O nouă generație de freze de asfalt la rece Bomag de mari dimensiuni

MEq
By MEq noiembrie 11, 2021 20:02

O nouă generație de freze de asfalt la rece Bomag de mari dimensiuni

Bomag a lansat noua serie BM/65 de freze la rece. Cu o masă operațională de 27 t, BM 2000/65 este cea mai ușoară freză la rece disponibilă în prezent în clasa de 2 m. Greutatea sa redusă obținută datorită designului special ușor și banda de descărcare mai scurtă fac acum aceste freze mai flexibile în utilizare. Iar în termeni de eficiență, ușurință în exploatare și siguranță pe șantier, noua generație de freze la rece vine cu numeroase detalii inovatoare.

Productivitatea unei freze de asfalt la rece depinde în mare măsură de interacțiunea perfectă a tuturor componentelor. Operatorul este în centrul procesului și trebuie să monitorizeze cu încredere totul, din stația de control – de la muchia de tăiere la banda de descărcare. Astfel, la noua generație BM/65, vederea neobstrucționată a devenit o parte esențială a construcției: designul îngust al conturului frontal și poziția platformei operatorului facilitează lucrul cu precizie și siguranță. Zona din spatele utilajului poate fi vizualizată perfect datorită sistemului de camere video. Iar platforma de control se poate deplasa gradual cu până la 200 mm, permițând operatorului să vadă cu ușurință marginea de tăiere.

Construcția îngustă permite o rază de viraj strânsă de numai 1,7 m, rezultând o flexibilitate și o manevrabilitate ridicate. Folosind cea mai nouă generație de benzi transportoare cu un unghi de pivotare de 130 de grade, utilajul cu cea mai mică rază de frezare din clasa de 2 m face încărcarea unui camion o sarcină simplă, chiar și atunci când lucrează în sensuri giratorii de mici dimensiuni.

Un nou standard în clasa de 2 m
Cu o masă operațională de 27 t, Bomag stabilește un nou standard în clasa de 2 m. Motivul este o mai mare flexibilitate și simplificare a proceselor de aprobare a transportului. Din punct de vedere tehnic, acest lucru era posibil datorită designului ușor al utilajului și al camerei de frezare. Dacă se impune o greutate mai mare, poate fi adăugată din fabrică o balastare opțională de până la 1,8 t.
În poziție pliată, BM/65 are o bandă de descărcare cu 650 mm mai scurtă decât alte freze de asfalt din clasa de 2 m. Pe lângă greutatea redusă, acesta este un alt motiv pentru ușurința de transport.

Operare simplă și clară
O altă caracteristică nouă tine de operare: introducerea ușoară a datelor și submeniurile permit accesarea rapidă și ușoară a setărilor utilajului. Senzorii și sistemele de asistență sunt la fel de ușor de selectat și utilizat. Toate informațiile relevante sunt prezentate clar și ușor de citit pe cele două display-uri color robuste de 7 inch. Procesul de familiarizare este minimizat datorită comenzilor intuitive.
Motorul în 6 cilindri în linie, cu o putere de 640 hp, conform cu standardele de emisii Stage V/Tier 4f, se potrivește perfect aplicațiilor, astfel încât companiile de construcții să poată conta pe costuri de operare constant reduse cu noua generație de freze de asfalt Bomag.

PM reduse cu 80%
Echipat cu tehnologia Ion Dust Shield, BM/65 face ca particulele fine de praf (cu o dimensiune a granulelor mai mică de 10 µm) să fie inofensive. Acest lucru este posibil prin tehnologia inovatoare Ion Dust Shield: transformă particulele fine de praf, prin intermediul încărcării electrice, în praf grosier inofensiv ce poate fi îndepărtat cu ușurință. S-a dovedit că această tehnologie reduce particulele cu 80%, asigurând un aer mai curat și protejând echipajele, rezidenții și trecătorii. Ca rezultat, Ion Dust Shield contribuie, de asemenea, la o scădere semnificativă a poluării cu praf fin în timpul frezării.
Cu o capacitate de 3.250 de litri, rezervorul de apă nu rămâne niciodată fără lichid de răcire pentru uneltele de tăiere, chiar și în timpul ciclurilor lungi de lucru. Bara de pulverizare este concepută pentru a optimiza consumul, astfel încât să nu irosească apă în mod inutil.

MEq
By MEq noiembrie 11, 2021 20:02