patru modele noi sunt: 48Z-1, care le înlocuieşte pe 8045Z /8050ZTS; 51R-1 pentru a le înlocui pe 8050ZTS / RTS; 55Z-1, care preia ştafeta de la 8055ZTS/RTS; și un model complet nou – 57C-1. Toate patru împărtășesc designul durabil al utilajelor mai mari din gama următoare de excavatoare compacte de generație nouă. JCB a revizuit punctele de prindere pentru a lucra cu un număr mai mare de mărci de cupe pentru excavat. De asemenea, a dezvoltat o nouă gamă de cupde ECO, cu un profil reproiectat pentru o umplere mai ușoară și o retenție îmbunătățita a materialului. Excavatorul prezintă un braţ reproiectat – braţul principal este mai lung, iar balansierul e mai scurt, îmbunătăţind astfel cu până la 5% înălţimea de descărcare. Sistemul hidraulic modernizat creşte cu până la 9% forţa de rupere a cupei şi cu 2% forţa balansierului.

Confortul operatorului
Excavatoarele dispun de cabine îmbunătăţite, la modelul 57C-1 folosind aceeaşi structură ca şi utilajul mai mare, de 10 t. Cabina este cu 18% mai spaţioasă şi asigură o vizibilitate cu 11% mai bună decât modelele precedente. Chiar şi în configuraţiile reduse şi zero tail swing, midi-excavatoarele asigură operatorului niveluri optime de confort – mai puţine vibraţii şi zgomot redus la interior. Printre dezvoltările notabile la interior se numără adoptarea unui nou display şi a unui sistem de control inspirat din industria automobilelor (un controller rotativ ce permite accesul uşor la sisteme şi informaţii). Acest sistem permite operatorului să seteze din cabină debitele hidraulice auxiliare pentru două ataşamente distincte. Midi-excavatoarele au acum 9 moduri de lucru disponibile, inclusiv Eco, şi pentru prima dată un mod H+ heavy digging. Totodată, maşinile pot fi pregătite din fabrică pentru instalarea de rotoare basculante, cu o a treia funcţie auxiliară programabilă. MINI_51R-1_1

Safe Lift
O altă inovație este includerea unei caracteristici opționale – Safe Lift, cu un sistem integral de avertizare de ridicare de suprasarcină. O premieră în industrie la această categorie de greutate, Safe Lift afişează un grafic pe noul panou monitor, cu un semnal sonor de avertizare care se aude în cazul în care maşina se apropie de suprasarcină. Așteptată să fie o opțiune populară în toată Europa, caracteristica Safe Lift este inclusă ca dotare standard.
Noile midi-excavatoare JCB sunt dotate cu 20 de caracteristici standard îmbunătățite și 20 de noi opțiuni, pentru a creşte productivitatea și performanța de lucru. Cabina poate fi echipată cu lumini opționale de lucru cu LED-uri, care dispun de o funcție „guide-me-home”, ce oferă iluminare timp de trei minute după ce mașina a fost oprită, pentru a-i permite operatorului să ajungă într-un loc sigur atunci când lucrează pe timp de noapte.

Toate cele patru excavatoare sunt echipate fie cu motoare Perkins Stage IIIA/Tier 4i, fie JCB by Kohler Tier 4f. Motoarele Perkins au o putere de 35.7 kW (48 hp) şi un cuplu de 143 Nm, în vreme ce JCB by Kohler produc 36 kW (48 hp) la 225 Nm. Capotele de acces la motor au deschideri largi, iar planşeul cabinelor este detaşabil pentru a facilita accesul la principalele componente hidraulice. Utilajele prezintă un şasiu inferior cu design deschis şi lonjeroane înclinate pentru o curăţare mai uşoară şi evitarea acumulării de material. Nu în ultimul rând, cele patru utilaje dispun de sistemul de monitorizare telematic JCB LiveLink.

MEq
By MEq mai 10, 2016 12:49