O nouă serie de stivuitoare grele Linde cu capacităţi între 10 şi 18 t

MEq
By MEq martie 1, 2016 13:23

O nouă serie de stivuitoare grele Linde cu capacităţi între 10 şi 18 t

Noile stivuitoare diesel grele Linde de la HT100Ds la HT180Ds cu transmisie hidrodinamică sunt a doua serie în gama de capacităţi de încărcare între 10 și 18 t pe care Linde Material Handling le oferă clienților săi ca alternativă la conceptul de transmisie hidrostatică.

Acestea stabilesc noi standarde în clasa lor de greutate în ceea ce privește confortul, siguranța, eficiența operațională și ușurința de întreținere. Datorită noii geometrii a vehiculului, conducătorul are permanent o imagine clară a încărcăturii și a căii de rulare, pentru a lucra rapid și în condiții de siguranță. În plus, intervalul de întreținere a crescut la 750 de ore de funcționare, datorită noului motor diesel MTU.
Noile stivuitoare grele sunt potrivite pentru aplicații de interior și exterior și pot transporta sarcini grele rapid și în condiții de siguranță. Pentru a putea fi configurate în funcție de aplicațiile specifice, Linde a acordat o importanță deosebită dezvoltării unui concept modular de bază. Unităţile oferă capacităţi de încărcare de 10, 12, 14, 15, 16 sau 18 t și sunt disponibile cu puteri ale motorului de 129, 150 sau, opțional, 170 kW. Mai mult, aproape toate modelele pot fi prevăzute cu un centru de greutate al sarcinii între 600 şi 1200 mm. De asemenea, datorită posibilităţii poziţionării furcii, acestea sunt adaptate în mod flexibil la sarcina de transport specific și la tipul de mărfuri.

În ciuda capacităţilor de încărcare, stivuitoarele sunt caracterizare de un design compact. Geamul mare din spate, poziția aproape centrală a operatorului și aspectul intuitiv al elementelor de control asigură un nivel ridicat de manevră şi siguranță. La ridicarea sarcinii, vederea operatorului nu este obstrucţionată, graţie acoperişului din geam securizat. Cabina poate fi înclinată electrohidraulic în faţă pentru a uşura accesul de pe ambele părţi ale maşinii la compartimentul motor.
Motorul MTU cu sistem de post-tratare integrat, ce foloseşte AdBlue sau DEF, e conform cu standardele de emisii Stage IV/Tier 4 şi este silenţios, fiabil şi economic în operare.
Stivuitoarele includ sistemul Linde SMS (Service Monitoring System), ce indică operatorului date importante de operare şi folosire, dar totodată calculează intervalele de service pe baza acestor informaţii. Pe lângă orele de funcţionare, sistemul poate detecta dacă maşina este în mişcare sau staţionează cu motorul pornit. Alte opţiuni mai includ un monitor de 7 inch în cabină, cameră pentru vederea în spate şi numeroase ataşamente ce uşurează transportul încărcăturilor vrac sau lungi.
Noile stivuitoare grele Linde HT100Ds – HT180Ds cu transmisie hidrodinamică sunt disponibile la nivel global cu două tipuri de motoare – MTU şi Perkins –, în funcţie de clasa de emisii din ţara/zona respectivă. Alte domenii de folosire a acestor stivuitoare includ industria de construcţii, forestieră şi auto.
4216_376_B2

MEq
By MEq martie 1, 2016 13:23