Îmbunătăţiri de design la excavatoarele pe roţi şi de manipulare a materialelor din Seria F

MEq
By MEq octombrie 24, 2016 21:27

Îmbunătăţiri de design la excavatoarele pe roţi şi de manipulare a materialelor din Seria F

Recent lansata Serie F de excavatoare pe roţi Cat (M314F, M316F, M318F, M320F, M322F) şi excavatoare pentru manipularea materialelor (MH3022, MH3024) este concepută pentru a atinge standarde ridicate de calitate şi fiabilitate, costuri reduse de operare, siguranţă, confort pentru operator, precum şi simplitate în operare şi întreţinere. Iar pentru a creşte şi mai mult valoarea totală, Caterpillar a rafinat designul acestei linii de produse pentru anul 2017, pentru a asigura o eficienţă crescută a consumului, versatilitate şi siguranţă pentru operator. Politica producătorului american de a moderniza anual designul produselor sale îi permite să aducă mai repede pe piaţă noi caracteristici şi îmbunătăţiri.

Consum scăzut de combustibil
Excavatoarele pe roţi M314F şi M316F sunt echipate cu motorul Cat C4.4 ACERT, în vreme ce modelele M318F, M320F şi M322F folosesc un motor Cat C7.1 ACERT. Aceste motoare au cupluri ridicate şi un răspuns rapid la schimbările de sarcină, respectând standardele de emisii Stage IV. Tehnologia Caterpillar privind emisiile include un sistem de reducere a NOx (oxizilor de azot), sistem SCR, catalizator de oxidare diesel şi sistem de injecţie common-rail la presiune ridicată. De asemenea, modulul Cat Clean Emission include un filtru de particule diesel (DPF) pentru toate modelele, cu excepţia lui M314F şi M316F, care nu au nevoie de el pentru a respecta norma de emisii.

Nou la aceste mașini este un sistem care reglează turația motorului pentru a se potrivi cerințelor de viteză în timpul mersului. Sistemul asigură nivelul exact de putere necesar pentru diverse situații de deplasare, având ca rezultat un consum mai mic de combustibil și un nivel de zgomot redus.

Versatilitate
Pentru excavatoarele pe roți este acum disponibil, opţional, un pachet integrat gata de instalare pentru rotoare basculante (tilt-rotator ready) și oferă o platformă on-board instalată din fabrică pentru noile rotoare basculante Cat. Toate modificările necesare pentru cabină, sistemele software şi cele electrice sunt încorporate în acest pachet. Sistemul nu necesită un monitor suplimentar; toate setările și parametrii necesari fiind integraţi direct în monitorul mașinii. Incluse în acest pachet sunt şi noile joystick-uri avansate.

Sistemul avansat de control prin joystick disponibil este conceput pentru un plus de confort şi funcţionalitate. Designul ergonomic şi suprafeţele cauciucate pun controlul funcţiilor hidraulice în vârful degetelor operatorului, în vreme ce butoanele de pe fiecare joystick oferă funcţii suplimentare, precum: direcţie, rotaţie/înclinare, modulul rotor basculant Cat cu graifer.

O caracteristică standard adăugată este flexibilitatea mai mare în ce priveşte funcția de transfer al ataşamentului de lucru – pe pedala stângă și pe ambele joystick-uri. Sistemul permite o libertate mai mare de a alege ce funcție a ataşamentului este atribuită către un anume control.

Noul pachet trailer-ready (opţional pentru modelele M314F, M316F şi M318F) permite o autonomie mai mare şi este o altă soluţie instalată din fabrică împreună cu toate sistemele electrice şi hidraulice necesare, astfel încât remorca să fie ataşată şi gata de drum. În felul acesta pot fi transportate pe şantier diferite unelte, ataşamente, combustibili etc.

Tot standard este şi noua funcţie a debitului auxiliar permanent ce simplifică controlul ataşamentelor de lucru care necesită rotație constantă, cum ar fi cositoarele și mulcerele. Operatorul poate apăsa acum butonul de control o dată pentru a activa debitul constant. Funcția e dezactivată în cazul în care operatorul alege.

Noile comenzi ale cuplorului rapid sunt acum acţionate de un buton, nu de pe monitor, pentru a fi în conformitate cu standardul ISO 13031. Noul buton de control al cuplei rapide este amplasat în locul celui de radio-mute, care la rândul lui a fost relocat pe consola din dreapta.

Siguranţa
Posibilitatea limitării vitezei de deplasare în marşarier este tot o caracteristică nouă care-i permite operatorului să seteze o viteză sigură atunci când utilajul este pivotat şi se deplasează în sens opus. În plus, sistemul de blocare a rotirii funcţionează acum independent faţă de sistemul „implement-lockout”. De exemplu, atunci când utilajul este încărcat pe remorca unui camion, această funcţie permite o manevrabilitate mai mare, prin reglarea poziţiei, eliminând astfel riscul rotirii accidentale a structurii superioare a maşinii.

Un sistem de prefiltrare pentru cabină ce elimină praful şi contaminarea aerului (opţional pe modelele MH3022 şi MH3024) este disponibil din fabrică, fără costuri suplimentare, pentru a preîntâmpina nevoia adăugării unui sistem suplimentar la excavatoarele manipulatoare. Este alcătuit din filtre HEPA 13, ce reţin praful şi particulele ce pot pătrunde din exterior, şi filtre HEPA 13 de recirculare, ce îmbunătăţesc calitatea aerului din cabină.

Mediul operatorului
Un nou monitor divizat (split-screen) afişează imagini de la camerele video laterală și retrovizoare şi permite vizualizarea ambelor imagini dintr-o singură privire. Aceste imagini sunt afișate pe al doilea monitor, care are un ecran mai mare. De asemenea, lumina LED pentru camera video laterală îmbunătăţeşte vizibilitatea de pe partea dreaptă față până în spatele mașinii. Noua lumină a acestei camere, împreună cu lumina actuală a camerei din spate asigură o vizibilitate optimă. De asemenea, sunt disponibile oglinzi reglabile electric, caracteristică ce elimină nevoia operatorului de a se căţăra pe utilajele cu braţ cu unghi variabil.

MEq
By MEq octombrie 24, 2016 21:27