Noul încărcător compact L95 vârf de gamă de la Bobcat

MEq
By MEq octombrie 2, 2023 20:14

Noul încărcător compact L95 vârf de gamă de la Bobcat

Bobcat și-a extins portofoliul de încărcătoare compacte pe pneuri odată cu introducerea noului model L95 vârf de gamă, care se alătură modelelor compacte L85 și L75 lansate în 2021, respectiv în 2022.

Noul model „Premium” L95 oferă din nou combinația optimă de putere mare, comenzi intuitive, confort pentru operator, ușurință în utilizare și flexibilitate a folosirii uneltelor de lucru regăsită pe încărcătoarele compacte L75 și L85. În plus, L95 încorporează cele mai recente actualizări de produs, disponibile și pe versiunile 2024 ale lui L75 și L85. Noul L95 este ideal pentru construcții, amenajarea teritoriului, închiriere, aplicații în industrie, depozite de deșeuri, reciclare, lucrări rutiere, deszăpezire, întreținere și multe altele.

Noul încărcător compact L95 vârf de gamă de la Bobcat„La L95, performanța ridicată este asigurată de combinația dintre puternicul motor Bobcat de 75 hp, sistemul hidraulic și viteza maximă de deplasare de 40 km/h. Ca și în cazul modelelor L75 și L85, performanța este completată de cabina confortabilă și spațioasă, stabilitatea ridicată și capacitatea de ridicare, forțele impresionante de rupere, împingere și tragere, împreună cu o gamă cuprinzătoare de atașamente Bobcat. Iar sistemul îmbunătățit Automatic Ride Control protejează operatorii la deplasarea peste denivelări sau în teren accidentat”, a spus Jiri Karmazin, Loaders Product Manager la Bobcat.

L95 permite acum accelerarea până la 40 km/h; o viteză mai mare poate oferi economii semnificative și poate îmbunătăți utilizarea zilnică a mașinii.

Inteligent și intuitiv
Chiar și operatorii fără experiență pot începe să lucreze rapid cu L95, datorită schemei de control intuitive, Flex Drive cu funcție de ralanti automat și o serie de funcții de siguranță. Utilajul este echipat cu Automatic Parking Brake și Slope Assist, asigurându-se că frâna de parcare de pe L95 este cuplată și decuplată automat, după cum este necesar. Aceste funcții, regăsite în mod normal pe automobile, sunt unice în industrie pentru acest tip de utilaj.

„Pe L95, introducem câteva funcții noi în industrie pentru a îmbunătăți și mai mult ușurința în utilizare. Joystick-ul este parte integrantă a scaunului cu suspensie, pentru a oferi operatorului cea mai bună experiență și confort. Comenzile de pe joystick sunt ușor și confortabil de utilizat, chiar și în timpul orelor lungi de lucru. Pe baza feedback-ului clienților, am îmbunătățit, de asemenea, timpul de răspuns înainte-înapoi, împreună cu o multifuncționalitate crescută de ridicare și înclinare, pentru a crește productivitatea și experiența de operare”, a mai spus Jiri Karmazin.

Noul încărcător compact L95 vârf de gamă de la BobcatConfort de primă clasă
L95 este proiectat în jurul operatorului pentru a oferi un confort ridicat și o operare ușoară. Indiferent de timpul de lucru, operatorul are confort datorită unui scaun premium complet reglabil și încălzit, sistemului HVAC și coloanei de direcție reglabile în două direcții. Ușa din geam de sus până jos și luminile LED puternice garantează o vizibilitate excelentă în orice moment, iar operatorii pot rămâne conectați cu un radio DAB+ și funcția hands-free pentru apeluri telefonice.

Locația tuturor comenzilor este concepută pentru a face L95 ușor de utilizat chiar și pe durata turelor lungi. Comenzile pentru blocarea diferențialului, modul turtle/rabbit (țestoasă/iepure), funcția „boom float” și controlul debitului auxiliar sunt toate la îndemâna operatorului în partea de sus a joystick-ului. Selectorul rotativ este folosit pentru a ajunge, naviga și confirma configurarea lui L95 pe display-ul LED de 5 inch și, de asemenea, pentru a comuta rapid la vizualizarea oferită de camera retrovizoare. Toate afișajele cu informații vitale despre utilaj și ecranele de configurare sunt gestionate prin intermediul acestui selector rotativ.

Cu adevărat multifuncțional
L95 este echipat standard cu un sistem Power Quick-Tach nou îmbunătățit, compatibil cu cuplele standard utilizate pe scară largă în industrie. Power Quick-Tach a fost reproiectat pentru a simplifica și a proteja conexiunile hidraulice, în special la înlocuirea uneltelor de lucru. În plus, e disponibilă cea mai recentă versiune a adaptorului Bob-Tach pentru instalarea atașamentelor Bobcat aprobate.

Pentru a folosi unelte de lucru ce necesită un debit mare (freză de zăpadă sau o mătură înclinată), L95 poate fi echipat cu o opțiune de debit mare, asigurând un debit hidraulic de 100 l/min. Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța atașamentului cu debit mare, Bobcat a crescut presiunea de la 200 la 225 bari. Această modificare reduce, de asemenea, timpul de reducere automată cu 50%, care este gândit pentru a proteja componentele hidraulice atunci când utilajul este rece.

La fel ca pe modelele L75 și L85, o altă funcție unică pe L95 este Advanced Attachment Control. Acest sistem revoluționar permite operatorului să treacă la un model alternativ de control al mașinii prin simpla apăsare a unui buton. Acesta oferă control independent al turației motorului (și debitului auxiliar maxim) și al vitezei de deplasare a utilajului. Datorită conectorului cu 7 pini, operatorul poate controla intuitiv și eficient chiar și cele mai complexe atașamente.

MEq
By MEq octombrie 2, 2023 20:14