Noul FUSO Canter are funcții sporite de siguranță și confort

MEq
By MEq iunie 28, 2024 20:03

Noul FUSO Canter are funcții sporite de siguranță și confort

FUSO (brand al Daimler Truck) a anunțat o actualizare cuprinzătoare a popularului camion ușor Canter. Pe noul Canter (în variantele de 6,0 t, 7,5 t și 8,55 t) sunt disponibile functii de siguranță și confort suplimentar ca dotare standard. În plus, interiorul a fost complet reproiectat. Modelul-soră complet electric eCanter va primi, de asemenea, diverse actualizări și va fi disponibil în și mai multe variante, ceea ce va crește și mai mult varietatea aplicațiilor.

Prioritate maximă pentru siguranță și confort
Actualizarea lui Canter este imediat vizibilă în interior: cabina complet reproiectată se bazează acum pe cabina lui eCanter și creează un aspect modern ce integrează noile detalii de echipare într-un mod funcțional. Radioul cu ecran tactil de 6,95 inch este ușor accesibil din partea șoferului și a pasagerului. Noul Canter are recepție radio DAB+ și Apple CarPlay/Android Auto. Volanul multifuncțional ușor de utilizat permite controlul ușor al noului panou de instrumente LCD digital.

Noul FUSO Canter are funcții sporite de siguranță și confort Noua cabină Canter, care a primit prima sa actualizare completă din 2011 încoace, rămâne în mod firesc fidelă avantajelor sale anterioare: izolarea fonică dovedită asigură un nivel de zgomot interior scăzut. Șoferii apreciază vizibilitatea bună de jur împrejur și înălțimea redusă de acces în cabină. În plus, rezervorul de combustibil al lui Canter este acum fabricat din plastic robust. Sculele și cricul sunt acum depozitate în cutii externe, pe șasiu. FUSO Canter va fi echipat, de asemenea, cu o interfață de gestionare a flotei ca standard.

Canter a suferit o actualizare completă și în ceea ce privește sistemele de siguranță. Senzorii și camerele suplimentare, cărora li se adaugă un total de opt sisteme de siguranță noi sau actualizate, asigură protecția ocupanților și a participanților la trafic în toate direcțiile.

Comparativ cu sistemul anterior, Active Brake Assist 6 (ABA 6) poate detecta nu numai vehicule în mișcare, staționate și pietoni care traversează, ci și bicicletele și pietonii care stau pe loc. Sistemul de informații Blind Spot (BSIS) asigură siguranța participanților la trafic în proximitatea vehiculului. Patru senzori extind zona de avertizare existentă, în care sistemul este capabil să detecteze participanții la trafic din zona „unghiului mort” și dincolo. Sistemul emite o avertizare acustică. Un triunghi colorat afișat pe stâlpii parbrizului oferă o avertizare vizuală suplimentară. Funcția Front Protection Assist poate oferi avertismente vizuale și acustice la viteze sub 10 km/h, dacă pietonii sau bicicliștii se află direct în fața vehiculului. Noul FUSO Canter are o funcție de asistență la atenție ca standard, care poate avertiza șoferul asupra comportamentului neatent și vizibil la volan și sugerează o pauză.

Noul FUSO Canter are funcții sporite de siguranță și confort Sistemul inteligent de asistență la viteză poate monitoriza viteza vehiculului, poate afișa limita curentă de viteză pe display și avertizează șoferul (vizual și acustic) dacă limita este depășită. Noul Canter este echipat și cu o cameră în spatele vehiculului, care poate face ca oamenii sau obiectele din spate să fie vizibile pentru șofer. O altă funcție nouă pe FUSO Canter este un sistem de avertizare conectat la senzorii de presiune din anvelope (care indică atât presiunea în anvelope, cât și temperatura din fiecare roată), avertizând șoferul în cazul unei pierderi de presiune. Semnalul de oprire de urgență este activ la viteze de peste 50 km/h. În caz de frânare bruscă, sistemul este capabil să activeze lampa de avertizare pentru a semnaliza și preveni coliziunile din spate.

Actualizare FUSO eCanter 2024
Pe lângă funcțiile de siguranță amintite mai sus, camionul eCanter complet electric va primi o serie de alte inovații. De exemplu, noul vehicul va avea funcție Cruise Control, ce poate fi controlată prin intermediul volanului multifuncțional. Pe viitor, lămpile LED din spate ale vehiculului se vor aprinde secvențial atunci când semnalizatorul este activat („semnal de direcție secvențial”).

Versatilul eCanter poate fi folosit acum în moduri și mai diferite. În locul celor 42 de variante anterioare, de acum înainte clientul poate alege între 46 de variante cu 3 configurații diferite de baterie, pe diverse ampatamente. De anul viitor din martie, vor fi disponibile noi configurații de șasiu și pentru eCanter. Deoarece bateria de înaltă tensiune poate fi plasată în diferite poziții în șasiu, în viitor vor fi posibile suprastructuri cu macara sau transpalet.

MEq
By MEq iunie 28, 2024 20:03