John Deere îşi extinde linia de utilaje de clasă mare cu buldozerul 950K

MEq
By MEq aprilie 22, 2017 00:45

John Deere îşi extinde linia de utilaje de clasă mare cu buldozerul 950K

Angajamentul John Deere pentru utialje de clasă mare de producţie continuă prin introducerea buldozerului pe șenile 950K. Acesta este cel de-al doilea buldozer de clasă mare proiectat și fabricat de John Deere în Dubuque, Iowa și este construit special pentru clienții care caută fiabilitate în construcția de drumuri, în dezvoltarea de șantiere, în sectorul energetic și în alte aplicații la scară mare.

„Buldozerul 950 K este un exemplu al modului în care John Deere ascultă și răspunde clienților, investind în piața buldozerelor de clasă mare. Contractorii solicită o nivelare mai precisă în proiectele mari, iar modelul 950K oferă clienților puterea și controlul de a avea mai mult succes ca oricând. 950K este o mașină proiectată de Deere, pe deplin sprijinită de dealerii John Deere, și este un concurent puternic în clasa sa de mărime”, a declarat Nathan Horstman, manager de marketing pentru buldozere pe şenile, John Deere Construction & Forestry.

950K încorporează un motor John Deere 9.0L EPA Tier 4 Final / EU Stage IV, de 265 hp. Grupul motopropulsor hidrostatic eficient va oferi cu aproximativ 15% mai multă putere la sol, comparativ cu unul convenţional cu transmisie cu convertizor de cuplu. Disponibilă în configurațiile standard și LGP (low ground pressure), această transmisie hidrostatică dual-path (cu dublă acțiune) permite operatorului să împingă o sarcină completă în viraje fără pierderi de material, spre deosebire de transmisiile convenționale cu convertizor de cuplu de pe utilajele concurente.

Echipat cu comenzi electro-hidraulice (EH) standard, buldozerul 950K este ”gradecontrol ready” – adăugarea unui sistem grade-control este ușoară: conectarea componentelor, calibrarea și punerea în funcțiune. Designul „open-architecture” al John Deere le permite clienților să folosească cu ușurință marca preferată de sistem smart: Trimble, Topcon sau Leica. Iar în viitorul apropiat, 950K va avea și capabilități SmartGrade, prin integrarea unui sistem grade control Topcon 3D-MC2 instalat din fabrică.

O opțiune hidraulică îi permite utilizatorului să controleze înclinaţia lamei din cabină pentru o performanță superioară într-o varietate de aplicații și materiale. Prin programarea revenirii la înclinaţia iniţială operatorul poate să preseteze pozițiile de înclinare ale lamei, care pot fi activate prin apăsarea unui buton.
Asemenea altor buldozere John Deere din seria K, 950K dispune de mod Eco, ce optimizează consumul de combustibil în timp ce menţine viteza la sol prin reglarea automată a turaţiei motorului şi a setărilor transmisiei în funcţie de sarcină. Astfel se pot atinge economii de combustibil de până la 20%, fără a compromite productivitatea în numeroase aplicaţii. Nu lipsesc nici sistemul WorkSight şi telematica JDLink.

MEq
By MEq aprilie 22, 2017 00:45