O nouă macara telescopică pe șenile de la Sennebogen în clasa de 80 t: 683 E

MEq
By MEq februarie 27, 2023 18:30

O nouă macara telescopică pe șenile de la Sennebogen în clasa de 80 t: 683 E

Story Highlights

  • Sennebogen
  • macara telescopica pe senile
  • Sennebogen 683 E de 80 t este sora mai mica a modelului de 100 t, Sennebogen 6103 E

Related Articles

Sennebogen a adăugat un nou model în gama sa de macarale telescopice pe șenile: 683 E. Cu o capacitate de 80 de tone și o lungime a brațului principal de 42 m, al nouălea model din serie se încadrează perfect între 673 E și 6103 E și aparține clasei de dimensiuni medii a producătorului bavarez. În utilizare practică, se mândrește cu o flexibilitate impresionantă și un design robust care îl califică pentru o gamă largă de aplicații și utilizări.

Macaralele telescopice pe șenile sunt o specialitate a constructorului bavarez Sennebogen de mai bine de 30 de ani și a stabilit cu succes acest concept flexibil de macara pe piețele internaționale. În această a cincea generație, Sennebogen introduce acum un utilaj de dimensiuni medii de 80 de tone metrice care acoperă o gamă extinsă de aplicații. Macaraua este potrivită pentru construcții de clădiri, de poduri, poziționarea piloților în timpul instalării palplanșelor și ca macara de serviciu auxiliară. Cu un design deosebit de robust, macaraua își demonstrează rezistența în timpul utilizărilor grele pe șantiere, unde execută cu ușurință task-uri de tipul pick-and-carry (preluare și transport), precum și sarcini de ridicare în terenuri cu un unghi de înclinare de 4 grade.

Macaraua de 80 t este antrenată de un motor Cummins Stage V de 186 kW. Troliul principal și cel auxiliar sunt acționate de un motor cu piston de înaltă presiune, care asigură o forță de tracțiune considerabilă de 72 kN și viteze ale cablului de până la 120 m/min. Echipamentul configurabil individual poate fi suplimentat cu o gamă largă de atașamente, opțiuni și caracteristici, cum ar fi un limitator programabil al razei de lucru și pachete de siguranță și lucru in medii cu temperaturi scăzute.

Flexibilă la sol și la înălțime
Brațul Full Power-Boom cu 4 tronsoane, care se poate extinde până la o lungime de 42 m în configurația standard, oferă un avantaj de timp decisiv, mai ales în operațiuni complexe cu diverse lungimi de braț. Datorită tehnologiei cu cilindri multipli, sistemul de control al brațului care nu necesită întreținere permite o telescopare variabilă și este întotdeauna blocat cu forță. Aceasta înseamnă că poate fi atinsă orice lungime dorită a brațului, rapid și ușor, iar cele mai bune sarcini utile sunt întotdeauna obținute automat. Opțional, raza brațului poate fi extinsă până la 57 m cu un braț suplimentar dublu pliabil și basculabil, ceea ce face ca macaraua să fie atractivă pentru proiectele de inginerie structurală. Operarea este simplă și intuitivă prin mișcarea joystick-ului.

Trenul de rulare pe șenile al lui 683 E are o lățime maximă de 4,2 m. În funcție de cerințe, aceasta poate fi redusă simetric sau asimetric până la 2,68 m, iar diagramele de sarcină se pot adapta automat la lățimea respectivă. Timpii lungi de poziționare a macaralei pot fi scurtați datorită designului robust al trenului de rulare, care permite lucrul în pante și pentru sarcinile de pick-and-carry. Modelul de 80 de tone nu numai că se laudă cu valori impresionante de sarcină în pante de până la 4 grade, dar se poate deplasa cu 100% din sarcina specificată în cârlig. Șenilele standard cu saboții tripli de 800 mm asigură un grad ridicat de stabilitate, reducând la minimum presiunea la sol.

Transport ușor și rentabil
Macaraua de 80 t este capabilă să se descarce singură din semiremorca de transport, iar cu ajutorul telecomenzii radio se poate autoasambla complet. Cu tot cu șenile, are o lățime de transport de 3,5 m. La simpla demontare a șenilelor, nu numai că greutatea de transport se reduce cu aproape 20 t, dar și lățimea de transport scade la 3,0 m.

Lucrați ergonomic și în siguranță – din cabina confortabilă Maxcab
Operatorii de utilaje apreciază avantajele ergonomice ale spațioasei cabine Maxcab. Pentru o vedere ușoară chiar și a sarcinilor aflate la distanță, cabina se poate înclina standard 20 de grade. Opțional, macaraua poate fi echipată și cu o cabină care se ridică hidraulic la o înălțime de 5,55 m, înclinabilă la 30 de grade. Geamurile mari oferă o vedere optimă asupra întregii zone de siguranță și de lucru. În plus, utilajul poate fi acționat și din exteriorul cabinei prin intermediul unei radiocomenzi. Camerele video instalate și monitorul mare extind câmpul vizual al operatorului în spate și în partea dreaptă și pot fi folosite și pentru a monitoriza troliile de ridicare.

Sistemul de control electric dual-axis include butoane de control pe joystick pentru atașamentele opționale și limitatorul de moment de sarcină afișat grafic. Sistemul oferă o avertizare audio-vizuală și blochează maneta de comandă atunci când limitele de sarcină sunt atinse sau depășite. Sistemul intuitiv de control Sencon oferă diagnostice importante, precum și date valoroase privind sarcinile utile, unghiul brațului, lungimea și raza brațului, sprijinind astfel operatorul în lucrul său cu macaraua – pentru timpi maximi de funcționare.

Sennebogen 683 E se dovedește foarte avantajoasă în ceea ce privește ușurința în exploatare. Sistemul de gresare centralizat pentru articulația de bază a brațului, cilindrii de ridicare a brațului și rulmentul de rotire de mare diametru reduc considerabil timpul de întreținere. Accesul facil la punctele de service și identificarea clară a componentelor economisesc timp prețios în exploatarea zilnică.

MEq
By MEq februarie 27, 2023 18:30