Noul specialist Wirtgen în reciclarea și stabilizarea solului

MEq
By MEq martie 15, 2024 20:42

Noul specialist Wirtgen în reciclarea și stabilizarea solului

Stabilizatorul de sol WRC 240(i) macină agregatele grosiere in situ, așa cum se găsesc în straturile de sol sau în solurile pietroase și produce un amestec omogen, într-un proces continuu. Lățimea de lucru de 2.320 mm și adâncimea de lucru de până la 510 mm permit un randament de până la 600 t/h. Lansarea pe piață a stabilizatorului Rock Crusher WRC 240(i) a avut loc în noiembrie 2023.

Noul specialist Wirtgen în reciclarea și stabilizarea solului Procesarea durabilă a solului pietros
WRC 240(i) extinde portofoliul Wirtgen de stabilizatoare de sol concepute special pentru procesarea solurilor pietroase. Pe lângă măcinarea agregatelor (cu dimensiuni de până la 300 mm și cu rezistență la compresie de până la 200 MPa), utilajul poate adăuga lianți anorganici (ciment) și apă în aceeași trecere (de exemplu, la pregătirea straturilor de bază). Aici, cimentul este pre-împrăștiat folosind un distribuitor de agent de legare, iar apa necesară este pulverizată în camera de amestec a lui Rock Crusher prin bara Varioinjection.

Utilajul poate fi folosit și pentru stabilizarea solului. Pentru această aplicație, lianții pre-împrăștiați precum varul sau cimentul sunt amestecați în solul existent care are o capacitate portantă insuficientă, îl transformă in situ într-un material de construcție de calitate superioară și îl depun uniform în spatele utilajului. Sarcina principală a WRC este măcinarea și amestecarea unei varietăți de soluri și straturi pentru a rezulta un produs final omogen, într-un proces continuu. Spre deosebire de îndepărtarea și înlocuirea materialului, procesele de aici sunt caracterizate de timpi de construcție mai scurți, conservarea resurselor și emisii mai reduse de CO2.

Rotor nou de frezare și mixare
Rotorul de frezare și amestec robust cu suporturi de prindere a instrumentelor de tăiere special dezvoltate pentru aplicații de mărunțire cu cuțite HT18 oferă rezultate optime atunci când lucrează în teren pietros. Instrumentele au muchii de tăiere mari, rezistente la impact, cu vârf de carbură, iar bazele suporturilor sunt protejate de elemente de protecție rezistente la uzură din oțel de înaltă rezistență. Acest lucru asigură rate ridicate de uz al stabilizatorului și fiabilitatea procesului în aplicații solicitante. Rotorul este acționat de o transmisie dezvoltată special pentru WRC, care permite atingerea unor turații ridicate.

Noul specialist Wirtgen în reciclarea și stabilizarea solului Cameră blindată a rotorului
Pentru a asigura rezistența pe termen lung la solicitările enorme întâlnite la mărunțirea rocilor, camera rotorului are plăci de uzură rezistente la abraziune din oțel de înaltă rezistență. Acestea garantează o durată de viață mai lungă și măresc stabilitatea generală a camerei. Aceste elemente de uzură extrem de rezistente pot fi înlocuite individual, la nevoie.

Dimensiuni omogene a granulației
WRC 240(i) oferă mai multe opțiuni de setare care permit obținerea mărimii dorite a granulației și distribuția uniformă și constantă într-o gamă largă de aplicații. Utilajul se poate configura pentru a îndeplini nevoile reale ale șantierelor actuale (nouă turații ale rotorului, o treaptă variabilă de măcinare, site interschimbabile cu o gamă de dimensiuni ale ochiurilor și distanță reglabilă de la rotor, presiunea reglabilă a plăcii rotorului și rata de avans a mașinii).

Sistemele digitale de asistență îmbunătățesc calitatea procesului
Permițând dirijarea precisă și automată, sistemul AutoTrac (prin satelit) ajută stabilizatorul de sol WRC să aibă o eficiență mai mare a procesului și un grad ridicat de compatibilitate cu mediul. Acesta face ca utilajul să vireze cu precizie în limitele toleranțelor de câțiva centimetri în baza unei benzi de referință calculate anterior și a unei suprapuneri specificate a benzilor adiacente, ceea ce permite utilizarea consecventă a lățimii de lucru ideale a stabilizatorului. Sistemul Wirtgen Performance Tracker (WPT) înregistrează toți parametrii de lucru relevanți specifici locației pentru a oferi o bază de date cuprinzătoare pentru analiza și documentarea șantierului.

MEq
By MEq martie 15, 2024 20:42