Noul JCB JZ141, singurul excavator cu rază redusă echipat cu motor T4F ce nu necesită DPF

MEq
By MEq iunie 21, 2017 14:27

Noul JCB JZ141, singurul excavator cu rază redusă echipat cu motor T4F ce nu necesită DPF

JCB a introdus excavatorul pe șenile JZ141, combinând performanțele similare ale modelului JZ140 cu motorul JCB EcoMAX de 55 kW provenit de la excavatorul JS131 tailswing. JZ141 cu rază de rotaţie redusă este singurul excavator pe șenile din clasa de 15 tone ce îndeplinește standardele de emisii Tier 4 Final fără a necesita filtru de particule diesel (DPF) sau aditiv de lichid de evacuare.

Având la bază designul de succes al popularului JZ140, noul JZ141 foloseşte pompe hidraulice mai mari (130 litri/min), pentru a menține debitul maxim al pompei, permițând în același timp reducerea turaţiei motorului de la 2.050 rpm la 1.800 rpm. Acest lucru duce la un nivel redus de zgomot de doar 70dB (la interior) şi la o îmbunătățire cu până la 20% a consumului de combustibil.

JZ141 are o ieşire în consolă mai mică cu 29% față de un utilaj convențional cu aceeaşi masă. Acest lucru îi facilitează funcționarea în condiții limitate pe șantierele urbane și reduce riscul de deteriorare al zonei posterioare a mașinii. Datorită dimensiunilor sale, JZ141 poate lucra în intervalul unei singure benzi de circulaţie.

Cu o contragreutate grea și o poziționare inovatoare a motorului și a componentelor hidraulice, JZ141 are un centru de greutate optim, sporind stabilitatea pe teren accidentat. Ușile cu deschidere largă în structura superioară și în partea de sus și laterală a contragreutății permit accesul facil la punctele de service și întreținere.

În ciuda dimensiunilor reduse de rotaţie, nu a existat niciun compromis în confortul operatorului, JZ141 având o structură de cabină JS de dimensiuni mari, care încorporează protecție TOPS ca standard. Protecția suplimentară ROPS și FOPS este disponibilă ca opțiune. Cabina beneficiază de o vizibilitate excelentă, cu camere retrovizoare care asigură o vedere clară a obstacolelor din spatele excavatorului.

Utilizarea unui motor JCB EcoMAX controlat electronic îmbunătățește mai mult sistemul telematic LiveLink, care este inclus ca standard pe JZ141. LiveLink oferă acum date precise despre consumul de combustibil, împreună cu informațiile despre modul de operare, ajutând managerii să reducă consumul de combustibil și să sporească eficiența în cadrul unei flote de echipamente. Pentru o siguranţă sporită, utilajului i se poate seta un perimetru delimitat de acţionare, împreună cu o unitate de control al motorului, împiedicând furtul sau utilizarea neautorizată a excavatorului.

JZ141 va fi disponibil începând din iunie 2017 și poate fi comandat cu braţ standard sau cu o versiune heavy-duty HD pentru aplicații mai dificile de săpat. Utilajul este oferit cu sau fără lamă. Noile opțiuni includ și balustrade de protecție pe structura superioară pentru siguranța sporită a operatorilor și a tehnicienilor de service.

MEq
By MEq iunie 21, 2017 14:27